Apa sing kudu dideleng ing Shanghai

Shanghai

Salah sawijining perjalanan sing paling apik sing bisa ditindakake ing Asia yaiku kunjungan menyang China amarga ana bedane antara Kulon lan Timur. Negara kasebut amba banget lan nawakake macem-macem kemungkinan kanggo turis, saka sing golek petualangan lan kontak karo alam, nganti sing seneng kunjungan budaya utawa gastronomi.

Ing delta Kali Yangtze mitos, salah sawijining kutha sing paling akeh penduduk ing jagad iki dununge: Shanghai, sing wis dadi simbol kutha kosmopolitan kanggo kemajuan teknologi lan ekonomi China.

Shanghai duwe pesona alamiah amarga asil saka campuran antara modern lan tradisional, amarga ana lingkungan ing kana bangunan pencakar langit sing gedhe lan liyane sing ngeterake kita menyang Tiongkok tradisional.

Yen sampeyan mikir lelungan menyang Shanghai musim panas iki, iki minangka hal paling apik sing bisa dideleng lan ditindakake sajrone sampeyan nginep.

Bund

Bund minangka salah sawijining wilayah paling apik ing kutha iki. Ing kono kita bisa nemokake sawetara bangunan perwakilan ing jaman kolonial kanthi gaya Eropa sing ngajak sampeyan mlaku-mlaku dawa ing kali Huangpu.

Ing antarane turis, pelayaran kali iku dikarepake banget lan ndeleng wilayah iki ing wayah wengi dadi tontonan warna lan lampu.

Kajaba iku, saka sisih pinggir pantai iki ana panorama distrik finansial Pudong sing apik banget lan cakrawala populer sing kebak pencakar langit.

Pudong

Pudong minangka salah sawijining pusat ekonomi paling penting ing China lan distrik finansial Shanghai, sing dibangun sajrone rong dekade kepungkur kanthi tampilan futuristik.

Ing ngisor iki Pusat Keuangan Worl Shanghai lan Menara Jinmao sing misuwur, loro saka 10 bangunan paling dhuwur ing saindenging jagad. Menara Timur Mutiara uga ora dingerteni amarga rupane sing ora bisa dibedakake. Sampeyan bisa njupuk kauntungan saka kunjungan menyang Pudong kanggo minggat lan njupuk gambar.

Gambar | pixel

Pasar Jiashan

Pasar Jiashan minangka salah sawijining papan sing paling apik sing bisa dideleng ing Shanghai. Mangkene pasar panganan ruangan lokal sing nglumpukake toko udakara telung puluh pedagang lan dianggep minangka salah sawijining pasar paling apik ing kutha amarga kualitas produke.

Pasar iki uga khas swasana sing kepenak. Sampeyan ora mung bisa nyoba kabeh jinis panganan, nanging uga seneng konser cilik sing diatur kanthi rutin utawa kerajinan, perancang lan pameran kebon.

Pasar Jiashan wis dibuka saben Setu pisanan lan kaping telu ing wulan kasebut wiwit taun 2012.

Triwulan Prancis

Sajrone meh satus, antarane taun 1849 lan 1946 wilayah Shanghai iki dikendhaleni Prancis lan dikenal minangka Paris ing Wetan. Saiki isih tetep semangat Eropa lan dadi papan sing nyenengake kanggo nikmati masakan Barat lan blanja.

Ing bagean Shanghai iki, sampeyan uga bisa ngunjungi Taman Fuixing (papan sing tenang lan resik sing kebak banyu mancur) lan bangunan sing njedhul Partai Komunis China, saiki dadi museum.

Cara sing apik kanggo ngerteni Kuartal Prancis Shanghai yaiku nyewa sepeda saka salah sawijining perusahaan sing nindakake wisata pribadi ing kutha kasebut lan mlaku-mlaku ing dalan ndeleng omah-omah gaya Eropa sing isih ana.

Gambar | Pixel

Kutha lawas

Kanthi sejarah luwih saka 600 taun, turis bakal nemokake inti saka China sing paling tradisional ing bagean lawas Shanghai.

Kutha Tua minangka mandheg wajib kanggo kabeh wong sing pengin nemokake Shanghai sing paling asli lan ngerti babagan papan iki kaya pirang-pirang abad kepungkur.

Utamane disaranake ngunjungi Taman Yuyuan, kebon pribadi sing dibangun taun 1559 lan pasar turis ing sacedhake. Ing lingkungan kasebut uga ana sawetara candhi kayata Kuil Dewata Kutha lan uga mesjid, Masjid Xiaotayuan.

Pesta ing Shanghai

Shanghai diarani duwe urip wengi paling apik ing China amarga dadi kutha sing akeh kedadeyan. Kutha iki duwe sawetara wilayah sing nyenengake hiburan wengi kanthi akeh diskotik lan bar karaoke kayata Nanjing Street, Huahai Street utawa Lujiazui Ring Street.

Museum Shanghai

Iki minangka salah sawijining museum paling relevan ing China amarga koleksi terkenal sing arupa obyek saka macem-macem sejarah.

Museum Shanghai digawe ing pertengahan abad kaping 120.000 kanggo nampilake koleksi luwih saka 8.000 lembar, kalebu barang tembaga lan keramik, perabotan, koin lan prangko saka wektu sing udakara luwih saka XNUMX taun.

Lawang museum iki gratis dadi luwih becik dikunjungi. Dheweke mbukak lawang saben dina antarane jam 9 esuk. lan 17h.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*