Apa sing bakal katon ing kutha Llvia ing Gerona

Lvia

Populasi iki khas banget, amarga meh kabeh diubengi karo wilayah Prancis ing Pyrenees Timur, dening sawetara wilayah sing disedhiyakake ing Prajanjian Pyrenees. Posisi kasebut ndadekake papan sing khas, sing bisa diarani luwih ditemokake ing Prancis tinimbang ing Spanyol, sanajan isih kalebu Spanyol.

Ing sawijining dina, sampeyan bisa ngunjungi lengkap ing Llívia kutha lan temokake kabeh sing bisa ditawakake, wiwit saka penggalian Romawi menyang museum lan wilayah alam sing apik ing ngendi sampeyan bisa seneng olahraga kayata hiking.

Sejarah Llívia

Ing taun 1659 nalika Spanyol ngirim Prancis menyang 33 kutha sing kalebu wilayah Catalan sing saiki dadi Pyrenees Timur. Dheweke wis dadi bagean saka Kekaisaran Carolingian lan Koruna Aragon lan diwenehake karo Prajanjian Pyrenees. Ing Watesane Llviavia mengko didegake, ing taun 1660. Llívia tetep dadi kagungane Spanyol amarga diwenehi gelar kutha dening Carlos V. Mula, iki nduweni lokasi sing khas ing antarane wilayah sing saiki dadi Prancis. Kepiye wae, dheweke nganggo basa Spanyol, Catalan lan, nganti luwih cilik, Prancis.

Kastil Lviavia

Kastil Lviavia

Yen kita ngarep-arep bisa ndeleng kastil, iki ora bakal bisa ditindakake, amarga dirusak ing taun 1479. Yaiku dununge ing sisih ndhuwur Puig del Castell lan sing bisa dibukak saiki yaiku reruntuhan tanduran sing sadurunge dadi kastil Llívia. Sampeyan uga bisa ndeleng bagean tembok njaba wiwit abad kaping XNUMX. Ing papan iki, sampeyan bisa mlaku ing sadawane dalan kayu sing sampurna supaya ora ngrusak reruntuhan kastil lan bisa ndeleng lantai kasebut saka ndhuwur, mbayangake kaya apa kastil kasebut lan urip ing njero ruangan kasebut. Kajaba iku, ana sawetara panel informasi sing bisa diwaca kanggo sinau babagan sejarah babagan kastil iki. Hal liya sing kudu ditindakake nalika ngunjungi kastil yaiku nikmati pemandangan panorama kutha sing apik saka ndhuwur.

Apotek lawas

Museum Llívia

Kayane aneh yen apotek minangka papan sing bisa dikunjungi ing sawijining lokalitas, nanging iki kalebu apotek paling tuwa ing kabeh Eropa. Yaiku apotek asale saka abad pertengahan, wiwit abad kaping XNUMX, mula bisa dadi menarik banget yen dideleng. Saiki wis dadi museum sing ora mung sejarah apotek lawas sing dikoleksi nganggo macem-macem jinis peralatan, nanging uga museum sejarah lan arkeologi ing wilayah kasebut, kanggo sinau babagan asal usul Llívia lan La Cerdanya.

Greja Lady Malaikat Kita

Greja Llívia

Greja iki dibangun ing sadhuwure greja lawas sing ana lan sing wis dibangun ing abad kaping XNUMX. Sing ana saiki tanggal wiwit abad kaping XNUMX. Iki digawe kanthi gaya Gothic pungkasan lan misuwur amarga duwe akustik sing hebat, mula sajrone wulan Agustus nganti Desember festival musik masarakat dianakake ing njero greja. Yen ora, papan iki kanthi gaya sing cukup sederhana, nanging bisa ditemokake ing wilayah tengah kutha.

Menara Bernat de So

Menara Lvia

Este bangunan militèr didegaké ing abad kaping XNUMX lan dununge dununge pas karo pasamuan. Sawise rusak kastil kasebut dibangun minangka menara pertahanan kanggo kutha kasebut. Sampeyan bisa maca ing lawang prasasti 'Royal Prison', amarga iki minangka salah sawijining fungsine sajrone biyen. Apotek uga wis ana ing menara iki, lan saiki ana Dewan Museum Kota.

Lingkungan alam

Kutha iki dununge ana ing sisih wétan Pyrenees lan diubengi karo lingkungan alami sing bisa ditindakake kabeh jinis kegiyatan. Sampeyan bisa takon ing kantor turis babagan itineraries hiking sing bisa ditindakake ing cedhak Llívia. Itinerary Fountains suwene setengah jam lan ing kono sampeyan bisa ngunjungi sumber belerang utawa wesi, kanthi mupangat sing migunani banget. Rute Santiago tumuju kutha Puigcerdá sing cedhak lan ing gunung sing dhuwur, sampeyan bisa ngrasakake tlaga Bulloses kanthi itinerary sing luwih dawa 16 kilometer.

Sajrone musim salju, tlatah iki cedhak karo papan kanggo latihan ski, kayata Lereng Masella lan la Molina. Ana akeh wong sing teka ing kutha kasebut nalika seneng preinan ing lereng ski.

Forum Iulia Líbica

Iki minangka forum Romawi kuno sing ditemokake amarga sawetara penggalian. Sampeyan bisa ndeleng struktur bangunan sing Dheweke tanggal wiwit abad kaping XNUMX Masehi. C. lan dheweke uga nemokake sisa-sisa kayata koin sing dicithak dening Julius Caesar utawa Tiberius.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*