Apa sing kudu ditindakake nalika ngunjungi Malta

Malta 2

Malta minangka sawijining pulo ing Mediterania, sawijining republik mung 80 kilometer saka pesisir kidul Italia lan kurang saka 300 saka Libya lan Tunisia. Minangka wilayah sunar, bisa diarani, amarga biasane seneng 300 dina sunar taun Lan yen kita nambah banyu sing bening lan resik, mesthine minangka tujuan plancongan sing apik.

Malta nduweni kabeh: lanskap lan cuaca sing apik, nanging uga ewonan taun sejarah wiwit jaman biyen, nganti Abad Pertengahan nganti Jaman Modern. Aku mesthi kepincut karo reruntuhan megalitikum lan kanal-kanal sing aneh sing diukir ing lemah sing watu, mula Malta minangka tandha pitakon uga tujuan wisata. Misteri lan kaendahan, kombinasi apa!

Malta

Malta 3

Pulo dadi independen saka Inggris Raya ing taun 1964 nanging isih duwe jejak basa Inggris ing lurung-lurung, kios telpon lan kothak surat abang. Untunge masakanane pancen Mediterania, ya. Menyang Malta disaranake lunga ing musim gugur lan musim semi mula salah sawijining mangsa sing paling apik dikunjungi wis diwiwiti. Musim salju ora kepenak amarga udan lan suhu ora munggah luwih saka 15ºC, nanging yen sampeyan kurang nyepetake anggaran, trep kanggo sampeyan amarga rega akomodasi lan penerbangan luwih murah.

Mata uang ing Malta minangka euro, lan aku menehi saran supaya sampeyan mriksa situs web Visit Malta sadurunge lelungan amarga migunani banget. Sawise mlebu Valleta, ibukuthaSampeyan mesthi duwe kantor turis lokal amarga sejatine dudu siji pulau, nanging sawetara lan amarga sampeyan ana ing kono sampeyan kudu ngerti kabeh.

Malta 4

Apa Malta, Comino lan Gozo. Antarane obyek wisata sampeyan duwe pantai, situs arkeologi, museum, galeri, benteng lawas lan menara abad pertengahan lan ing antarane sawetara situs Warisan Donya. Ing kene aku menehi sampeyan informasi babagan apa sing bisa sampeyan lakoni lan deleng ing saben pulau. Ayo miwiti karo Malta.

Apa sing kudu ditindakake lan dideleng ing Malta

valletta

Minangka pulo paling gedhe lan kita bisa negesake minangka museum terbuka sing gedhe. On Valleta, la modal, dijenengi sawise pangadeg Ordo Saint John, Jean Parisot de la Valete, yaiku kutha santosa dibangun ing ndhuwur Gunung Sceberras. Bèntèng iki wiwit dibangun ing taun 1566 lan mung 15 taun, kompleks bètèng, bètèng, tembok lan uga katedral ing njeroné urip.

Jalur misterius ing Malta

Kutha iki kanggo mlaku, mesthi rame, kanthi bangunan bersejarah, patung, air mancur, lan peralatan mandhiri ing endi wae. Ana restoran lan kafe ing saben gang, ya utawa ya sampeyan kudu ngliwati. Tulisen iki wisata:

  • Istana Grand Master
  • Museum Arkeologi Nasional: omah-omah "dewi kesuburan" sing misuwur ing jagad iki, nanging uga ana jimat Fenisia, model candhi lawas lan liya-liyane.
  • Katedral San Juan lan museumipun
  • Greja Kapal Kapal San Pablo
  • Gerbang kutha
  • Benteng Saint Elmo
  • Museum Perang Nasional
  • Museum Seni Rupa Nasional

Yen sampeyan ora ngerti babagan Malta lan pengin screenshot umum, sampeyan bisa menyang Pusat Konferensi Mediterania, ing rumah sakit Order of Saint John, Sacra Infermeria ing rumah sakit abad kaping XNUMX, Video 45 menit nyritakake pitung ewu taun taun Malta. Lan yen sampeyan pengin, sampeyan malah bisa tur kanthi cepet ing bangunan lawas lan apik.

Kuil Megalithic ing Malta

Mlaku liwat kutha sampeyan bakal nemokake misteri Malta favoritku: ing alur sing teka lan lunga lan dheweke malah mlebu laut. Dheweke mlaku loro-loro, kaya dalan sing sejajar, lan wis diukir sapa sing ngerti sapa lan kenapa ing lemah sing watu. Ana sawetara teori nanging kasunyatane isih angel dipahami. Umure luwih saka nem ewu taun. Sampeyan uga bisa entuk tur sore ing bis sing mbukak. Nganggo 16 basa lan suwene patang jam nanging istirahat 60 menit.

Gozo

Gozo

Salah sawijining plancongan sing bisa sampeyan lakoni saka Malta yaiku nyebrang menyang Pulau Gozo, pulau sing luwih tenang, luwih ijo, luwih deso lan luwih cilik. Iki minangka pulau legendaris Calypso sing ditampilake ing Odyssey, sawijining pulo lanskap sing atos lan garis pantai sing apik banget kanthi interior sing dipasang karo greja lan peternakan Baroque sing lawas.

Ing ngisor banyu, dheweke ndhelikake situs nyilem sing apik banget nanging ing daratan uga ora kekurangan atraksi, amarga ana candhi kuno, kayata Ggantija, lan benteng-benteng lawas. Yen tetep turu nduwe nightlife sing menarik banget kanthi akeh restoran lan saben musim nggawa tanggalan acara budaya dhewe. Contone, ing musim gugur, ana Festival Mediterania kanthi tamasya, mlaku-mlaku, acara gastronomis lan pameran seni.

Laguna Biru ing Gozo

Minangka pulo nelayan lan sabenere ing kutha-kutha pesisir sampeyan kudu ngrasakake iwak lan panganan laut sing paling apik. Pulo iki malah nawakake turis dhewe ngubengi panganan lan omben-omben, minyak zaitun, anggur, kayata.

Cumine

cumin

Pulo iki antara Malta lan Gozo lan luwih cilik tinimbang Gozo: 3.5 kilometer persegi. Yen sampeyan pengin soko karo turis luwih sithik, luwih akeh para peselancar lan wong sing seneng nyilem iki minangka tujuan sing ora bisa dilalekake nalika ngunjungi Malta. Meh ora ana sing urip ing kene, mobil ora diidini lan mung ana siji hotel.

Dheweke duwe Laguna biru nyengsemaken dikelilingi pasir putih lan banyu transparan. Ana pantai liyane, ing teluk San Niklaw lan Santa Marija, mula masarakat teka ing wayah awan, mlaku-mlaku, srengenge, nglangi lan njupuk foto sing apik. Lan yen sampeyan seneng tentrem musim panas iki, sampeyan bisa tetep ing hotel.

Cumin 2

UNESCO ngumumake kuil megalitik Maleta lan Warisan Dunia Gozo, pitu candhi kanthi total beda banget lan apik banget. Ing Gozo ana loro candhi Ggantija, struktur gedhe saka Zaman Perunggu, lan ing Malta sampeyan nemokake Tarxiwn lan Hagar Quinn Mnajdra. Yen kita nganggep sithik sumber daya, mula bisa dibangun.

Rong minggu ing Malta cukup kanggo sampeyan mlumpat saka sawijining pulo menyang pulo lan nikmati kanthi telung. Alam semesta mikro sejarah, budaya, pariwisata lan gastronomi kuno sing adoh banget. Sampeyan wani?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*