Apa sing bakal dipangan ing Puerto Rico?

Gastronomi asli saka Puerto Rico, Panganan Creole, adhedhasar rong bahan penting yaiku gedhang lan daging babi, biasane disajikake karo beras utawa kacang buncis lan sing adoh saka panganan Meksiko saka kasunyatan nggunakake pedhes sing arang banget. Vegetarian sing ketat diarani angel banget ing Puerto Rico. Kanggo miwiti karo bahan-bahan, kita duwe pisang, sing wis dadi sumber utama pati wiwit jaman biyen, sanajan saka wektu ke wektu diganti uga kayu putih lan umbi tropis liyane. Varianipun kalebu:

Mofongo: gedhang gedhang, digoreng, dipanggang maneh, lan nalika diiseni panganan segara, mula bisa dadi sing paling misuwur.

tostones: Kripik plantain goreng kaping pindho, paling apik yen digawe anyar.

Sup pisang: Sup pisang puree, tampilan lan rasa, kaya panganan bayi. Panganan utama liyane ing Puerto Rico yaiku daging babi (daging babi), iki sajian sing biasane disiyapake:


foto kredit: DDanzig

Greaves - kulit babi garing sing garing, cemilan favorit saka populasi

Chops - daging babi sing gedhe lan jus, ngombe utawa digoreng.

Daging babi panggang - babi panggang.

 Yen sampeyan pancen begja, bisa uga ana sing ngobati daging panggang daging babi. Ora mung panganan, sedina muput lan budaya. Wong sing nembang, ngombe, metu crita, lan mriksa manawa babi wis siyap, lan tetep topik, sampeyan bakal nemokake babi sing bisa uga disertai nasi.  


foto kredit: DDanzig

Pungkasan, ana sawetara restoran sing apik, lan kaya ing endi wae, sing paling apik biasane ana ing cedhak wilayah metropolitan. Nanging, yen sifat eksperimene ilang, ana akeh restoran panganan internasional ing sakiwa tengene San Juan. Lan yen sampeyan pengin mangan kaya wong lokal, ana dalan panganan 10 utawa XNUMX kaki ing saben pojokan nalika sampeyan ninggalake kutha. Dheweke nawakake panganan goreng, sing paling umum, nanging disajikake saka salad gurita nganti rum ing klapa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   marysh ngandika

    Aku seneng ngerti Puerto Rico lan nyoba jajanan sing enak

  2.   Aku watuk clari ngandika

    Panganan ing Puerto Rico uga kalebu beras ing macem-macem bentuk, kanthi gandule (sing disenengi nalika Natal), karo pitik, guinea, sosis, chorizos, bawang, sayuran, kacang-kacangan (kacang-kacangan) kabeh warna. Dheweke mangan serangkaian umbi (viands) kayata ubi, yautía, ubi, seledri, taro, lan "viand" liyane kayata Pana utawa panapen, yucca lan plantain. Ana sajian umum sing disenengi dening Puerto Rico yaiku Serenata de Viandas con Bacalao. Mofongo paling apik dipangan nganggo daging goreng (daging babi) utawa diiseni macem-macem jinis kayata salmorejo de Jueyes. Ayam dipangan kanthi macem-macem cara, utamane ing asopao, rebus, ing beras, panggang lan goreng. Sampeyan mangan tanpa wates panganan sing digoreng, sing disenengi yaiku Alcapurria, bacalito, piononos, diiseni kentang utawa panapen, tacos de res utawa Jueyes, kue keju, pizza, Jueyes, urang, udang, chapin, pitik, chorizos, lsp. Seafood dipangan seger lan ing salad kayata gurita, keong, urang, lobster, lsp. Kita duwe sajian panganan sing diarani «kue lan katon kaya ayaca utawa tamale, nanging ditutupi godhong gedhang lan digodhog.
    Gastronomi kita ora gampang kaya sing sampeyan pikirake, kita nuduhake pasugatan karo sisa Karibia, nanging duwe dhewe lan sing paling sukses yaiku mofongo lan lcap alia.

  3.   SDARY ngandika

    Iki minangka artikel sing apik lan aku pengin mangan panganan jinis iki, aku ngarep-arep dolan menyang Puerto Rico amarga aku dadi Dominika. Aku seneng foto-foto kasebut, kualitas apik lan aku kepengin banget karo sing nggawe seni kanthi apik ing panganan.