Apa sing bisa dideleng ing Sierra de Madrid

Pemandangan saka Sierra de Madrid

Apa ana cuaca apik? Inggih, sampeyan kudu njobo lan seneng! Ya, sampeyan uga bisa nindakake apa-apa yen sampeyan manggon ing Madrid, kutha-kutha gedhe duwe sudhut kanggo nindakake, iku prakara ngerti lan ngerti carane njupuk kauntungan saka wong-wong mau.

Telpon Sierras saka Madrid nggawe pagunungan cedhak ibukutha sing jenenge sing bener Sierra de Guadarrama lan dina iki kita bakal ndeleng apa kanggo ndeleng kene

Sierra de Madrid

Kutha ing Sierra de Madrid

Senajan kabeh wong nelpon iki seri gunung jeneng bener Sierra de Madrid. gunung-gunung iku bareng karo provinsi Avila, Komunitas Madrid lan Segovia. Yen sampeyan ora pengin utawa sampeyan bisa pindhah adoh ing preian lan seneng metu, banjur panggonan iki apik.

Sampeyan bisa nglangi lan udan ing blumbang alam, mlaku-mlaku, piknik lan liya-liyane. Lan iku a panggonan gedhe kanggo kulawarga amarga bocah-bocah seneng banget obah. Ya, bisa uga bocah-bocah cilik wis nyambung banget karo layar, mula njupuk metu sithik uga ide sing apik banget.

Ayo menyang bagean: Sierra de Madrid sing salah jenenge bisa dipérang dadi Sierra Oeste, Sierra de Guadarrama lan Sierra Norte.

Sierra de Guadarrama

views saka Sierra de Guardarama

Sierra de Guadarrama iku sawijining seri gunung-gunung sing dadi bagéan saka setengah wétan Sistem Tengah ing tengah Semenanjung Iberia. Iku ngluwihi liwat provinsi ing Madrid, Avila lan Segovia. Dawane kira-kira 80 kilometer lan Peñalara minangka puncak paling dhuwur kanthi 2428 meter saka permukaan laut.

Saw mbagi cekungan Duero lan Tagus lan iku tanah sing akeh ing grasslands, pines alam bébas lan wilayah Rocky. Iki mung 60 kilometer saka Madrid mulane rame banget. Wis infrastruktur apik pariwisata lan olahraga gunung, mula kudu tansah ngati-ati karo lingkungan. kene ana rong cagar alam: Taman Daerah Cuenca Alta de Manzanares, jembaré 47 hektar lan Cagar Biosfer wiwit taun 1991.

Taman iki ana ing pinggir Kali Manzanares lan ing La Pedriza. Taman liyane yaiku Peñalara Summit, Cirque and Lagoons Natural Park. Jembaré 768 hektar lan ana ing tengah pegunungan. Ing kono kita nemokake puncak Peñalara lan klompok laguna sing asale saka glasial kayata Laguna Grande de Peñalara, Laguna Chica, Anyelir, Burungs… Ana uga ing Taman Nasional Guardarma, proyek perlindungan ekosistem.

Pemandangan Sierra de Guadarrama 2

Sierra nduweni akeh "papan gunung", akeh sing dhuwure luwih saka 1800 meter lan akeh pusat wisata liyane. Sing paling tuwa yaiku Pelabuhan Fuenfria, wis digunakake dening wong Romawi nalika padha mlaku liwat tanah iki. Kita bisa menehi jeneng Puerto de Navacerreada, Puerto de Cotos utawa Morcuera, mung kanggo jeneng sawetara. ugi ana grojogan, kali lan waduk.

Temenan iki uga weruh ayu Kutha iki nduweni kutha: La Hiruela, Patones de Arriba, Puebla de la Sierra, Pradena del Rincón, El Berrueco, Montejo de la Sierra lan sawetara liyane. Ana kutha-kutha karo sajarah kaya San Lorenzo saka El Escorial o Miraflores saka Sierra lan situs nyatakake warisan alam kayata La Pedriza utawa Hayedo de Montejo. La Hiruela iku tradisional banget, kanthi akeh jalur hiking sing menarik, Patone Iku apik banget lan mulane banget difoto, ing El Berrueco ana reservoir El Atazar.

