Sing bakal dideleng ing Malta, tujuan ing Eropa

Malta Iki minangka pulau sing dununge strategis duwe luwih saka siji lara sirah sajrone sejarah sing dawa, amarga wis dibantah karo sawetara negara. Nanging wiwit taun 60-an yaiku a republik independen ing kono meh setengah yuta wong urip.

Temenan, amarga sejarah kedadeyan sing kedadeyan bandha budaya lan arsitektur akeh lan wis dadi tujuan wisata Apa sing kudu dipikirake. Apa sampeyan seneng lelungan menyang Malta sawetara dina? Tulis data kasebut.

Malta

Mung ana telung pulau sing dipanggoni, Malta, Gozo lan Comino lan kabeh fokus ing ibukutha, Valletta sing dununge ana ing pulau pertama. Ing jaman saiki sing rame, Sisilia, Aragonese, Urutan Ksatria Hospitaller lan Ordo Malta, Ottoman, Napoleon lan Inggris sing pungkasane manggon ing pulau kasebut sawise kekalahan Prancis ing abad XIX.

Entuk kamardikan saka Inggris ing taun 1964 lan nalika pasukan mundur iku pisanan ing sejarah panjang pulau kasebut yen ora ana militer asing ing kana. Wiwit dina iku, tanggal 31 Maret, yaiku Dina Kamardikan.

Apa sing kudu dideleng ing Malta

cunt pitung ewu taun sejarah ana akeh sing bisa dideleng. Mungkin ana siji artikel sing sithik banget kanggo mbahas kabeh, mula kita mung bakal fokus ing sawetara obyek wisata. Contone, yen sampeyan miwiti tur plancongan ing Valletta, sampeyan ora bakal kejawab museum kasebut:

  • Museum Arkeologi: iku papan sing paling apik kanggo nyelehake jaman kuna ing pulau. Ing kene sampeyan ora bisa kliwat Ruang Perang Lascaris, sel sing digali menyang watu dening budak Ordo Ksatria Saint John sing nalika Perang Dunia II dadi markas Sekutu. Saka kene Eisenhower mrentah invasi Sisilia sing sukses ing taun '43. Ana peta, telpon lawas, lan liya-liyane. Regane mlebu 10 euro.
  • Museum Perang: kerjane ing papan sing apik, Benteng San Elmo. Ing dina Minggu ana arak-arakan militer warna-warni nganggo sandhangan kuna ana ing kene.
  • Museum Seni Rupa Nasional: Iki minangka galeri sing apik sing digunakake ing istana Rococo sing elegan kanthi kabeh abad kaping XNUMX.
  • Istana Grand Master- Iki dadi dhasar Ordo Ksatria Saint John lan diwiwiti saka pungkasan abad kaping 1798. Pesenan iki diusir dening Napoléon ing taun 10 lan bangunan kasebut mewah amarga Grand Master meh dadi pangeran ing kene. Dina iki dadi parlemen lan kantor presiden Maltese. Contone, sampeyan bisa mlaku liwat gudang senjata. Lawang mlebu istana regane 6 euro lan yen ditutup lan gudang senjata mbukak kanggo mlebu mung regane XNUMX euro.
  • Catacombs Saint Paul: Dheweke Kristen - catacomb Byzantine sing ana ing njaba tembok kuno ibukota Romawi lawas Malta, sing saiki dadi Mdina. Iki minangka labirin terowongan lan makam sing digali ing watu atos kanthi sawetara tabel bunder, ing endi ritual panguburan ditindakake. Malah ana makam Fenisia. Kelangan Regane mlebu udakara 14 euro.
  • Katedral San Juan: minangka greja utama Ordo Ksatriya Malta. Iki minangka bangunan barok sing elegan, nanging kanthi gaya abot sing dirancang dening arsitek sing padha sing mbentuk benteng Valletta. Nanging ing njero apik banget, kanthi marmer lan emas ing endi wae. Pandhuan audio kasedhiya lan rong karya apik dening Caravaggio. Biaya mlebu 10 euro nanging yen sampeyan mbukak massa gratis.
  • Omah Rocca Piccola: Iki minangka omah sing elegan saka kulawarga Malta sing mulya. Perabotan lan karya seni akeh banget ing istana iki, nanging uga ana papan perlindungan bom WWII sing digali saka watu lan wadhah wadhah dhewe. Kunjungan mung nganggo tur lan nganggo basa Inggris lan suwene sakjam. Sawetara wisata diwenehake dening Marquis dhewe. Regane 9 euro.

Ngluwihi tujuan kasebut, aku mesthi gumun karo sejarah paling tuwa ing pulo Malta, siji sing candhi prasejarah Mnajdra lan Hagar, umpamane. Saiki, bareng karo situs liyane, dheweke dianggep Situs Warisan Donya.

Kaloro candhi iki diramal bakal dibangun antawis 3600 lan 2500 SM mula umure luwih tuwa tinimbang Stonehenge, umpamane, lan luwih seribu kali luwih canggih. Dheweke duwe langit-langit, akeh kamar, portal gedhe, perabotan watu. Kaloro candhi kasebut ora bisa dilalekake. Ing Mnajdra, ana telu candhi lan Hagar ora umum. Untunge ana pusat pengunjung sing nawakake pandhuan audio. Umume dheweke mbukak wiwit jam 9 esuk nganti jam 5 sore lan lawange 10 euro.

Candi prasejarah liyane yaiku Tarxien, saiki ndhelik ing antarane bangunan sing luwih modern (ora kaya loro sadurunge sing ana ing tengah wilayah sing sepi). Tarxien duwe patang candhi, nanging siji, sing dununge ana ing sisih kidul, minangka candhi sing dihias banget lan duwe ukiran sing paling apik banget, saiki dipamerake ing Museum Nasional Arkeologi. Iki minangka kompleks candhi sing paling cedhak karo situs fantastis liyane: ing Hypogeum Hal Saflieni.

Hypogeum minangka situs sing apik: a kompleks lemah sing dianggep dadi papan suci luwih dhisik lan dadi nekropolis mengko. Iki ora sengaja ditemokake ing wiwitan taun XNUMXan lan duwe telung level kanthi watu paling apik. Nyatane, ing telpon Aula Oracle kumandhang iku Fantastic. Mung 80 wong saben dina sing diidini, mula sampeyan kudu pesen sadurunge lelungan.

Pungkasan, aku kelingan nalika isih bocah, aku gumun karo pitakon sing ditakoni dening Erich Von Dániken, pelopor teori astronot kuno Swiss babagan Malta lan rahasia-rahasia kasebut. Bab iki yaiku ing saindenging Malta ana garis aneh, atusan, ewonan garis sing mlaku paralel diukir saka lantai rock hard. Sawetara malah mlebu ing pantai, ing jero banyu.

Ana akeh ing Misrah il-kbir, tebing prasejarah Malta, lan sipate misterius. Rata-rata ambane 15 sentimeter nanging sawetara tekan 60 lan jembaré ing antarane garis paralel kadhang 140 sentimeter. Dheweke arang banget, lan durung ana sing bisa nerangake kanthi yakin.

Yen sampeyan menyang Malta, kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan kudu nindakake akeh.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*