Apa sing kudu ditindakake ing Paris karo bocah-bocah

Ora kabeh wong plancongan kalebu pasangan sing tresna, wis diwasa, utawa turis solo. Ana wong tuwa sing lelungan karo bocah-bocah lan sanajan umume, tes tes lakmus seneng banget ngrencanakake tamasya lan kegiyatan saengga bocah cilik bisa seneng ngerti papan liya.

Apa paris kutha? bocah grapyak? Sekilas, ora. Malah ora patiya pet ramah ayo ngomong nanging sampeyan ora bisa njaga komentar negatif. Sampeyan bisa nindakake apa wae aja nganti menehi jempol menyang Paris kanggo plancongan kulawarga. Ing kene dak tinggalake Sawetara proposal.

Paris karo bocah-bocah

Ya, ya bisa. Ora ana keweden. Sampeyan bisa uga dudu kutha sing paling apik ing saindenging jagad kanggo plancongan kulawarga, nanging bisa dingerteni, lelungan lan dinikmati. Sampeyan mung kudu ngatur dhewe amarga yen pengin anak ngunjungi situs lambang, sampeyan kudu ndhisik ndhisik. Ing idea yen ngenteni rong jam lumaku liwat Versailles ora bakal nyenengake ...

Tips: aja ngunjungi museum Paris ing dina Rebo amarga bocah-bocah Prancis biasane ora duwe sekolah dina lan nyingkiri uga preinan musim panas. Saiki ya, dhaptar tujuan ing Paris kanggo lunga karo bocah-bocah.

Cite des Enfants

Iki minangka museum bocah-bocah sing apik banget lan kabeh dirancang kanggo dheweke. Sing paling becik yaiku tuku tiket sadurunge lan yen tekan wektu sadurunge mlebu, sampeyan bisa liwat Parc de la Villete sing apik.

Panggonan iki Iki kanggo bocah umur rong nganti pitung taun lan nawakake samubarang sing ngidini dheweke ngalami lan njelajah jagad iki. Ana telung tema utama sing ana gandhengane karo pangembangan fisik, kognitif lan spasial bocah kasebut. Liwat macem-macem kegiatan, dheweke bisa nemokake cara kerja awak, indra, emosi lan liya-liyane. Ana labirin, kaca spion, swara, eksperimen nganggo banyu, hawa lan lampu.

La Cité dibukak wiwit dina Selasa nganti Setu Lan bisa digunakake kanthi sesi sing suwene setengah jam, kurang luwih. Wiwit dina Senen nganti Jumuah dibukak wiwit jam 10 esuk nganti 11:45 esuk lan wiwit jam 1:30 nganti 3:15. Ing akhir minggu dheweke nindakake saka 10:30 esuk nganti 12:30 pm lan saka 2:30 nganti 4:30 pm.

Regane mlebu 12 euro nanging regane 9 yen sampeyan ana ing sangisore 25 utawa luwih saka 65. Reservasi online regane 2 euro. Tiket kasebut kalebu sesi lan skrining ing bioskop Louis-Lumiere.

Parc de la Villete

Ing sekitar Cité des Enfants iki taman hiburan, sapisan dadi wilayah pabrikan. Bernard Tschumi dadi desain utama kabeh game lan leit motivasi yaiku bocah-bocah. Tschumi minangka arsitek Prancis-Amerika, dekontruktivis, sing mesthi nuntun karyane saka kebebasan pribadine.

Ing wiwitan taun 80an, dheweke menang kompetisi kanggo ngrancang game taman kasebut lan saiki ing kene lan ing Museum Acropolis ing Athena minangka karya paling apik.

Taman kasebut ana ing kabupaten XIX, ing dalan Jean Jaurès lan nduwe 55 hektar. Sampeyan bisa ngidini bocah-bocah kesasar ing labirin pring sing gedhe utawa geser mudhun slide naga, ing antarane klompok konstruksi sing khas ing kene.

Terusan, Canal de l'Ourcq, dipérang ing tengah lan udakara udakara wolung papan: La Grande Halle de la Villete, perpustakaan, rong bioskop, kebon tematik sing ndhelikake kapal selam lan lapangan jaran, Konservatorium Musik lan Tari Nasional, Kutha Musik, Kutha Ilmu Pengetahuan lan Kutha Bocah-bocah, ing Kubah karo film Imax lan Aula Konser.

