Sing kudu sampeyan ngunjungi Kastil Neuschwanstein, ing Jerman

Kastil Neuschwanstein 1

Salah sawijining kastil paling apik ing donya yaiku Kastil Neuschwanstein. Iki minangka kastil dongeng klasik lan yen sampeyan ndeleng ing foto, sampeyan bakal rumangsa lan kesasar ing njero ruangan. Wis mlebu Bavaria, Jermanlan minangka pajeg kanggo Richard Wagner, komposer musik klasik sing hebat.

Iki dudu istana abad pertengahan nanging rekreasi romantis kastil, inspirasi arsitektur adhedhasar opera Wagner. Mung kanthi ngerti data iki, kita bisa ngerti apa sing lagi dideleng nalika wis cedhak: kastil kanggo lelungan, mbayangno, ngimpi. Ora bisa rumangsa lunga menyang Jerman kanggo ndeleng, mula aku bakal ninggalake sampeyan informasi praktis Kanggo ngunjungi dheweke.

Kastil Neuschwanstein

Kastil Neuschwanstein

Iki dibangun kanthi dhawuhe Raja Ludwig II saka Bavaria, pangagum Richard Wagner. Bagian pakurmatan, bagean saka papan perlindungan kerajaan, paling ora miturut teori, konstruksi kasebut larang banget lan njupuk bagean apik saka dana publik lan kekayaan pribadi raja.

Kutha iki ana ing kotamadya Schwangau, ing wilayah pegunungan ilahi. Bapake Ludwig wis duwe kastil ing wilayah kasebut, Kastil Hohenschwangau sing gedhe banget, mula nalika isih cilik, calon raja ngentekake musim panas ing kene lan ngumbara ing antarane reruntuhan rong benteng abad pertengahan ing taun-taun kepungkur, dheweke bakal ngimpi. Sanalika dheweke njupuk tahta ing taun 1864, dheweke miwiti proyek kasebut, watu ing watu.

Sekitar Neuschwanstein Castle

Dheweke mbaptis nganggo jeneng Hohenschwangau Anyar, kanggo ngurmati kastil nalika isih cilik. Nalika semana romantisme dadi populer, mula sesanti Abad Pertengahan wis diwarnai jambon lan katon kaya dongeng, karo para ksatria lan raja-raja, tinimbang pirang-pirang abad kepungkur kamlaratan, rereged lan perang. Saka ide romantis kasebut lahir kastil Ludwig, campuran gaya: Kasedhiya rincian Romanesque, Gothic lan Byzantine lan rincian lan layanan modern, khas abad kaping XNUMX.

Interioré Kastil Neuschwanstein

Lan uga, kanthi inspirasi sing jelas ing karya Richard Wagner, opera Parsifal, Lohengrin lan Tannhäuser. Ing taun 1882 karya rampung lan kraton rampung lan dilengkapi. Sajrone pirang-pirang dekade kasebut, sumber utama kerja ing wilayah kasebut lan para buruh malah nampa bayaran saben wulan lan nalika salah sawijine tiwas, kulawargane teka golek pensiun.

Kastil Neuschwanstein dadi papan perlindungan raja, tanpa pengadilan. Ironi yaiku Ludwig manggon ing kana mung 172 dina lan sing Wagner malah ora bisa mlaku amarga dheweke tilar donya ing taun 1893.

Cara menyang Kastil Neuschwanstein

Dalan menyang Kastil Neuschwanstein

Sampeyan bisa tekan kana kanthi sepur utawa mobil. Yen sampeyan nganggo kereta, pilihan sing paling apik yaiku lunga saka Munich menyang desa Füssen. Plancongan suwene rong setengah jam lan mlaku-mlaku kebak mujur nengen sing apik. Sawise ing Füssen sampeyan njupuk bis, 73, menyang Feuerwehrhaus, utawa 78 menyang Tegelbergahn, ing Schwangau. Stasiun kasebut Hohenschwangau. Plancongan muter saka Munich regane 58 euro, kalebu bis.

