Apa sing bakal dikunjungi ing Algeria

Salah siji saka luwih saka 50 negara sing kalebu bawana Afrika yaiku Aljazair, tanah sing wis urip ing kabeh sejarah lan yen ana ing cradle spesies kita, tetep bisa ditindakake khasanah alam lan arkeologi penting banget.

Aljazair minangka negara sing amba banget, kanthi gunung lan pesisir sing apik banget, mula yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh, delengen babagan jaman kepungkur sing sugeh lan apik, mula sampeyan kudu numpak pesawat lan ngerteni. Apa sing bisa dideleng utawa apa sing bisa dibukak ing Algeria? Ayo kang ndeleng.

Aljazair

Sacara prinsip kita kudu ngerti manawa jeneng Algeria ora bisa dipisahake karo Penjajahan Prancis lan kekejeman, kanggo perang saudara ing taun 90an lan kanthi biaya sing gedhe banget, udakara 20 ewu jiwa. Nanging kita kudu luwih maju.

Liwat tanah Aljazair wis ngliwati wong Fenisia, Rum, Kekaisaran Bizantium, Ottoman, wong bajak laut lan ya, wong Prancis uga. Mula dadi pot budaya leleh lan gapura kanggo gunung, pantai lan ara-ara samun.

Kita ujar ing ndhuwur manawa ana ing Afrika situs arkeologi Dheweke pancen apik banget, mula dheweke nemokake sisa-sisa hominid kanthi luwih saka rong yuta taun lan uga Homo Sapiens. Uga duwe lukisan guwa kuno lan terkenal lan untunge saiki kabeh dilindhungi ing taman nasional. Intine yaiku harta karun kasebut pungkasane uga slamet saka sistem kolonial Prancis.

Nyatane yaiku Prancis duwe bab getih sing apik ing Algeria. Sawise Perang Dunia II, proses dekolonisasi diwiwiti ing Asia lan Afrika, nanging ing kasus koloni Prancis Aljazair, Prancis ora pengin ngleksanakake lan mulane ana pemberontakan sing nemtokake kamardikan ing taun 1962. Sejarah nyritakake manawa penindasan Prancis getih banget lan ana sing ujar yen pungkasane ngilangi 15% populasi Aljazair.

Kutha sing paling penting yaiku Aljir, ibukutha. Akeh-akehe ing ara-ara samun, misuwur Ara-ara samun Saharananging ana uga alas, stepa lan sawetara lahan basah. Apa adhedhasar ekonomi sampeyan? Yaiku nduwe minyak, perak, gas lan akeh kegiatan mancing lan pertanian. Temenan, utama ekonomi yaiku minyak lan rangking nomer 14 ing dhaptar negara minyak paling sugih.

Pariwisata Aljazair

Ora preduli nalika taun sampeyan lunga, ana apa-apa kanggo kabeh wong, amarga yen musim panas lan panas, bakal ana pantai lan yen sampeyan seneng musim salju lan pengin ndeleng salju lan ski, ana gunung. Ing ibukutha sampeyan duwe sawetara museum sing disaranake: Ing Museum Bardo Babagan sejarah lan arkeologi lan sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara lukisan guwa ing Taman Nasional Tassili N'Aijer, ing Sahara. Uga ana ing Museum Tradhisi lan Seni Popular lan Museum Nasional Seni Modern lan Kontemporer lan Museum Purbakala Nasional. Mengko, yen sampeyan lelungan menyang kutha liya, coba coba deleng manawa ana museum amarga saben museum kasebut khusus.

Mangkono, ing kutha Cherchell ing pelabuhan sampeyan bakal weruh barang kuno Romawi lan Yunani lan ing kutha obyek lan patung Constantine saka situs arkeologi. Ing endi wae ana museum lan ngerteni dheweke minangka cara sing apik kanggo nyedhaki budaya Algeria.

Yen sampeyan seneng arkeologi lan sejarah, mula ana pitung situs Warisan Dunia sing diumumake: la Kasbah saka Aljir, las Kutha Berber ing Vall de M'zab, reruntuhan ing Bèntèng Qal'aa Beni Hammad, pegunungan saka Tassili n'Anjer, kanthi lukisan guwa, lan reruntuhan Djemila, Tipasa lan Timgad.

