Apa sing kudu dideleng ing Extremadura

Extremadura Iki minangka salah sawijining komunitas otonom ing Spanyol lan kalebu rong propinsi, Badajoz lan Cáceres. Iki minangka wilayah sing duwe sejarah ewonan taun, kaya sing disekseni dening dolmens, lukisan gua lan brahala sing disimpen nganti saiki.

Sewu taun iki nggawa kita akeh tujuan wisata lan budaya sing sugih banget, mula dina iki kita ngusulake lelungan menyang Extremadura lan obyek wisata kasebut. Dina iki banjur apa kanggo ndeleng ing Extremadura.

Extremadura

Iki minangka wilayah sing ana ing sisih kidul-kulon Semenanjung Iberia lan kaya sing wis diandharake sadurunge, kalebu rong provinsi sing ibukutha minangka kutha sing paling akeh penduduk. Karo a anget nganti iklim sedhengTomat, mrico, tembakau lan anggur ditandur ing kene, sing digawe anggur sing enak.

ing wong roman dheweke manggon ing kene, nggawe dalan, kutha-kutha sing sugih kanthi sirkus, pasar lan bangunan umum. Contone, Merida dadi kutha sing gedhe, urip, sugih budaya. Banjur kerajaan bakal ambruk lan sawetara wong barbar bakal teka, ing antarane kalebu Visigoths, dipindhahake kanthi Saracens ing abad tengahan.

Este jaman muslim Dheweke ora kalah sugih tinimbang wong Roma lan suwene limang abad nganti Reconquest, kanthi Kerajaan León pisanan lan Kerajaan Castile mengko. Sawise nyawijikake kaloro kerajaan, rong wilayah Extremadura ing mahkota kasebut uga disatukan. Komuni wong-wong Yahudi, Kristen lan Muslim diakhiri karo dhawuhe Raja-raja Katulik supaya kabeh kudu dadi agama Kristen utawa ora bakal diusir.

Akeh petualang Spanyol sing teka ing Amerika ing abad kaping XNUMX saka Extremadura. Contone, Hernán Cortés, Francisco Pizarro, Pedro de Valdivia… Banjur, konflik internal lan Perang Kamardikan Spanyol bakal teka, lan saka tangane, kasusahan lan penderitaan lan migrasi internal sing gedhe kanggo uwal saka dheweke.

Apa sing bakal dikunjungi ing Extremadura

Wis ujar manawa Extremadura duwe sejarah pirang-pirang abad, kanthi prinsip kita kudu nyritakake warisane atusan, ewonan taun kasebut. Saka jaman roman kita bisa ngunjungi Merida Romawi Reruntuhan Romawi ana ing Plaza Margarita Xirgu lan mbukak jendela kanggo cara urip Roma ing semenanjung. iku Warisan Donya lan salah sawijining situs arkeologi sing paling penting ing Spanyol.

Reruntuhan Romawi ana ing tembok koloni: ana téater, omah amfiteater lan amfiteater, sirkus lan basilika. Ana sing Saluran banyu mukjijat, Pórtico del fro, Arch of Trajan, House of Mitreo lan Temple of Diana. Ing njaba tembok ana saluran banyu liyane, yaiku San Lázaro, jembatan liwat kali Guadiana, Alange sumber banyu panas (18 kilometer saka Mérida, dipercaya wiwit abad kaping XNUMX Masehi, kanthi kubah), lan loro bendungan, Proserpina lan Cornalvo.

Komplek arkeologi iki dibukak wiwit wulan April nganti September wiwit jam 9 esuk nganti 10 wengi lan antara Oktober lan Maret wiwit 9 esuk nganti 6:30 sore. Biaya mlebu 15 euro kanggo kabeh set lan 6 euro kanggo saben monumèn. Situs Romawi liyane yaiku Reruntuhan Cáparra, sawetara kilometer saka kutha Plasencia. Ana rute sing ditututi pengunjung lan nuntun dheweke liwat pusat interpretasi, telung neropolis, gerbang lan amfiteater. Diakoni gratis.

Ninggalake jaman Romawi, kita mlebu ing jaman arab con Alcazaba, papan dununge para raja krajan wiwit wiwitan Badajoz. Dina iki, apa sing kita deleng wiwit saka jaman Almohad, abad kaping XNUMX, nanging dipercaya asale mula saka abad kaping XNUMX.

Alcazaba yaiku a benteng sing uga ngontrol wates karo Portugal lan ukurane gedhe banget. Wis papat lawang lan sampeyan bisa mlebu liwat salah sawijine. Kajaba lawang Coraxa lan Yelves, ana uga Apéndiz lan lawang Capitel, yaiku wiwit jaman Almohad.

