Apa sing kudu dideleng ing Mexico City

La ibukutha ing México iku sawijining kutha lawas, sregep, pedunung, nyenengake, bersejarah, menarik. Ora ana kata sifat kanggo kutha paling penting ing negara kasebut, kutha sing ora bisa ditinggalake tanpa ngunjungi sing paling penting.

Dina iki, ing Actualidad Viajes, kita melu apa sing kudu dideleng ing Mexico City. Ayo seneng-seneng!

Meksiko

Sadurunge dikenal minangka Meksiko DF, dening distrik federal. Kutha iki minangka kutha sing paling penting ing negara kasebut politik, finansial, sosial lan turis. Tanggal pas madege durung dingerteni, sanajan dikira kira-kira taun 1325, dening tangan masarakat mexica sing sabanjure, dikalahake lan dikuasai Spanyol.

Viceroyalty New Spain wiwit taun 1535. Kamardikan Meksiko kedadeyan ing taun 1821 lan udakara taun 1824 kutha kasebut dadi distrik federal, beda karo negara liya sing nyipta negara kasebut, lan dadi kursi kakuwatan negara kasebut. Ing pungkasan taun 80an abad kaping XNUMX, pangowahan status politik diwiwiti lan mula jeneng kasebut dadi mung Mexico City.

Dina iki iki ana 35 panggonan sing UNESCO wara-wara dadi Situs Warisan Dunia, luwih saka satus museum, Kanthi tembung liya, iki minangka kutha nomer loro sing duwe museum paling akeh ing sacedhake London, mula sampeyan bisa mbayangake yen iku a mekah wisata.

Apa sing kudu dideleng ing Mexico City

Zocalo yaiku jeneng alun-alun utama utawa Plaza de la Constitución, sing Iki minangka alun-alun sing paling penting lan salah siji sing paling gedhe ing saindenging jagad. Ing sakiwa tengene akeh situs penting, kayata Katedral Metropolitan Meksiko, kanthi gaya barok sing diprentah dibangun dening Hernán Cortés ing kuil Aztec. Ing njero ana Crypt of Archbishops, misbyah para Raja, Royal Chapel lan paduan suara sing apik.

Bangunan liyane ing saubengé Zócalo yaiku Istana Nasional kanthi mural sing misuwur saka Diego Rivera sing ora kalah misuwur. Ing salah sawijining pojok alun-alun ana sing isih disebut Walikota Templo, jantung peradaban Meksiko kuno lan ibukutha lawas, Tenochtitlán. Penjajahan Spanyol nyoba ngilangi kabeh memori nalika nggawe kutha kasebut, nanging sajrone abad kaping XNUMX, penggalian arkeologis beda-beda sing nuduhake jaman biyen.

Sampeyan bakal weruh sisa-sisa piramida lan bangunan liyane lan sing ditemokake ana ing museum ing kompleks kasebut, kayata relief watu dewi Coyolxauhqui, sphinx dewa geni lan monumen Tlatecuhtli sing apik banget.

Uga, ing pojok Zócalo liyane ana Portal Lawas Mercaderes, klompok bangunan komersial saka abad kaping XNUMX, saiki diowahi dadi hotel lan toko mewah. Titik pandang sing apik yaiku teras Hotel Majestic utawa sudut pandang Gran Hotel.

Uga ing tengah kutha sing bersejarah sampeyan bisa ngunjungi College of San Ildefonso, lembaga pendidikan lawas sing prestisius banget, sing kelase melu karakter kayata Frida Khalo lan Diego Rivera. Kasunyatane, pasangan kasebut ketemu ing kene.

Mlaku ing dalan pejalan kaki Madero saka alun-alun sing sampeyan temoni salah sawijining pencakar langit paling dhuwur ing kutha kasebut, sing diarani Torre Latinoamericana. Pandhangane nyata klasik, nanging ing njero pameran permanen, ana Museum Bicentennial, bar ing lantai 40 lan restoran ing lantai 41. Teras sing mbukak ana ing lantai 44.

Yen seneng seni sampeyan kudu ngunjungi Istana seni rupa sing cedhak karo Torre Latino. Bangunan kasebut diwiwiti saka wiwitan taun 1900an, ana ing gaya Art-Nouveau, sanajan interiore yaiku Art-Deco. Iki digawe saka marmer putih lan ing njero digawe karya Siqueiros, Diego Rivera utawa Rufino Tamayo. Kajaba iku, bisa uga digunakake ing Museum Arsitektur lan téater ing ngendi sampeyan bisa melu acara populer kanggo para turis: Balet Folklorik Meksiko.

Yen sampeyan seneng karo Diego Rivera lan gaweyane, sampeyan bisa ngunjungi Museum Mural Diego Rivera yaiku ing pungkasan Alameda Central, jalur banyu mancur lan sayuran ijo. Kanggo seni liyane, ana Museum Seni Nasional, ing ngarepe Plaza Manuel Tolsá kanthi koleksi seni terkenal wiwit abad kaping XNUMX nganti abad kaping-XNUMX.

