Apa sing kudu ditindakake ing Republik Dominika

Gambar | Pixel

Kanggo mikir Republik Dominika yaiku mbayangake pantai pasir putih sing asri, perairan pirus sing kebak karang ing endi paus gundul lan iwak warna-warni, alas sing nyenengake kanthi laguna, guwa-guwa lan uga puncak paling dhuwur ing Karibia: Pucuk Duarte.

Nanging, Republik Dominika luwih akeh. Santo Domingo, ibukutha negara kasebut, isih ngreksa bangunan gaya kolonial sing nyengsemake sing dadi bagean saka salah sawijining kutha pertama sing didegake Spanyol ing Amerika.

Tambahake ing iklim iki sing apik lan kualitas masarakat. Ramah, nyenengake, ora peduli ... Sampeyan ora pengin ninggalake negara sing apik iki! Apa sampeyan pengin ngerti kabeh sing bisa ditindakake ing Republik Dominika? Kita bakal ngandhani!

Pico Duarte

Yen seneng mlaku-mlaku, salah sawijining perkara sing kudu ditindakake ing Republik Dominika yaiku munggah Puerto Duarte, puncak paling dhuwur ing Antilles kanthi ketinggian 3.087 meter. Iki diubengi dening sawetara pucuk sing ngluwihi 2.600 meter kayata Pico del Barranco, Pelona Grande, Pico del Yaque utawa Pelona Chica nanging Pico Duarte minangka sudut pandang paling apik ing negara kasebut lan lintang saka pagunungan pusat kanthi dawane 250 kilometer.

Pendakian menyang Pico Duarte suwene telung dina lan diwiwiti ing cedhak bendungan Sabaneta, udakara 20 kilometer sisih lor San Juan de la Managuana, salah sawijining kutha paling tuwa ing negara kasebut. Dalan kasebut ngliwati kebon sing ditanduri nganti 1.500 meter ing sadhuwure segara banjur ngliwati pinus Creole sing kandel. Wengi pertama tur digawe ing papan perlindungan Alto de la Rosa lan sabanjure ing Macutico. Sajrone dina pungkasan rute, sampeyan bakal tekan ndhuwur lan tetep ing papan perlindungan La Comparición.

Saka ndhuwur Pico Duarte sampeyan bakal mikir sawetara pemandangan sing apik sing mesthi bakal njupuk sawetara potret kanggo digawa mulih. Kajaba iku, ing cedhak papan iki lair Yaque del Sur lan Yaque del Norte, loro kali utama ing Republik Dominika. Mupangatake outing iki kanggo ketemu uga.

Taman Nasional Los Haitises

Ing sisih lor-wétan minangka salah sawijining sudhut paling apik ing Republik Dominika, sawijining wilayah prawan kanthi perairan pirus, bakau, manuk migrasi lan guwa sing apik sing dihiasi karo wong Taino: Taman Nasional Los Haitises. Lanskap unik sing, amarga penampilan sing liar, dipilih kanggo film sawetara adegan kanggo film Jurassic Park.

Taman Nasional Los Haitises minangka permata alami. Gabungan banyu lan watu sing mbukak kabeh sistem karst dibentuk 50 yuta taun kepungkur liwat 1.600 kilometer persegi. Sacara angel digoleki wong Eropa, Tainos pancen bisa mapan ing Haitises. Dina iki, sampeyan bisa ngrasakake kaendahan kanthi mlaku, numpak kapal utawa kayak lan ngunjungi guwa-guwa La Arena lan La Línea.

Semenanjung Samaná

Wis dingerteni ing saindenging jagad manawa pesisir Republik Dominika minangka sawetara sing paling apik ing donya lan bagean sing misuwur yaiku Punta Cana. Nanging, wong-wong Samanha padha ayu banget lan duwe kaluwihan amarga dheweke ora jenuh karo turis. Sawetara wong sing pengin dipoto tanpa pantai Punta Popy, pantai Las Galeras utawa pantai Bacardi.

Kajaba iku, srengenge lan mlumpat ombak ing Samaná, sampeyan bisa nindakake kegiyatan liyane kayata nyilem, garis zip, nunggang jaran utawa hiking. Liwat mlaku-mlaku 2,5 kilometer liwat alas, sampeyan bakal bisa nggayuh jaket sing apik banget saka air terjun Limón, air terjun gedhe sing dhuwure 40 meter.

Yen lelungan sampeyan cocog ing antarane wulan Desember lan Maret, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo ndeleng liwat paus humpback ing perairan teluk Samaná, salah sawijining tontonan alam sing paling apik.

Yen wis rampung ngrasakake alam ing bagean Republik Dominika, aja lali ngunjungi pasar Las Terreras utawa Santa Bárbara de Samaná, kutha-kutha paling gedhe ing semenanjung.

Santo Domingo

Gambar | Pixel

Pantai lan wana Republik Dominika dadi obyek wisata paling gedhe ing negara liya, nanging ing antarane perkara sing paling apik sing kudu ditindakake ing Republik Dominika yaiku ngunjungi Santo Domingo, ibukutha, sing isih nglestarekake bangunan asli sing kalebu bagean saka kutha pisanan sing didegaké wong Spanyol ing Amérika.

Bangunan bersejarah kasebut ditemokake ing sisih lawas kutha sing dikenal minangka Kutha Kolonial, sing diumumake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO. Mlaku-mlaku liwat lurung-lurung sing bunder, sampeyan bakal bisa ndeleng Alcázar de Colón (papan dununge Viceroy Diego Colón), Biara San Francisco (biara pertama ing Donya Anyar, dibangun kanthi urutan Franciscan ing taun 1508), Katedral Pertama Amerika paling tuwa ing Amerika), Benteng Ozama (konstruksi pertahanan pertama ing Amerika), Casa del Cordón (omah watu loro tingkat pertama sing digawe Spanyol ing Amerika) lan Puerta de la Misericordia, gerbang pertama Santo Domingo .

Ana akeh greja, kamar, benteng, omah-omah watu lan bangunan-bangunan kuno sing nduwe badan resmi Spanyol ing Amerika.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*