Lanskap Sierra de Guadarrama

Antarane apa sing bisa ditindakake ing kene, siji uga bisa ngerti bunker saka Perang Sipil, tindakake Rute Arcipestre de Hita, ngunjungi El Escorial lan munggah ing kursi Felipe II, uga menek Monte Abantos utawa numpak burricleta ing Manzanares el Real.

Sierra Kulon

Puncak Sierra Oeste

Iki minangka salah sawijining wilayah Komunitas Madrid lan ana ing sisih kidul-kulon. kene kali Perales lan Alberche liwat lan ana malang banget mawarni-warni amarga dhuwure beda-beda saka 500 nganti 1500 meter saka permukaan laut.

Sierra Oeste ana ing antarane Sierra de Guardarama pungkasan lan sektor pisanan ing Sierra de Gredos. Ana alas coniferous lan chestnut, Oaks Cork lan Oaks holm, contone. Udan akeh ing saindhenging taun, sanajan kurang ing mangsa panas, lan yen sampeyan pindhah ing mangsa, nyiapake kanggo kadhemen lan Frost occasional lan salju.

Sierra Kulon Iki minangka tanah Cenigentes, Aldea de Fresneo, Comelnar del Arroyo utawa Navas del Rey, antarane kotamadya liyane. Kene sampeyan bisa numpak mancal liwat Alberche, contone, utawa ngunjungi reservoir San Juan lan nindakake aktivitas, ngunjungi winery, seneng-seneng ing Adventure Park ing Pelayos de la Presa, ngunjungi jembatan abad tengah Valdemaqueda, sing ayu Alas ajaib ing San Martín de Valdeiglesias utawa pusat Nothingness ing Robledo de Chavela.

Sierra Utara

Ngarai sing apik ing Sierra Norte

Dumunung ing sisih lor Komunitas Madrid lan duwe total 1253 kothak persegi ing 42 kotamadya. Kali Lozoya liwat kene, kang wis limang wadhuk lan dadi sumber banyu utama masyarakat. Nang gunung iki ana akeh lembah (Lembah Lozoya, Lembah Jarama, Sierra de la Cabrera lan liya-liyane).

Ing kene sereal, kebon zaitun lan kebon anggur diolah lan ana ayu alas pinus lan Oak, hazelnut, elm, awu, juniper lan oak holm. Iku wis mesthi dikenal minangka "pagunungan miskin", darmabakti kanggo tetanèn lan ternak, nanging kanggo sawetara wektu saiki, pariwisata wis berkembang, entuk wigati lan promosi.

Ing Sierra Norte sampeyan bisa siram ing Kolam Alam Las Presillas, bukak ing Biara Santa Maria de El Paular, ikut sini Rute Los Robledos, njaluk ngerti alas Finland, ing grojogan purgatory, numpak sepedha ngubengi reservoir Pinilla utawa numpak kano.

Lanskap Sierra Norte

Carane njaluk menyang Sierra Norte? Saka Madrid rute utama yaiku dalan A1. Jarake 50 kilometer. Bilbaeo punika 300 lan Burgos punika 150. Tansah mobil, nanging sampeyan uga bisa nggunakake bis. Wis kaca web sing apik lan lengkap, kanggo ngunjungi lan njupuk cathetan sadurunge miwiti petualangan.

Pungkasan, ngluwihi tujuan kasebut ing Sierra de Madrid, sing, kaya sing wis dakkandhakake, diarani salah, kita bisa ngunjungi sawetara tujuan ing provinsi tetanggan. Aku ngomong babagan watu, salah siji kutha paling ayu ing Segovia lan ing Spanyol,  ski ing La Pinilla, apa Route saka kutha ireng Guadalajara, laku hiking  lan akeh liyane

Bebener iku cedhak Madrid ana akeh pilihan pariwisata.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*