Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing kutha Belfast

Belfast

La ibukutha Irlandia Lor Wiwit saiki wis mandheg dadi papan sing akeh konflik dadi kutha liyane sing nyenengake kanggo nikmati lurung-lurung lan papan sing disenengi. Pramila dina iki kita bakal ndeleng sawetara perkara sing kudu dikunjungi lan ditindakake ing kutha Belfast.

Belfast minangka kutha cilik, dadi salah sawijining tujuan sing cocog kanggo plancongan akhir minggu sing dawa, amarga bisa ndeleng kanthi jero sawetara dina. Kutha iki minangka kutha sing apik, uga sejarah lan pub, restoran lan panggonan sing apik banget.

Temokake lingkungan Titanic

Museum Titanic

Kita miwiti karo salah sawijining lingkungan sing paling modis ing Belfast, lan yaiku lingkungan sing ana ing lingkungan sing lawas. Galangan kapal Harland & Wolff, lan ing endi kapal laut mitos Titanic dibangun. Ing kene uga lahir kapal-kapal liyane sing duwe nasib luwih apik tinimbang Titanic sing tragis. Ing lingkungan kasebut, industri kepungkur sing mbebayani yaiku vindikasi, sing kayane lali karo konflik internal. Ing wilayah iki, kita bisa ngunjungi SS Nomadic, tiron cilik Titanic, lan uga ngunjungi studio ing ngendi Game of Thrones direkam. Sampeyan uga bisa ngunjungi museum Titanic, bangunan modern sing bisa sinau babagan sejarah kapal iki.

Seni jalanan ing Belfast

Seni kutha

Liyane perkara sing bisa ditindakake ing sekitar kutha Belfast yaiku nemokake seni kutha, kanthi mural lan coretan sing nyengsemake. Seni kutha bisa ditemokake ing sudhut apa wae, kita mung kudu liwat dalan kanggo nemokake mural warna-warni sing nggumunake kutha iki.

Rasakake kebon botani sing tentrem

Taman Botani

Dumunung ing sacedhake Universitas Ratu, sing dadi kunjungan liyane sing apik amarga bangunane apik banget kebon botani sing adhem, ing ngendi sampeyan bisa ngrasakake istirahat sethithik ing tengah kunjungan sampeyan menyang kutha. Iki minangka taman sing biyen dadi pribadi lan banjur dadi umum. Nduweni loro omah kaca, sing paling apik yaiku Palm House, kanthi rong area, siji asik lan liyane duwe iklim tropis.

Dolan maring pub

Pub Belfast

Sampeyan ora bisa menyang Belfast tanpa ngunjungi pub-pub kasebut. Salun Omben-omben Mahkota iki minangka salah sawijining simbol. Dumunung ing bangunan gaya Victoria, wis ana wiwit abad kaping XNUMX, mula ora ana papan sing luwih apik kanggo entuk pint khas tinimbang pub sing apik iki. Ing njero kita bisa ngrasakake pub sing luar biasa, kanthi kayu ukir, kothak lan kaca patri. Kosok baline yaiku gedung Grand Opera House. Saliyane ngunjungi pub iki, kita bisa mbukak liyane modern ing wilayah paling populer ing kutha, nanging tanpa mangu-mangu iki klasik sing ora kudu dilalekake.

Bungah ing distrik katedral

Katedral Square

Lingkungan Katedral o Kuartal Katedral Iki minangka salah sawijining wilayah paling urip ing Belfast saiki. Iki minangka lingkungan modern lan eklektik, ing ngendi pedagang urip, lan saiki akeh kegiyatan lan papan hiburan. Diwiwiti ing Katedral St. Anne, sing bisa mlebu ing lurung-lurung kanggo nemokake papan anyar, uga ana mural lan coretan.

Menek munggah Cavehill

Bukit guwa

El Bèntèng Belfast Dununge ana ing pojokan kutha, ing bukit bukit Gua. Saiki sampeyan bisa mlebu kastil lan ndeleng tanpa kudu mlebu tur sing dipandu, lan tanpa biaya. Kajaba iku, saka bukit kasebut, kita bakal duwe pemandangan sing apik. Kunjungan kasebut bisa uga butuh sore, mula luwih becik ndeleng kastil kanthi rincian lan lingkungane. Kastil iki uga misuwur amarga miturut legenda, pendhudhuk kastil mung bakal begja yen ana kucing putih sing manggon ing kono.

Rasakake produk khas ing pasar St. George

Mercado

Kita bali menyang kutha Belfast lan yen wis keluwen, kita bisa mampir ing pasar St. George. Pasar iki minangka salah sawijining perkara sing isih ana wiwit jaman Victoria ing kutha kasebut. Wiwit dina Jumuah nganti Minggu Nalika mbukak, nganti jam telu awan, kanthi swasana sing paling apik lan produk seger, pinchos lan kadang-kadang musik langsung. Papan sing cocog kanggo nyoba gastronomi kutha. Sampeyan kudu mlaku liwat kios kanggo nyoba barang anyar lan tuku rincian khas sing ora bisa ilang nalika mulih.

Sinau babagan sejarahe ing Museum Ulster

Museum Ulster

Museum Ulster dununge ing interior kebon botani saka Belfast, mula kita bisa ngunjungi rong panggonan sekaligus. Museum iki minangka museum paling gedhe ing Irlandia Lor lan nduweni macem-macem jinis, wiwit saka pameran lukisan nganti arkeologi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*