Apa kanggo ndeleng ing Jaén

Pandangan Jaén

Yen sampeyan mikir apa kang katon ing Jaén Amarga sampeyan pengin ngunjungi kutha Andalusia, kita bakal ngandhani yen sampeyan duwe warisan monumental sing nyengsemaken. Iki wis dicocogake ing saindhenging sajarah dawa, sing kalebu, paling ora, saka jaman Iberia, minangka bukti saka situs arkeologi saka Bukit Plaza de Armas saka Puente Tablas.

Mengko, Jaén bakal dadi ibukutha Kratoning suci nganti abad kaping XNUMX. Nanging, ing Kajaba iku, kutha Andalusia dumunung ing lingkungan kang ndarbeni hak istimewa, ing sikil saka Bukit Santa Catalina lan gunung Jabalcuz, ing ngendi sampeyan duwe sawetara jalur hiking, lan diubengi dening wit zaitun. Yen sampeyan pengin nemokake apa sing bisa dideleng ing Jaén, disaranake sampeyan terus maca.

Katedral Panyangka

Katedral Jaén

Katedral Assumption ing Jaén

Iku candhi imposing saka Gaya Renaissance, sanajan fasad kasebut minangka salah sawijining perhiasan Baroque Spanyol. Diumumake minangka Monumen Sejarah Budaya, konstruksi kasebut diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan tahan nganti pirang-pirang abad sabanjure. Salajengipun, sawise lindhu ing Lisboa, kudu dibalèkaké. Nanging, yen njaba iku ayu, iku malah luwih spektakuler apa sampeyan bisa ndeleng nang.

Contone, paduan suara neoklasik, sing paling gedhe ing Spanyol, lan omah bab, karya saka Andres de Vandelvira. Nanging, ing ndhuwur kabeh, sampeyan kudu ngunjungi ing peninggalan Wajah Suci, dianggep pasuryan bener Gusti Yesus Kristus. Iku kanvas karo Veronica bakal garing pasuryan Gusti sak Passion.

Candhi lan bangunan agama liyane kanggo ndeleng ing Jaén

Basilika Sal Ildefonso

Basilika San Ildefonso

Ing jejere katedral, sampeyan duwe akeh bangunan religius liyane sing ayu banget ing kutha Andalusia. Antarane wong-wong mau, ing basilika San Ildefonso, saka gaya Gothic lan sing omahé gambar saka Virgin saka Kapel, co-patron Jaén. Kita uga menehi saran kanggo ngunjungi pasamuwan-pasamuwan ing Saint mary magdalene, saka Santo Yohanes Pembaptis, dianggep paling tuwa ing kutha, utawa Saint Andrew, kang omahé ing Kapel Kudus, kamar pandonga sing dikhususake kanggo Immaculate Conception.

Ing sisih liya, ana uga bangunan biara kanggo ngunjungi ing Jaén. Antarane wong-wong mau ing Biara Kraton Santo Domingo, markas saiki Arsip Sejarah Provinsi. Fasad kasebut minangka gaya Mannerist lan nduwe gereja sing dibangun ing abad kaping XNUMX. Nanging keajaiban utama sing bisa dideleng ing biara iki yaiku biara, sing dianggep paling gedhe ing kutha lan ing ngendi sewidak kolom Tuscan lan rong puluh wolu lengkungan setengah bunderan.

Baths Arab lan Istana Count of Villardompardo

Adus arab

Siram Arab Jaén

Kraton, dibangun ing abad kaping XNUMX, iku nggumunake Renaissance, sanajan lawang utama digawe ing abad XIX. Ing njero, patio tengah kanthi galeri pindho kolom katon lan macem-macem ruangan bangunan mbukak.

Uga, ing ruang paling ngisor kraton sampeyan bisa ngunjungi sing lawas Siraman Arab, dianggep paling gedhe wadi ing Eropah, karo sawijining 450 meter persegi. Wiwit saka abad kaping XNUMX, dheweke duwe sawetara kamar sing dihias miturut kanon seni Almoravid lan Almohad.

