Apa sing kudu ditindakake ing Benidorm

Apa musim salju mikir babagan musim panas? Mesthi wae! Nalika kita paling kangen srengenge lan panas, mula sampeyan pengin jadwal plancongan musim panas. Mikir babagan iki dina iki kudu dirembug Benidorm, ing pesisir Alicante, Spanyol.

Pantai, pariwisata kabeh jinis, wengi, alam, akeh srengenge. Mupangate Benidorm, mula waca tulisan iki kanthi tliti lan simpen nalika es bakal udan sampeyan pengin dibungkus nganggo pasir emas. Mangkene.

benidorm

Area ngendi iki tujuan musim panas Umume dikuwasani umat Islam, sanajan ana bukti babagan sejarah Romawi sadurunge, kayata. Ing abad kaping telulas, iki dikuwasani maneh dening wong Spanyol, nanging dudu wektu-wektu sepi diwiwiti amarga diserang dening serangan para perompak lan wong barongan Uthmaniyah.

Wiwitane luwih akeh dipanggoni, kanggo ngaturake awake dhewe mancing lan ngidini tetanen, yaiku pembangunan sing tuwuh nganti pertengahan abad kaping XNUMX.

Iki kanggo Taun 50an manawa ngadhepi krisis ing sektor perikanan, kompas kasebut wiwit reorien maneh marang sing anyar industri pariwisata. Lan sukses banget! Angka kasebut ujar udakara limang yuta wong saben taun ngunjungi.

Secara geografis kutha kasebut ana ing bukit ing antarane loro pantai. Sanalika kaperang dadi limang bagean lan saben wong duwe dhewe-dhewe. Ana kutha lawas, El Castell, Westeros, Levante, masing-masing kalorone duwe pantai dhewe, La Cala lan El Rincón de Loix.

Antarane loro pesisir kasebut ana watu lan plabuhan Benidorm. Desain kutha minangka jenius sing duwe teken Pedro Zaragoza Orts, walikota kutha ing taun 50-an.

Miturut sampeyan Rencana Perencanaan Utama Saben bangunan kudu duwe area rekreasi dhewe, supaya suwe-suwe kabeh ora bisa dadi gedhene bangunan. Lan asile resik banget. Pungkasan, Benidorm sambung karo Alicante lan Dénia nganggo sepur. Karo Alicante saiki ana layanan trem saben setengah jam lan Sepur menyang Dénia mlaku saben jam.

Inggris, Danes, Belgia, Walanda, Jerman lan Irlandia seneng Benidorm. Apa amarga srengenge sing apik banget lan suhu sing nyenengake? Mesthi ya.

Apa sing kudu ditindakake ing Benidorm

Pesisir luwih dhisik mula ayo padha kenal. Sing paling populer lan disenengi wong yaiku Pantai Levante. Minangka salah sawijining pesisir paling misuwur ing Eropa, uga duwe pantai sepanjang taun. Dawane rong kilometer saka Punta Pinet nganti Punta Canfali. Kasedhiya pasir emas sing apik lan banyune tenang lan transparan.

Levante wis akeh layanan, 4.600 sunbeds, 1.400 payung ing sepuluh wilayah, sikil kanggo 19 udan, dalan kanggo ngindhari kobongan wedhi, rong jamban ekologis, papan dolanan kanggo bocah lan lifeguards. Saliyane akeh restoran lan bar. Jembar rata-rata 55 meter sanajan tekan udakara 75 meter.

Pantai liyane sing populer yaiku Pantai Poniente, kidul plabuhan. Iki paling dawa ing Benidorm kanthi dawane telung kilometer. Yaiku a pantai kutha kanthi boardwalk anyar lan modern sing dirancang dening Carlos Ferrer lan karo akeh wong bar, restoran lan klub wengi. Layanan liyane biasane kaya umume: udan, kursi dek, payung, game. Ing Levante lan Poniente ana akeh srengenge ing taun, sanajan ing musim salju.

Antarane rong pantai kasebut, ing kutha lawas lan ing sangisore papan perlindungan sing mbentuk bukit Canfali, ana teluk cilik sing asale Pas elek. Ing ngarepe dheweke yaiku Pulo Benidorm sing dadi tujuan sing kondhang kanggo wong-wong sing praktek nyilem lan snorkeling amarga duwe platform sing kecelup, La Llosa, sing dadi cadangan laut sing penting. Pantai teluk kasebut udakara 120 meter dawane, duwe pasir emas lan papan sing paling sepi. Oh, lan wis duwe Bendera Biru wiwit taun 1987.

Saliyane ing teluk Mal Pas, sampeyan uga bisa ngunjungi Tio Ximo cove lan La Almadrava cove. Kapisan yaiku ing sikil Sierra Helada lan sisih lor kutha. Didhelikake ing antarane loro tebing sing dhuwur, banyune bening kaya kristal, lan cocog kanggo snorkeling. Dawane udakara 60 meter lan wedhi dicampur karo watu, nanging kebeneran iki duwe lifeguards, payung lan kursi dek.

Kanggo bagean kasebut, teluk cilik La Almadrava ana ing sikil Sierra Helada lan dawane udakara satus meter. Ing sangisore banyu sing bening kaya kristal, akeh urip segara lan kasur sing watu, mula yen sampeyan seneng nyilem utawa snorkeling, bakal dadi tujuan sampeyan. Mung nawakake 47 sunb supaya ora kasep.

Apa Benidorm duwe urip bengi? Mesthi wae! Ing kutha kasebut ana sekitar 160 pub utawa diskotik lan dheweke ana ing endi wae, ing dalan, ing kutha lawas, ing dalan, ing pinggiran menyang Altea tetanggan. Ana wilayah sing misuwur banget sing diarani Zona Inggris sing ditandhani karo lurung-lurung Ibiza, Mallorca, Gerona lan London. Kaya sing bakal dibayangake ing kene, pub akeh, bir, cider, musik live, lan wong-wong saka saindenging jagad suwene wengi.

Kajaba iku, Benidorm duwe sirkus, pusat acara diarani Istana Benidorm, kasino, tantangan abad pertengahan, bingo lan sing paling apik, kanggo sing ngombe akeh alkohol lan mabuk layanan sing diarani Mikropartik.

Yaiku bis mikro sing njupuk wong sing plesiran. Dioperasikake antara 8 pm nganti 8 esuk lan saben bis nggawa nganti 15 wong kanthi rega 100 euro. Klompok kasebut digawa menyang limang diskotik, bar utawa pub ing wilayah kasebut.

Sampeyan bisa ndhaptar layanan Microfiesta iki nganti 24 jam sadurunge lan sampeyan mbayar sadurunge. Wilayah sing dianggo yaiku Sella, Finestrat, ASIfaz del Pi, la Nucia, Villajoyosa, Relleu, Polop lan Callosa d'en saria. Apa sampeyan nate nindakake Pub Crowl? Pancen kaya ngono nanging bermotor.

Pungkasane, kutha kasebut mesthi ngatur acara. Sing paling misuwur yaiku kedadeyan wiwit taun 1959, ing Festival Lagu Benidorm. Festival musik uga ana indie wiwit 2010. Kaya sing sampeyan ngerteni, kutha Spanyol iki wis akeh tawaran kanggo wisata. Apa aku wis ngyakinake sampeyan lunga?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*