Nice (FRANCE): Papan sing paling apik ing Côte d'Azur

02a

Diarani minangka ibukutha Côte d'Azur amarga pengaruh sejarah lan budaya sing gedhe ing wilayah kasebut, Apik Kutha iki minangka kutha turis paling penting nomer loro ing Francia. Dumunung ing antarane kutha-kutha ing Cannes lan Monte Carlo, dununge cedhak wates Italia, ing gunung Pegunungan Alpen, lan wetan saka Kali Varo. Bandara sing sibuk, Nice-Côte d'Azur, minangka nomer loro sing nduwe lalu lintas paling dhuwur ing negara Gallic.

Pamilik pesona lan pesona permanen sing sugeh, Nice minangka resor pinggir laut sing saben taun narik jutaan turis sing ngupaya nikmati pesisir lan dalane ing pesisir Mediterania. Kutha iki jembar ing gisik teluk spektakuler sing diisi wit kurma lan diubengi hotel mewah, kapisah saka banyu ing Mediterania kanggo misuwur "Promenade des Anglais" (Walk of the English).

Kutha iki ora amba banget lan mubeng iku gampang. Mlaku saka Paseo de los Ingleses menyang stasiun sepur, kita bakal ngerti ukurane. Wilayah kutha kanthi lurung-lurung cilik padatan karo bangunan "Belle Epoque" lan gabung ing rong kothak: sing saka Masséna lan Garibaldi, loro tokoh sejarah sing menehi bukti kapribadian Italia lan Prancis kaping pindho.

Ing jejere kutha lawas, mundhak Bukit Kastil sing saka 90 mts. bisa ngerteni pemandangan panorama kutha sing apik, kalebu Paseo de los Ingleses, Teluk Angels lan Pegunungan Alpen Maritim.

02b

02c

sumber: Pariwisata biru-pantai

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*