Uga ana kraton Villardompardo, rong museum sing sampeyan bakal kepengin weruh. Are the Naive Art International, adhedhasar koleksi pelukis Manuel Moraleslan seni lan adat istiadat populer, sing nduweni nilai etnografis sing penting.

Kraton liyane sampeyan bisa ndeleng ing Jaén

Istana Vilches

Istana Vilches

Villardompardo dudu siji-sijine gedhong mewah sing bisa dideleng ing Jaén. Nyatane, disaranake sampeyan ora kantun larang regane Istana Vilches, kanthi fasad Renaissance sing nyengsemaken; ing saka Viscount de los Villares utawa Count-Duke, dumunung ing jejere biara barok Santa Teresa de Jesús; ing Istana provinsi, dibangun ing abad ka-XNUMX lan kang wis koleksi penting lukisan, utawa ing Balai Kota, sing diilhami dening sing sadurunge, nanging minangka permata eklektik arsitektur abad kaping XNUMX.

Nanging, mbok menawa, kraton paling asli lan striking ing Jaén punika sing saka Constable Iranzo kanggo gaya Mudejar sing spektakuler. Sample saka kaslametané seni Muslim sawise penaklukan Kristen kutha, yen sampeyan bisa, ngunjungi bale nyengsemaken karo aljarfe utawa langit-langit karo kayu ukir. Saiki, dadi markas Perpustakaan Kota.

Bèntèng Santa Catalina

Bèntèng Santa Catalina

Bèntèng Santa Catalina

Iki mbokmenawa monumen paling misuwur ing Jaén. Dumunung ing bukit kanthi jeneng sing padha lan dibangun ing abad tengahan ing sisa-sisa benteng Arab lawas. Ing kasunyatan, Komplek wis, jejere, loro enclosures liyane: ing Alcazar Lawas lan Aku mbukak, sanajan bagean apik saka Sisa iki dibusak kanggo mbangun parador de turismo nasional.

Ing dhuwure kastil patang puluh meter lan ing jero ana pusat interpretasi. Nanging, ing ndhuwur kabeh, sampeyan bisa ndeleng pemandangan Jaén lan kebon zaitun lan gunung sing ngubengi kutha.

Kajaba iku, ing grup, ing Kapel Saint Catherine saka Alexandria, dibangun antarane XNUMX. lan XNUMX. abad ing gaya Gothic, lan salib, dumunung ing sisih paling dhuwur saka gunung lan kang minangka simbol saka kutha. Ing kono sampeyan uga bisa maca soneta sing ayu dening pujangga Jaen Antonio Almonds Aguilar.

Wong yahudi

Menorah

Menorah alun-alun Anak Yatim

Kutha iki wis ana ing basa Ibrani suwene rolas abad lan dalan-dalan sing sempit lan curam sing dadi wilayah Yahudi minangka bagean saka jaringan kasebut. Paths saka Sepharad jejere kutha kayata Córdoba, Avila, Béjar utawa Calahorra. Iki uga dikenal minangka Lingkungan Santa Cruz lan, ing antarane bangunan pinunjul iku omah Ibnu Shaprut, Carnicerías, ing sangisore siram Naranjo, menorah ing Plaza de los Orfanos lan Sisa saka gapura Baeza, salah siji lawang kanggo Tembok.

Nanging, mbok menawa, unsur paling pinunjul saka tetanggan iki Biara Royal Santa Clara, abad kaping XNUMX. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen wanita sing bakal nikah nyumbang endhog kanggo biarawati Clare Miskin supaya bisa seneng-seneng ing dina pernikahane.

Museum Iberia

Museum Iberia

Potongan saka Museum Iberia Jaén

Iki minangka kunjungan penting liyane ing Jaén, amarga ana omah koleksi seni Iberia paling gedhé ing donya. Ngandhut potongan saka situs arkeologi ing saindhenging provinsi. Antarane wong-wong mau stands metu sing saka Jembatan Tablas, sing wis kasebut. Nanging dheweke uga wis nyumbang akeh obyek sing Cocokake Putih ing Porcuna, saka Castulo ing Linares, saka Bukit Burung ing Huelma utawa sing saka Menara Pengawal ing Benteng Raja.