Sampeyan bisa ngirit kanthi tuku tiket Bayern: ngidini sampeyan sedina lelungan tanpa wates liwat Bavaria, transportasi lokal, bus lan trem. Tiket kasebut regane 23 euro lan luwih becik nalika lelungan ing klompok amarga yen mung duwe tiket, sisane bisa uga diskon diskon transportasi. Anak-anak ing umur 15 taun lelungan kanthi gratis yen lelungan karo sedulur diwasa, wong tuwa utawa simbah.

Kunjungi Kastil Neuschwanstein

Sampeyan uga bisa langsung menyang Füssen ing dalan gedhe A7 ing arah Ulm-Kempten-Füssen. Saka kana, sampeyan terus ing B17 nganti Schanwagau, terus menyang Hohenschwangau. Yen sampeyan mlaku menyang kastil, sampeyan kudu mbayar parkir, nanging sampeyan bisa parkir ing dalan, cedhak alas, ing sekitar desa. Lan saiki ya, sampeyan kudu munggah lan ketemu istana (ana Neuschwanstein lan bangunan sing dibangun bapakne Ludwig, istana terracotta sing elegan sing diarani Hohenschwangau).

Entrance to Kastil Neuschwanstein

Saka kutha, pilihan sing paling murah yaiku mlaku-mlaku. Aku seneng banget amarga sampeyan uga ngerti papan kasebut lan duwe pandangan liyane. Ngetung sawetara 40 menit mlaku munggah dadi dudu dalan kanggo kabeh wong. Sanajan sampeyan isih enom, mesthine bakal teka luwih dhisik. Lintasan kasebut aspal lan nyebrang alas ing sawetara sektor. Ana pratandha sing nuduhake bagean saka sejarah papan kasebut supaya sampeyan alon-alon ngerteni cuaca.

Dina sing cerah pancen kenaikan sing apik banget. Yen ora krasa mlaku-mlaku utawa ora bisa ana bis munggah gunung. Regane € 1 lan ora bisa mlaku yen ana salju utawa es ing dalan.

Kunjungi Kastil Neuschwanstein

Neuschwanstein

Ana tuku tiket mlebu sadurunge teka ing kastil. Sampeyan bisa tuku ing box office ing Hohenschwangau utawa online, sanajan biaya liyane luwih sithik. Ing kutha iki kantor tiket ing Apseestrasse, 12, D-87645. Tiket kasebut kalebu wektu kunjungan diwiwiti dadi ora telat. Kabeh wis teratur banget. Yen sampeyan kangen, sampeyan kudu mbayar maneh. Regane yaiku 12 euro kanggo kastil lan 23 euro kanggo riko loro istana kasebut. Anak-anak ing umur 18 taun bebas yen ngancani wong diwasa.

Interioré kastil

Sampeyan ora bisa mlebu kastil yen ora nganggo tur sing dipandu, dadi yen sampeyan ora seneng banget ngerti interior, mbayar tiket ora larang. Sampeyan bisa ngumbara ing njaba istana loro. Uga, ing njero dheweke ora ngidini sampeyan njupuk foto. Pungkasan, iki minangka salah sawijining istana sing paling akeh dibukak ing saindenging jagad dadi ngarepake akeh wong ing riko. Apamaneh ing musim dhuwur. Yen sampeyan pengin ngindhari akeh, luwih becik mlebu ing mangsa adhem. Hawane adhem nanging lanskap katon endah banget. Mesthi, istana ditutup jam 3 sore.

Ing musim dhuwur mung didol 6 ewu karcis saben dina dadi yen sampeyan mlebu ing musim panas, coba tuku awal banget. Box box dibukak wiwit jam 8 esuk nganti jam 5 sore. Ing mangsa panas jam kastil diwiwiti jam 8 esuk nganti 5 sore.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*