Apa sing kudu dideleng ing Dubrovnik

Dubrovnik

La kutha Dubrovnik dununge ing Republik Kroasia, ing wilayah Dalmatia. Uga dikenal minangka mutiara saka Adriatik amarga tepat ing ngarepe segara iki, ing wilayah pesisir. Wilayah sing lawas diarani Ragusa, kutha lawas, lan ana pager tembok.

Kutha iki minangka papan sing kondhang, tepat kanggo katon ing seri kaya 'Game of Thrones'. Nanging iki uga dadi tujuan wisata sing luar biasa, dadi sampeyan bisa nikmati monumen lan papan hiburan.

Gerbang tumpukan

Lawang tumpukan

Pusat bersejarah kasebut minangka salah sawijining wilayah sing paling apik ing kutha lan papan sing paling apik. Diumumake dadi Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 79. Akses utamane dikenal kanthi jeneng Puerta de Pile, papan sing bisa nggawa sampeyan taksi kanggo ngakses kutha lawas. Ing Puerta de Pile duwe drawbridge lan ngelingake kita babagan langkah-langkah ing kutha-kutha abad pertengahan. Ana jembatan watu kanthi lengkungan gaya Gothic. Ing ndhuwur lawang sampeyan uga bisa ndeleng patung santo pelindung kutha kasebut, San Blas.

Tembok Dubrovnik

Dubrovnik

ing Tembok Dubrovnik minangka bagean saka inti, amarga bisa gumunggung dadi kutha tembok wiwit Abad Pertengahan. Kutha iki mesthi dilindhungi kanthi apik lan bukti iki minangka bètèngé saiki. Nanging sadurunge iki, tembok wis dibangun ing sakiwa tengene wilayah sing saiki dadi daerah bersejarah. Munculé tembok saiki ditemtokake ing abad kaping XNUMX, nalika kutha kasebut entuk kamardikan saka Republik Venesia lan pembangunane terus nganti abad sabanjure. Amarga kualitas konstruksi lan perawatan tembok nganti pirang-pirang abad, saiki dheweke isih kondisine apik banget. Wis papat gerbang bersejarah, loro sing mlebu plabuhan lan loro ing kutha anyar. Yen ngunjungi tembok, kita uga bisa ndeleng lan ngakses area pelabuhan, sing minangka salah sawijining sing paling tuwa ing kutha kasebut. Kajaba iku, sampeyan bisa mlaku ing sadawane tembok kanggo ndeleng kutha kanthi perspektif sing luar biasa.

Lurung Stradun

Lurung Stradun

Sawise ngliwati Gerbang Pile, kita bakal langsung menyang Stradun Street, yaiku salah siji sing paling turis lan nengsemake ing kutha. Papan sing paling apik kanggo hiburan dhewe nganggo motret, tuku souvenir lan ngombe ing kafe. Swasana mesthi diiringi lan sampeyan bisa nikmati dalan sing apik banget, sing wis diaspal watu gamping putih. Mesthine, kita kudu eling yen iki minangka salah sawijining dalan sing paling larang ing saindenging negara.

Luza Square

Luza Square

Mlaku mudhun Calle Stradun, kita tekan wilayah sing luwih jembar, yaiku Plaza de la Luza. Alun-alun iki minangka salah sawijining papan paling rame ing kabeh kutha. Kajaba iku, kita ngadhepi papan ing endi dununge sawetara monumen paling penting ing kutha lawas. Kita bisa ndeleng Menara Lonceng, sing uga duwe patung penasaran karo bocah loro sing muni lonceng ing njero. Istana Sponza minangka bangunan sing penting banget, amarga duwe pusat bea cukai lan dadi pusat ekonomi kutha kasebut. Uga, kita uga bisa ndeleng greja San Blas ing alun-alun sing padha.

Katedral Dubrovnik

Katedral Dubovnik

La Katedral Asumsi Perawan Maria Iki nduweni sejarah sing apik, amarga dibangun kanthi gaya Byzantine ing abad kaping XNUMX lan dibangun kanthi gaya Romanesque. Sawise gempa abad kaping pitulas sing ngrusak bangunan penting ing saindenging kutha, mula dibangun kanthi gaya Baroque, sing bisa dideleng saiki. Pancen gampang dideleng, amarga kubah katedral beda karo bangunan liyane ing kutha kasebut. Ing katedral sampeyan bisa ndeleng peninggalane lan uga karya sawetara seniman, uga lukisan agama saka bengkel Titian.

Istana Rektor

Istana Rektor

Bangunan sing apik iki dadi kursi Rektor nalika kutha kasebut isih dadi republik lan diarani Ragusa. Istana iki dibangun ing abad kaping XNUMX lan kudu dibangun maneh sawise gempa ing abad kaping XNUMX. Kraton iki kudu ditonton, amarga ing sisih ndhuwur, kita bisa nemokake museum sejarah kutha. Kajaba iku, konser kadhang dianakake ing plataran njero sing endah.

Pantai Dubrovnik

Pantai Dubrovnik

Dubrovnik minangka kutha pesisir, mula uga duwe wisata pantai. Ing Pantai Banje minangka pantai kutha sing cukup cedhak karo kutha. Nyatane, bisa digayuh mlaku-mlaku saka pusat kutha, sanajan cukup rame. Ana pantai liyane sing uga bisa dinikmati, kayata Buza, kanthi teras watu aneh, utawa Veliki Zal cilik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*