Apa sing kudu dideleng lan carane tekan Luarca

Luarca, Asturias

Luarca yaiku a Kutha pesisir sing ana ing balai kutha Valdés, ing Principality of Asturias. Kutha iki kalebu kutha sing dununge ana ing lorong Camino de Santiago sing misuwur, saliyane dadi papan wisata amarga ternyata dadi kutha khas Asturian. Gandheng hubungane apik karo Galicia dening Ribadeo, uga karo Gijón lan Oviedo, mula umume papan sing dituju.

Ayo ndeleng apa apa sing bisa dideleng ing Luarca, dikepung karo enclave alami sing apik, lan kepiye carane bisa tekan kutha iki saka macem-macem titik. Yen sampeyan isih durung ngerti papan-papan kasebut sing bisa nggawe plancongan cilik, waca kabeh sing ditawakake Luarca.

Carane njaluk menyang Luarca

Luarca dununge ing pesisir lan dadi kutha cilik nanging komunike apik banget, ora muspra dununge ing Camino de Santiago, dadi papan mandheg utawa ngliwati ewu peziarah sing lunga menyang Santiago de Compostela kanthi dalan sisih lor.

Saka Galicia bisa ditekani Ribadeo, papan dununge Playa de las Catedrales. Jalan tol N-634 lan dalan A-8 yaiku sing nyambung langsung karo Luarca, ngliwati Tapia de Casariego utawa Puerto de Vega. Dalan gedhe N-634 yaiku dalan sing nyambung karo Oviedo lan dalan gedhe A-8 nyambung karo Gijón. Kepiye carane ujar yen tekan kono pancen gampang.

Dene bandara, sing paling cedhak yaiku Bandara Asturias dununge cedhak Gijón ing A-8. Menuju Luarca saka bandara iki gampang banget kaya njupuk dalan gedhe sing nggawa kita ing pesisir menyang kutha cilik iki.

Sing bakal dideleng ing Luarca

Kutha iki dikenal minangka desa putih pasisir ijo. Gampang ngira-ngapa, lan omah-omahe putih kabeh, dadi desa nelayan khas, kanthi pesisir luar biasa kebak vegetasi lan ijo. Dununge ana ing pucuk, mula lurung-lurung staggered, supaya sampeyan bisa ndeleng kutha sing apik banget saka wilayah pelabuhan, sing paling ngisor. Kita menehi dhaptar sethithik babagan sing bisa dideleng ing kutha Asturian sing apik iki.

Omah-omah India

Omah-omah India

La emigrasi ing abad kaping XNUMX Kahanan kasebut kuwat banget ing wilayah kasebut lan akeh wong sing mangkat golek kekayaan ing Amerika. Nalika lahan kasebut akeh ditarik, dheweke bali kanggo mbangun omah sing diilhami dening wong-wong India, nggawa arsitektur khas asing sing ora tradisional ing Asturias nanging wis dadi bagean saka warisane. Tanpa mangu-mangu, dheweke minangka omah sing apik banget sing bisa digatekake kanggo swasana sing ditawakake. Dheweke ana ing sisih ndhuwur kutha lan ana sawetara sing disimpen kanthi kondhisi sampurna kayata Villa Excelsior utawa La Argentina.

Pemakaman lan Menara Pengawal

Pemakaman Luarca

Sanajan kuburan ora biasane kanggo dikunjungi, ing prekara iki pancen luwih becik dibukak kanggo tampilan sing apik. Iki dununge ing iring watu Menara Pengawal, langsung ndeleng segara. Ing wilayah kasebut, sampeyan uga bisa nemokake kapel Atalaya lan mercusuar Luarca. Severo Ochoa, Hadiah Nobel Kedokteran, dikubur ing kuburan iki.

Area plabuhan

Pelabuhan Luarca

Luarca ana ing intine desa nelayan sing uga wis tuwuh akeh karo pariwisata. Salah sawijining wilayah sing paling urip yaiku plabuhan, ing endi sampeyan bisa nemokake bar lan restoran sing akeh banget sajian khas. Minangka papan sing cocog kanggo nikmati rame-rame kapal ing dina kerja lan duwe sajian enak sing digawe karo panganan laut.

Pesisir Luarca

Pantai ing Luarca

Tanpa mangu-mangu, kita ana ing wilayah pesisir sing akeh pesisir sing asri banget .. Pantai Asturias ditondoi kanthi asri lan biasane ana ing papan-papan alam. Sanajan swasanane mung apik nalika musim panas lan musim semi, iku mesthi papan sing apik kanggo mlaku-mlaku. Ing Pantai Las Salinas utawa pantai luarca pertama lan nomer loro dheweke paling akeh dibukak.

Kantor Turis

Iki minangka papan sing kudu dikunjungi amarga sawetara sebab, kalebu supaya bisa nuntun kita supaya bisa ndeleng lingkungane. Nanging uga kantor iki dununge ana ing kantor lawas Istana Marquis Gamoneda, bangunan sing narik kawigaten babagan kaendahane lan wis dinyatakake minangka Aset Minat Budaya. Ing njero uga ana museum cilik sing khusus digawe kanggo Severo Ochoa.

Cape Bustos

Cape Bustos

Ninggalake kutha Luarca banjur menyang kutha cilik Bustos sabenere papan iki. Ruang alam kanthi tebing lan pemandangan segara sing nyengsemake sing ngelingake kabeh kertu pos Asturias. Tanpa mangu-mangu, sawijining wilayah sing bakal mungkasi riko luar biasa ing Luarca.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*