Reruntuhan Djemila nggawa kita bali menyang ngarsane Romawi ing wilayah kasebut lan yen sampeyan mung milih siji saka dhaptar kasebut, iki minangka pilihan sing paling apik. Reruntuhan kasebut dijaga kanthi apik lan misuwur ing saindenging Afrika Lor. Nilar ing abad kaping-XNUMX lan nalika mlaku-mlaku ing dalan-dalan kosong, sampeyan bisa mbayangake kepiye kahanan urip ing kana pirang-pirang abad kepungkur. Uga duwe museum.

Saliyane, yen sampeyan seneng kegiatan ruangan lan alam sampeyan duwe sawetara Taman nasional: Chrea, Djurdjura, Ahaggar, Belezma, El Kala, Gouraya, Tassili n'Aijer, Taza lan Tlemcen. Sawetara kalebu taman pesisir (El Kala, Gourraya, Taza), lan liya-liyane ana ing antarane gunung (Belezma, Chrea, Belezma, lan liya-liyane), uga ana taman ing stepa (Djebel Aissa) utawa ing Sahara (Tassili, l'Ahaggar) . Uga ora ana kekurangan cadangan alam.

Ngerti papan kasebut nyebabake nyewa tur ing agensi khusus utawa langsung ing hotel. Sampeyan bisa ndhaptar wisata ing 4 truk x4, mlaku liwat Sahara, nunggang jaran nitih unta. Ana wilayah sing apik banget kanggo trekking: Hoggar, kanthi gunung sing apik banget, bukit pasir kanthi seni rock lan flora lan fauna. Kaendahan Aljazair iku alam bébas amarga ing kabeh iku dudu negara sing maju banget, mula dakkandhakake manawa luwih cerah.

Yen sampeyan Muslim, sampeyan bakal pengin ngunjungi mesjid amarga Islam minangka agama sing umum ana ing negara kasebut. Ana akeh nanging sawetara luwih penting tinimbang liyane saka sudut pandang sejarah. Contone, ing Mesjid Agung Tiemcen, Masjid Agung Algeria lan Ketchaoua, yaiku Warisan Dunia miturut UNESCO. Yen sampeyan Kristen, sampeyan bisa ngunjungi greja Katulik sing asri amarga ana ing tebing sing nyawang teluk ibukota: Our Lady of Africa, sing diwiwiti wiwit taun 1872 lan duwe lukisan agama lan mozaik sing sugih.

Kepiye carane ngubengi Algeria

Cara paling apik kanggo ngubengi negara kasebut yaiku nganggo sepur utawa mobil amarga sing sejatine yaiku opsi transportasi cukup winates. Sepur iku standar lan rega tiket terjangkau. Stasiun kasebut rame banget lan papan sing mbingungake, mula sampeyan kudu ngati-ati, teka luwih dhisik, duwe basa sing apik lan ngerti cara kerjane sadurunge nggawe reservasi utawa tuku.

Sampeyan bisa nyewa mobil Nanging nalika ana kedadeyan, wis ana serangan teroris, dudu perkara sing bakal menehi saran. yen ora seneng ngulandara. Ana agensi penyewaan mobil internasional kayata Hertz utawa AVIS lan sampeyan bisa nyewa ing bandara dhewe utawa saka hotel sing sampeyan tinggal. Ana macem-macem jinis mobil, cilik, gedhe, truk, van mini. Kabeh gumantung karo tujuan sampeyan.

Pungkasan, yen sampeyan spanyol sampeyan kudu visa kanggo mlebu Algeria. Sampeyan kudu ngolah udakara patang minggu sadurunge tanggal lelungan liwat Kedutaan Besar lan Konsulat wiwit visa ora ditanggepi ing tapel wates. Sampeyan uga kudu duwe asuransi lelungan. Ora wajib vaksinasi nanging ora bakal nandhang lara yen duwe tetanus lan hepatitis A lan B, antara liya sing bisa uga wis ana amarga rencana vaksinasi wajib.

Apa Algeria dadi tujuan sing mbebayani? Bisa uga ana, amarga ana sel aktif kelompok teroris. Ana serangan taun kepungkur lan paling anyar, ing wulan Februari lan Agustus taun iki, 2017, nanging targete dudu turis nanging polisi lan perwira. Warga asing diculik saka wektu ke wektu, utamane ing wates utawa sisih kidul, mula ora disaranake lelungan menyang Greater South lan menyang tapel wates karo Niger, Mauritania, Libya utawa Mali.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*