Endi plancongan ing Spanyol?

Wangsulan kanggo pitakon arep plancongan ing Spanyol iku macem-macem. Yaiku, ora ngakoni siji-sijine wangsulan. Negara kita akeh papan sing apik kanggo nikmati sawetara dina sing apik. Saka sisih lor kanthi alam ijo, pantai-pantai sing padhet lan masakan enak ing sisih kidul kanthi iklim sing nyenengake, bungahe masarakat lan pantai pasir sing jembar, kabeh Spanyol bisa dikunjungi.

Lan kabeh iki tanpa nyebutake sejarah Castilla y Aragon, sing cerah Valencia (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel bab kutha iki) utawa tunggal Catalonia. Nanging, kita bakal menehi rekomendasi limang tujuan kanggo plancongan ing Spanyol.

Lima tujuan unik kanggo plancongan sing ora iso dilalekake

Kanggo kabeh sing wis dakkandhakake, kita bakal ngupayakake sintesis kanggo menehi rekomendasi limang papan supaya sampeyan bisa nikmati pengalaman sing ora bisa dilalekake. preinan ing Spanyol. Kita bakal mesthekake yen dheweke kalebu ing kabeh pojokan negara kita lan bisa uga wakil minangka macem-macem macem-macem jinis.

San Sebastián lan pasisir Basque

Gunung Igeldo

Monte Igueldo

Kita bakal miwiti rekomendasi karo sisih lor Spanyol. Kita bisa menehi crita babagan monumen kasebut Santander, saka sejarah Asturias utawa saka larang regane Pesisir Galicia. Nanging kita milih ibukutha Guipuzcoa amarga, miturut pendapat kita, iki minangka salah sawijining kutha sing paling apik ing Spanyol.

Ora ketepakan yen dadi salah sawijining tujuan plancongan sing paling akeh dikunjungi ing sejarah kita. Ing larang regane La Concha bay, kanthi pantai, dadi papan mandhi sanajan royalti lan akeh bangunan sing nanggapi kaluhuran sejarah kasebut.

Sampeyan bisa miwiti riko menyang San Sebastián kanthi bagean lawas, kanthi pelabuhan mancing lan dalan-dalan sing sempit lan kebak omah-omah ing endi sampeyan bisa ngrasakake sing misuwur pintxos. Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan ngunjungi basilika Baroque sing apik ing Santa María del Coro lan gereja Gothic San Vicente. Sampeyan uga bakal nemokake ing museum iki museum San Telmo, sejarah Basque, lan Naval. Uga aja lali pindhah menyang gunung Urgull, ing ngendi sampeyan bisa ngapresiasi pemandangan teluk sing luar biasa.

Nanging, bisa uga luwih misuwur yaiku gunung liyane ing ujung La Concha sing ngelawan. Kita ngomong karo sampeyan gunung Igueldo, ing saliyane lanskap, sampeyan duwe taman hiburan kanthi gayane belle epoque kanthi roller coaster sing ngelu. Kanggo tekan kana, sampeyan bisa nggunakake funicular lawas, sing wis diwiwiti wiwit 1912.

Pungkasan, sampeyan kudu ndeleng telpon ing San Sebastián wilayah romantis, sing cocog karo area ekspansi kutha lan kalebu bangunan ing pungkasan abad kaping XNUMX kayata bangunan Gran Casino lawas, Teater Victoria Eugenia utawa Hotel María Cristina. Nanging, bisa uga konstruksi paling lambang ing bagean kutha iki yaiku Katedral Pangon sing Apik, dibangun ing taun 1897 sawise canon neo-Gothic.

Basisir pesisir

Kutha Getaria

Getaria

Nanging kamulyan yen preinan ing Guipúzcoa nawakake sampeyan ora bakal mandheg ing San Sebastián. Disaranake sampeyan ngunjungi kutha-kutha sing cedhak ing pesisir Basque. Lan sing paling penting, Hernani, sing pusat bersejarah minangka Situs Kapentingan Budaya; Azcoitia, kanthi konstruksi sing monumental kayata omah menara; Hondarribia, kanthi tembok sing nduwe pengaruh utawa desa nelayan cilik kayata Getaria ing ngendi sampeyan bakal nemokake pesisir sing apik banget.

Córdoba lan kutha-kuthane, kalebu papan sing penting kanggo plancongan sing apik

Mesjid Cordoba

Mesjid Cordoba

Yen sampeyan kepengin weruh plancongan ing Spanyol, saiki kita bakal crita babagan tujuan sing kudu sampeyan kunjungi paling ora sepisan. Kita ngrujuk menyang Córdoba sing bersejarah, kanthi tradhisi Khalifah lan monumene sing apik. Ora ketepakan yen dadi kutha kanthi gelar paling akeh Warisan Donya saka donya.

Diadegake dening wong Romawi ing abad kaping XNUMX SM, Córdoba duwe akeh monumèn saka kabeh jaman, sanajan urip ing jamane jamane dikuwasani Muslim, nalika dadi ibukutha Khalifah.

Teater Romawi, jembatan lan candhi, kalebu konstruksi liyane, kalebu ing jaman Latin. Nanging simbol gedhe kutha kasebut misuwur Mesjid, dibangun ing abad kaping XNUMX ing sisa-sisa greja Visigoth lawas. Dhewe, cukup dadi sebab sampeyan ngunjungi Córdoba.

Malah saiki dadi sing nomer telu paling gedhe ing donya sawise Mekkah lan mesjid Istanbul, sanajan saiki dadi katedral Katolik. Antarane sing bisa dideleng yaiku Patio de los Naranjos, menara lonceng Renaissance, akeh lawang kayata Postigo del Palacio utawa Santa Catalina lan ruangan hypostyle sing misuwur. Nanging uga paduan suara, misbyah utama utawa spektakuler macsura.