Uga ana menara, Torre de Espantaperros, segi wolu, misuwur ing antarane. Ing njero Istana Cacah Roca kanthi teras sing saiki dadi Museum Arkeologi Provinsi, Menara Santa María, Menara Istana Episkopal lan kebon.

ing panorama tembok La Alcazaba lagi gedhe. Diakoni gratis lan mlebu ora dikenani biaya. Dumunung ing Cerro de la Muela. Ing Cáceres yaiku Biara Kerajaan Guadalupe Asale saka padepokan cilik sing dadi greja Mudejar ing sangisoré pamaréntahan Alfonso XI. Greja biara duwe telung versi lan sing saiki nganggo gaya Gotik. Barang suci kasebut nduweni patung putra El Greco, Jorge Manuel Theotocópuli.

Pancen nduwe interior sing apik banget lan museume senengane: sing siji kanggo sulaman, liyane kanggo lukisan lan patung, lan liyane kanggo buku miniatur. Biara kasebut dibukak wiwit jam 9:30 esuk nganti 1 sore lan saka jam 3:30 nganti 6 sore. Tarif umume 5 euro. Biara liyane sing menarik yaiku Biara Kerajaan Yuste, kompleks monastik sing nyebabake dheweke dina pungkasan Carlos V. Mapane mung gawe ayu. Biara kasebut minangka bagean saka Warisan Nasional Spanyol. Ing mangsa adhem wiwit dina Selasa nganti Minggu wiwit jam 10 esuk nganti 6 sore, lan ing mangsa panas wiwit jam 10 esuk nganti 8 sore. Regane mlebu 7 euro.

Yen ngomong babagan mujur nengen alam, mula bakal giliran Taman Nasional Monfragüe, kanggo penyayang flora lan ornithology. Dumunung ing segitiga sing dibentuk dening Plasencia, Navalmoral de la Mata, lan Trujillo. Kali Tagus minangka kolom lan UNESCO wis ngumumake taman kasebut Cadangan Biosfera.

Ing pegunungan kasebut ana wadhuk, lepen, watu, alas lan grumbul sing dadi habitat sing ideal kanggo a macem-macem lan sugih flora lan fauna. Manuk kabeh jinis, bangau ireng, wulung, manuk garudha, lan kewan kayata wildcats, rusa, otter ...

Ing njero taman kasebut ana kastil Monfragüe, Arab, sing dipanggoni nalika semana dening Putri Noeima, miturut legenda sing nresnani wong Kristen lan amarga alesan kasebut dheweke diukum. Uga ana kutha Villareal de San Carlos, ing ngendi sampeyan bisa nginep, mangan lan ngunjungi pusat turis kanggo njupuk informasi babagan wilayah kasebut. Ana rute sing ditandatangani sing nggawa sampeyan liwat taman lan utamane menyang grojogan Gitano, tebing 300 meter ing kali Tagus. Kaendahan kuwi!

Papan liya sing kudu ditindakake hiking lan mlebu kolam alam bisa meander saka Melero. ing Monumen Alami Los BarruecosIng Cáceres, sampeyan bakal weruh lanskap sing apik karo kolam lan kubah. Ing Pantai Orellana Yaiku pantai waduk sing jenenge padha, ing Orellana la Vieja, ing Badajoz.

Punika a pantai bendera biru lan pantai ing daratan. Iki uga dikenal kanthi jeneng Playa Costa Dulce lan sampeyan bisa nindakake macem-macem olahraga banyu. Ing gisik wadhuk liya, waduk Gabriel y Galán, nanging ing Cáceres, yaiku Komplek Sejarah Granadilla.

Yaiku a kutha sing diadegake dening umat Islam ing abad kaping XNUMX, tembok, lan nalika proses pulih dadi tujuan wisata budaya. Wadi tembok Almohad, benteng kasebut malih dadi kastil Kristen, papan dununge kulawarga wong-wong penting, kadhang kala asale strukture, lan greja paroki wiwit abad kaping-XNUMX.

Kanthi dhaptar ringkes apa sing bakal ditemokake Extremadura kita mesthi kekurangan. Lan Extremadura minangka komunitas sing akeh banget, ora bisa ditindakake yen sampeyan duwe sawetara dina. Yen ngono, coba menehi saran babagan papan lan ide: Mérida lan Cáceres ora disenengi, uga Badajoz, nanging uga tambahan sing ditambahake, yen sampeyan pengin sing luwih tenang tinimbang kutha-kutha kasebut, bukak kutha-kutha. Ing kana sampeyan bisa ngaso tenan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*