Apa sing bakal katon ing kutha Athena

Acropolis

Atenas Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing kebak sejarah, ora muspra amarga saiki jenenge jeneng dewi Athena. Acropolis minangka papan sing dipikirake nalika kita mikir Athena, sawijining kutha ing Yunani kuno, ing kana bisa mbayangake urip kaya umure pirang-pirang abad kepungkur. Nanging Athena luwih saka iki. Dheweke minangka tetanggan sing urip lan budaya Yunani sing ditularake ing saben kutha.

Yen sampeyan mikir menyang Athena nalika planconganMesthi sampeyan wis nempatake Acropolis ing itinerary sampeyan. Tanpa mangu-mangu, akeh sing bisa dideleng ing kutha kuna iki, kanthi candhi kuno lan akeh sejarah sing kudu dingerteni. Nanging kita bakal nyritakake babagan hal-hal liya sing kudu dideleng, amarga Athena duwe sejarah nanging uga kutha sing akeh sudhut sing apik.

Acropolis

Parthenon

La Acropolis saka Athena Cukup kanggo plancongan siji menyang kutha iki, lan iku minangka daya tarik utamane, papan sing pengin dikunjungi saben wong tekan Athena, lan sing paling apik yaiku kita bakal ndeleng kanthi apik, amarga dununge ing ndhuwur bukit lan padhang ing wayah wengi. Kutha iki ing sisih ndhuwur minangka papan ibadah utama lan kahanane amarga ana masalah pertahanan, amarga papan-papan inggil kasebut luwih gampang dilindhungi. Sejatine manawa Acropolis wis dirusak lan uga dijarah pirang-pirang abad kepungkur, nanging kanthi apa sing diawetake saiki lan wis dibalekake, kita bisa ngerti babagan jaman kuna ing Yunani kuno.

Caryatids

El Parthenon minangka bangunan sing paling representatif kabeh, ing kana patung Athena Parthenos, pelindung kutha, disimpen, sing ukurane rolas meter lan ora ana maneh. Kajaba iku, Parthenon iki nduwe kolom lan friez sing gedhe banget lan pemandangan sing beda bisa ditampilake kanthi warna lengkap. Bangunan liyane sing ora bisa dilewatake yaiku Erechtheion, kanthi kolom sing bentuke wanita yaiku Caryatids, sing dudu asli nanging salinan. Asli ana ing Museum New Acropolis kanthi aman.

Plaka Old Quarter

Plak

Sawise metu saka Acropolis, kita bisa ngliwati lingkungan Plaka, ing paling tuwa ing kutha lan saiki minangka salah sawijining turis paling akeh. Papan sing apik banget kanthi dalan sing bunder lan bangunan lawas. Papan sing paling cocog kanggo nemokake akeh toko cilik kanthi souvenir lan bar khas sing kalebu panganan khas kota. Yen sampeyan pengin nyedhot otentik ing Athena, nikmati lingkungan Plaka.

Lingkungan Monastiraki sing ramai

Monastiraki

Yen sampeyan seneng karo lingkungan Plaka, cedhak Acropolis, sampeyan uga bakal nemokake Monastiraki, papan sing apik banget, sing cocog kanggo blanja. Ing pasar monastirakaku minangka sing paling cedhak karo souk sing bisa ditemokake, karo toko sing ana macem-macem artikel lan ing endi sampeyan kudu tawar-menawar kanggo entuk kabeh. Ing kene kita uga nemokake papan kanthi kunjungan menarik, kayata mesjid Tzisdaraki utawa Perpustakaan Hadrian.

Pemandangan saka Gunung Lycabeto

Lycabet

Ing saben kutha uyah sing cocog, ana papan khusus kanggo nduwe panorama. Ing Athena yaiku Gunung Lycabettus, tegese Bukit Wolf, kanggo akehe wong-wong sing manggon ing jaman kuna. Saiki kita bisa mlaku tanpa masalah, nanging kanggo wong-wong sing ora seneng olahraga, bisa uga munggah mobil utawa nyenengake. Iki minangka acara sing cocog yen kita wayah srengenge surup, amarga ana pemandangan Acropolis lan kutha liyane sing apik.

Stadion Panathenaic

Stadium

Stadion Panathenaic minangka papan sing penting kanggo para penggemar olahraga, lan stadion iki minangka papan sing Olimpiade pisanan, ing taun 1896. Minangka papan simbolis, amarga ing papan sing padha, ing taun 330 a. Stadion cilik dibangun kanggo kompetisi olahraga. Kunjungan kasebut duwe pandhuan audio kanggo sinau luwih lengkap babagan stadion, lan kita bisa mlaku liwat stand lan malah mlebu podium.

Odeon saka Herodes Atticus

Teater Herodes

Bangunan iki dibangun ora kurang saka ing taun 161 nganti nindakake audisi musik. Iki minangka odeon sing ana ing sikil Acropolis, mula cedhak karo akeh perkara sing pengin dideleng. Wis tembok sing nganggo marmer, lan dibangun kanthi kapasitas omah udakara limang ewu wong. Wangsulan: Bab ingkang paling apik babagan papan iki yaiku saiki acara lan pagelaran teater isih ana. Sejatine yaiku kanggo ndeleng ing njero sampeyan kudu mbukak salah sawijining.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*