Mlebu gratis lan taman iki mbukak 24 jam saben dina, sanajan, mesthine, ruang tartamtu duwe jam tartamtu. Sampeyan bisa tekan ing kana kanthi bis (75, 151, PC2, PC3, 139, 150, 152, utawa kanthi metro nganggo Line 5 utawa 7.

Pantai Paris

Kita wis ngobrol sadurunge babagan pantai Paris utawa Plage Paris. Kasunyatane, babagan bar pasir sing digawa utamane menyang pinggir Seine kanggo nyenengake dhewe nalika musim panas. Antarane Juli lan Agustus iki pantai kutha Dheweke kalebu kios panganan, konser lan game.

Cara sing apik banget kanggo nikmati Paris lan dakkira bocah bisa seneng.

Le Jardin des Plantes

Taman mesthi dadi papan sing apik kanggo bocah mlaku kanthi bebas. Taman iki ana ing distrik 5 lan dadi kebon raya sing duwe a kebon binatang cilik ngendi sampeyan bisa ndeleng kethèk lan museum, ing Museum Sejarah Alam, ing ngendi sampeyan bakal weruh balung dinosaurus ing ruangan gedhe, wiwit abad kaping XNUMX. Dheweke bakal ngrasakake Mummy.

Taman iki mung sithik 23 hektar ing Rue Cuvier. Bukak kabeh taun wiwit 8 esuk nganti 5:30 sore utawa mengko mengko gumantung karo musim. Diakoni gratis kanggo kabeh kebon sing nyipta, taman mawar, kebon alpine, kebon botani lan kebon tanduran sing urip.

Menara Eiffel

Temenan, kita ora bisa nolak bocah-bocah kasebut ing kunjungan iki, sanajan dheweke kudu dikandhani yen bakal ana wong lan ngenteni. Sampeyan bisa pesen sadurunge lan tuku karcis kanggo munggah tangga kanthi online, langsung saka situs web resmi. Iki bakal nggawe antrian tunggu luwih cekak.

Yen anak sampeyan luwih gedhe, dheweke ora bakal nemoni langkah 600 ing ndhuwur. Ing level pertama, sampeyan bisa ngaso lan nonton video kasebut kanthi sejarah menara utawa nikmati kopi nalika bocah lanang ngubengi.

Nanging yen sampeyan duwe anak cilik, umure kurang saka enem taun, luwih becik ora munggah. Yen dina iku apik, sampeyan bisa piknik ing sangisore menara, ing Champ de Mars, bukak carousel, istirahat utawa es krim, kanthi menara inggil minangka latar mburi.

Lengkungan Triumph

Iki minangka daya tarik khas liyane, nanging luwih becik yen sampeyan duwe anak gedhe amarga sampeyan bisa munggah lan ndeleng kutha. Tangga iki duwe 284 langkah, uga ana lift, lan pemandangane apik banget. Sampeyan bisa nyakup mlaku-mlaku ing Champ Elysees, mandheg ing Laduree lan tuku macaroons lan mlebu ing toko Disney.

Taman Tuileries

Taman liyane? Ya, bocah-bocah seneng yen bisa ngeculke, mula aja ragu-ragu ngajak dheweke menyang kebon. Ing prekara iki, ana banyu mancur tengah sing apik amarga sampeyan bisa nyewa prau cilik lan bisa mlaku. Lan yen sampeyan mlebu musim panas ana roda ferris sing apik lan krim es sing enak.

Lan yen sampeyan ora wedi karo museum, ana Musee de l'Orangerie.

Kono catacombs

Yen anak seneng crita medeni, ora ana sing luwih becik Catacombs Paris utawa Pemakaman Pere Lachaise. Yen sampeyan ora wedi karo prekara kasebut, mula bakal dipilih kanthi luwih peteng nanging uga bisa nglipur. Iku kabeh gumantung saka umure, umure.

Pungkasan, tujuan sing jelas banget: Disney Paris. Lapisan jajan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*