Dolan maring kutha mesthi wae obah, mlaku, obah. Ing kene, saliyane pusat, kaendahan ditemokake ing tetanggan beda. Salah sijine yaiku Coyoacán, sisih kidul kutha. Iku yaiku Lingkungan Bohemian, papan seniman lan omah kolonial, kanthi museum, pasar, toko buku, kopi. Iki ngendi ing Omah Biru Firda Khalo lan Kali Diegoa, saiki museum, nanging uga ana Museum Omah Leon Trotsky, ing Omah Hernán Cortés, Taman Centennial utawa Omah Kotamadya.

Lingkungan sing disaranake lan apik liyane yaiku Condesa lan Roma, kanthi lurung-lurung sing apik karo wit lan omah kanthi gaya arsitektur, toko, kafe, bar trendi. Ing kene sampeyan uga bisa mirsani sing paling apik Seni kutha Meksiko utawa werna seni. Kanggo ngurmati iki, sampeyan bisa ndhaptar a tur pit dipandu sing nggawa sampeyan liwat macem-macem sudhut kutha.

Mlaku, sampeyan mesthi bakal tekan Plaza Tiga Budaya, Budaya Spanyol, amarga ana paroki lan biara kolonial, budaya Tenochtitlán kanthi reruntuhan lan piramida lan budaya Meksiko modern kanthi Pusat Budaya Universitas. Langka bisa ndeleng kabeh ing sak papan, nanging apik banget saka sudut pandang turis.

Yen sampeyan Katulik lan seneng karo para suci, Meksiko identik karo Perawan Guadalupe banjur bukak Basilika saka Guadalupe iku kewajiban. Virgin of Guadalupe minangka santo pangreksa kutha, negara kasebut lan Amerika Latin. Rampung taun 1709, sanajan pérangan anyar diwiwiti taun 1976. 20 yuta wong ngunjungi saben taun.

Yen sampeyan seneng ndeleng budaya lan blanja, mula sampeyan kudu njupuk kauntungan saka pasar lan ing pangertene sing paling disaranake yaiku Pasar San Juan. Papan iki ana ing tengah-tengah kutha lan nduweni umur setengah abad. Ana macem-macem saka produk panganan umum lan eksotis, kalebu serangga, nganti produk susu lan deli.

Meksiko uga identik karo revolusi, mula kanggo ngerti gerakan kamardikan Meksiko, sampeyan kudu melu Monumen Revolusi, struktur gedhe lan nyengsemake ing Plaza de la República. Babagan a makam khusus kanggo pahlawan Meksiko, Pancho Villa ing antarane. Uga ana ing Museum Revolusi, sudut pandang tengah sing tekan meh 66 meter, ing tungkak ing tugu kanthi tokoh lilin, lan sing diarani Paseo Linternilla kanthi kubah.

Uga ana gandhengane karo kamardikan yaiku, sajrone Paseo de la Reforma, ing Malaikat Kamardikan, simbol nasionall. Wiwit tanggal 1910, taun kamardikan nasional, lan duwe dewi kemenangan Yunani ing tembaga nganggo emas. Jalan iki paling penting ing kutha, kanthi jarak 15 kilometers, nutul akeh panggonan penting ing lelampahan.

Ing wayah wengi, ing Pancen Centennial ing Plaza de la República, ing pertunjukan ringan lan musik. Lan ngomong babagan wengi, nalika srengenge surup, tujuan sing apik yaiku panggilan Zona jambon yaiku ing Colonia Juarez.

Ana hotel, bar, restoran, klub wengi lan turis akeh, amarga babagan seneng-seneng. punika pemandangan gay Uga sampeyan bisa lunga saka kene menyang lingkungan Roma Forte sing mlaku liwat Glorieta de los Insurgentes, salah sawijining bundaran utama pejalan kaki ing kutha kasebut.

Paling ora, nanging paling ora, papan liya sing ora bisa dilalekake ing dhaptar saiki sing bakal katon ing Kota Mexico: ing Kastil chapultepec, tilas papan dununge Kaisar Maximilian ing taun 1864, kanthi mebel lan dekorasi nalika semana, Museum Sejarah Nacional (ing njero tur kanthi tur yen pengin), ing Alas Chapultepec 500 hektar, amba, kanthi museum, tlaga lan restoran, sing gedhe banget lan terkenal Museum Antropologi Nasional Meksiko (Ing kana dununge Watu Sun, endhas Moctezuma, replika makam Raja Pakal, wong asli Palanque nganggo topeng giok, utawa Kamar Maya.

Kanggo acara apik lan elegan, ana Lingkungan Polanco, papane akeh kedutaan, kanggo mlaku liwat lingkungan sing sepi yaiku San Ángel lan Chimalistac, ing Terusan Xochimilco, mlaku ing trajineras warna-warni lan delengen pasar utawa Museum Dolores Olmedo kanthi koleksi akeh karya Rivera, lan mesthine yaiku situs arkeologi Teotihuacán kanthi piramida srengenge lan rembulan, benteng, dalane wong mati lan liya-liyane. Wis tekan bis.

Mesthi wae, dhaptar sing diwanti-wanti kanggo nindakake iki mung conto conto saka Mexico City sing apik lan gedhe tenan sing ditawakake para pengunjung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*