Sing bakal dideleng ing Zagreb, Kroasia

Kutha Zagreb

La ibukutha Kroasia Wis akeh pesona, sanajan ora adoh saka Dubrovnik, sing pancen salah sawijining permata ing negara kasebut. Nanging, kita ngerti manawa Zagreb minangka kutha sing bisa ditawakake kanggo wong-wong sing pengin ndeleng, amarga uga duwe swasana sing ora turis banget.

El kutha lawas Wis duwe kapentingan sing pantes dikunjungi, lan mesthine sawijining kutha mandheg lan nikmati kopi ing teras kasebut. Kutha gaya Eropa Tengah iki minangka halte sing penting yen sampeyan nganggo rute liwat Balkan, mula kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing bisa dideleng ing kene.

Greja San Marcos

Greja San Marcos

Greja iki minangka salah sawijining sing paling katon ing kutha kasebut. Dibangun kanthi gaya Romanesque ing abad kaping 15, banjur direnovasi ing pungkasan Gothic. Ing façade wilayah kidul sampeyan bisa ndeleng portal kanthi gaya XNUMX nganti gaya Gothic. Nanging mesthine apa asile atap sing luwih apik lan aneh, sing beda banget karo atap sing wis katon sadurunge. Ing atap greja ana rong sandhangan, yaiku Zagreb lan kerajaan Kroasia, Dalmatia lan Slovenia. Kajaba iku, greja iki dununge ana ing wilayah sing tengah banget, ing Alun-alun St Mark, ing kana ana bangunan penting liyane, kayata Parlemen Kroasia utawa kursi pamrentahan.

Gerbang Watu

Gerbang Watu

Gerbang Watu utawa Kamenita vrata yaiku salah siji saka patang lawang akses sing ana ing tembok kutha lawas sing wis ora ngadeg maneh. Tembok-tembok kasebut ngubengi lingkungan Gradec sing lawas, sing dadi kutha independen. Sanajan wiwit abad kaping XNUMX, tampilan saiki amarga ana renovasi mengko. Kajaba iku, lawange duwe legenda dhewe, amarga ing abad kaping XNUMX, geni meh meh kabeh lawang, kajaba gambar Virgin lan Bocah. Iki nggawe akeh wong percaya manawa lawange ajaib lan ngemot kekuwatan. Ing njero lawang lan ing sangisore tembok ana ruangan sing wis diaktifake dadi kapel, mula saiki dadi papan ziarah.

Menara Lotrscak

Menara Lotrscak

Iki menara uga diwiwiti saka abad kaping-XNUMX lan minangka bagean saka tembok pertahanan kasebut. Ing njero menara kasebut ana galeri seni. Tiket kasebut kalebu kemungkinan menek undhak-undhakan menyang ndhuwur menara supaya bisa ndeleng kutha sing apik. Jam 12 esuk meriam dipecat kanggo mengeti kedadeyan sejarah.

Pasar Dolac

Pasar Dolac

Yen sing disenengi yaiku ndeleng keaslian kutha, rame sing umume, mula kita kudu menyang Pasar Dolac. Wetan pasar udara terbuka tradisional ana ing wayah esuk ing Kaptol. Ing pasar, sampeyan bisa nemokake produk sing paling khas saka gastronomi tradisional, mula uga bakal dadi kunjungan sing paling apik. Sampeyan uga bisa ndeleng sawetara kios kerajinan. Paling apik, dudu pasar sing kena pariwisata, mula sampeyan bisa ngrasakake swasana sing apik.

Tkalciceva Street

Tkalciceva Street

Yen sing dikepengini yaiku supaya bisa ngrasakake swasana sing ramai ing kutha, kita kudu lunga menyang dalan iki, sing dununge ing wilayah lawas Gradec. Dalan iki misuwur banget dadi wilayah sing sampeyan bisa golek puluhan bar kanthi swasana sing rame, kanthi teras lan restoran sing bisa mandheg mangan. Iki minangka papan sing cocog kanggo mandheg ngaso lan ndeleng swasana kutha nalika ngrasakake es krim utawa kopi.

Zagreb funicular

Zagreb funicular

Iki bisa uga ora dadi salah sawijining obyek wisata sing paling apik ing jagad iki, nanging sing paling nyenengake bisa dadi perkara sing nyenengake yen sampeyan durung nate nempuh perjalanan. Apa sing ditindakake funikular iki nggabungake lingkungan Gradec lan kutha paling ngisor. Sanajan tur bisa mlaku kanthi mlaku, mesthi dadi pengalaman sing nyenengake nalika njupuk salah sawijining transportasi kasebut. Mangkono, sampeyan bisa ngrasakake pemandangan kutha saka ndhuwur.

Katedral Zagreb

Katedral Zagreb

Katedral kutha kasebut dununge ing lingkungan Kaptol, dibangun kanthi gaya neo-gothic. Sing paling relevan yaiku loro menara Gothic langsing sing munggah menyang langit lan katon apik banget saka pirang-pirang titik ing kutha kasebut. Kuil asli sing ana ing wilayah iki wiwit abad kaping XNUMX, nanging iki direnovasi nganti tekan candhi sing saiki ana. Ing njero sampeyan bisa ndeleng sarkofagus karo boneka plastik sing niru saka Lodzije Stepinac.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*