Rumah Sakit Lawas San Juan de Dios

Rumah Sakit San Juan de Dios

Cloister saka Rumah Sakit San Juan de Dios

Kita bakal ngrampungake tur kutha ing bangunan sing apik banget sing dibangun ing abad kaping XNUMX iki lan banjur nyritakake babagan sekitar Jaén. Iki minangka fasad Gotik pungkasan lan patio gaya Renaissance Andalusia sing apik, lanskap lan banyu mancur tengah. Ing jejere rumah sakit, sampeyan bisa ndeleng a kapel dibalèkaké, nanging nahan façade abad ka-XNUMX sawijining.

Taman lan saubengé Jaén

Pemandangan Alameda de los Capuchinos

Alameda de los Capuchinos ing Jaén

Nalika kita ngandika, kutha Andalusia wis lokasi kang ndarbeni hak istimewa lan sakcedhake ayu banget ngendi sampeyan bisa nggawe menarik hiking lan bike tilase. Antarane wong-wong mau sing liwat ing gunung Jabalcuz, sing kita wis kasebut lan sing lelungan antarane pines lan groves zaitun. Yen lumaku liwat iku, sampeyan uga bakal weruh bangunan saka spa lawas lan Kebon sawijining, sawijining klompok bangunan kanthi nilai arsitektur gedhe sing dibangun ing wiwitan abad kaping XNUMX.

Dalan sing ngliwati kutha lawas uga nawakake pemandangan sing apik Tembok kutha abad tengahan, sing ndadékaké menyang area rekreasi ing Salib Chimba, ngendi ana kelas alam, lan siji sing menyang Neveral Pine Forests, cedhak kastil Santa Catalina.

Nanging, sampeyan ora kudu ninggalake Jaén kanggo nikmati alam. Kutha iki nduwèni pirang-pirang taman, akeh sing uga éndah. Mungkin sing paling ayu yaiku Alameda de Capuchinos, kang tanggal bali menyang XNUMX. abad lan wis Renaissance-gaya Kebon lan avenue tengah dirancang kanggo numpak kreta. Cedhak banget karo dheweke yaiku Convent of the Franciscan Conception utawa de las Bernardas, dibangun ing abad kaping XNUMX.

Ing Taman Concordia, kang dumunung ing jejere monumen kanggo perang, darmabakti kanggo Las Navas de Tolosa lan Bailén lan digawe dening pematung saka Jaén Hyacinth Higueras ing 1910.

Nanging mbok menawa taman paling spektakuler ing Jaén yaiku Andrés de Valdenvira kang, kanthi satus ewu meter persegi, paling gedhe ing kabeh Andalusia. Wis luwih saka rong ewu spesies tanduran, blumbang, banyu mancur, amfiteater lan uga lapangan bal-balan. Iki minangka paru-paru utama kutha lan uga papan kanggo nindakake kegiatan olahraga.

Ing kesimpulan, kita wis ngomong karo sampeyan apa kang katon ing Jaén. Kaya sing sampeyan ngerteni, kutha Andalusia nawakake akeh atraksi. Wis monumen apik banget, alam istimewa lan akèh animasi. Babagan iki, Kajaba iku, sampeyan bisa seneng a gastronomy apik banget lan sawetara wilayah tapas, klasik ing Jaén. Antarane masakan khas sing bisa dicicipi ing kutha Andalusia, ana panganan sing enak kayata salad mrica panggang, pipirrana, bayem asparagus gaya Jaén, rebusan kacang lan terong utawa kod karo bawang. Tanpa dilalekake permen kayata pestiños, alfajores utawa ochíos. Apa sampeyan ora pengin seneng ibukutha Andalusia sing apik iki?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*