Kaya sing sampeyan kira, Masjid ora mung siji monumèn saka jaman Muslim sing bisa dideleng ing Córdoba. Pabrik pabrik Guadalquivir utawa bath Caliphate uga kalebu ing pabrik kasebut. Nanging sing luwih penting yaiku ngetrapake Medina Azahara.

Dumunung udakara wolung kilometer saka Córdoba, ing sikil saka Sierra Morena, yaiku kutha palatine kuno sing dibangun dening khalifah Abdullah III. Sanajan wis tuwa, dijaga kanthi apik. Antarane keajaiban sing bisa dideleng ing kana yaiku Great Portico, bangunan basilika ndhuwur, Rich Room utawa omahe Jafar.

Kutha ing Córdoba

Almodóvar del Río

Tampilan Almodóvar del Río

Amarga sampeyan ana ing Córdoba, disaranake sampeyan uga kudu ngunjungi kutha kayata Montilla, kanthi sisa istana lawas; Rute, kanthi sisa Arab, lan Priego, kanthi lingkungan La Villa lan Balkon Adarve. Nanging uga Baena, kanthi sisa-sisa arkeologi; Zuheros, ing endi dununge Guwa Kelelawar; Almodóvar del Río, kanthi greja abad kaping XNUMX, lan Hornachuelos, karo istana lan kebon Moratalla, sing dikenal minangka «The Versailles of Córdoba».

Murcia sing ora dingerteni, papan liya kanggo plancongan ing Spanyol

Trapería dalan Murcia

Murcia (calle Trapería), tujuan sing apik kanggo plancongan ing Spanyol

Murcia ora kalebu ing antarane papan wisata paling akeh ing negara kita. Nanging, akeh sing bisa ditawakake. Lan kita ora mung ngomong babagan pantai sing apik, utamane sing ana ing sekitar lingkungane La Manga del Mar Menor, uga iklim sing anget lan nyenengake.

Ibukutha provinsi kasebut dhewe duwe monumen sing nyenengake. Kutha lawas, sekitar Kardinal Belluga Square, duwe kapentingan gedhe tenan. Ana sing katedral santa maria, sing nggabungake gaya Gothic, Renaissance lan, utamane, gaya Barok. Kajaba iku, menara lonceng sing luar biasa, dhuwure 93 meter, minangka simbol kutha kasebut.

Ing jejere katedral, ana sing lawas Seminari Utama San Fulgencio lan Istana Episkopal, kalorone wiwit abad kaping XNUMX. Nanging sampeyan uga kudu mlaku-mlaku liwat dalan-dalan sing mlaku ing tengah, kayata Piranti Silver lan Trapería. Ing kaping pisanan, sampeyan bisa ndeleng sawetara bangunan modern kaya gedung lawas La Alegría de la Huerta, dene ing nomer loro, Istana Almodóvar lan Gran Casino katon apik.

Saliyane, bangunan liyane sing paling relevan ing Murcia yaiku Biara Santa Clara la Real, ing njero interior, saliyane, ana sisa-sisa Alcázar Follow, istana Arab wiwit abad kaping telulas, lan nawakake museum seni suci lan Andalusia.

Singkat, sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng ing kutha Segura kraton modern lan bangunan. Antarane sing pertama, yaiku kulawarga Pérez-Calvillo, Vinader, Fontes lan Almudí. Lan, babagan sing terakhir, omah-omahé Díaz-Cassou, Almansa, Guillamón lan Mercado de Verónicas.

Kutha Rodrigo

Kutha Rodrigo

Dewan Kutha Ciudad Rodrigo

Kita wis nyritakake babagan papan-papan plancongan ing Spanyol sing ana ing sisih lor, kidul lan wétan. Saiki kita bakal nindakake saka kutha sing apik ing sisih kulon. Kita waca Ciudad Rodrigo, kabeh wis diumumake Komplek Artistik Sejarah.

Sampeyan ora bakal kaget amarga pangenalan yen sampeyan ngandhani yen warisan monumental kasebut diwiwiti dhewe rampart, sing isih dilestarekake meh saiki nganti saiki. Wis nang kutha, sampeyan duwe kamulyan kaya dheweke kastil Henry II, tanggal ing abad kaping patbelas; ing Balai Kota, Gaya Renaissance, utawa Rumah Sakit Passion.

Nanging uga duwe Ciudad Rodrigo kanthi arsitektur agama sing penting. Katon ing njero katedral santa maria, Karya Romanesque transisi menyang Gothic lan sing Kapel Induk minangka papan misbyah Spanyol-Flemish sing luar biasa. Sampeyan uga kudu ngunjungi gréja San Andrés lan San Cristóbal lan spektakuler Kapel Cerralbo, Gaya Herreriano, uga biara San Agustín lan Seminari San Cayetano.

Pungkasan, bali menyang arsitektur sipil, uga menehi saran supaya sampeyan teka ing omah Vázquez lan Cadena lan istana Marchioness Cartago lan águila ing Ciudad Rodrigo.

Kutha Soria

Calatañazor

Dalan ing Calatañazor

Saiki kita lelungan menyang deso Spanyol kanggo ngusulake plancongan liwat kutha Soria, sawetara kalebu salah sawijining sing paling apik ing negara kasebut. Kita ngomong karo sampeyan babagan kutha kaya Burgo de Osma, kanthi Katedral Santa María de la Asunción sing luar biasa, Rumah Sakit lawas de San Agustín lan kastilé, sisa-sisa kasebut disimpen.

Nanging kita uga nyebut kutha kaya Catalañazor, sing nahan kabeh pesona abad pertengahan; Medinaceli, kanthi kastil, istana ducal lan greja kolegial, utawa Almazán, kanthi warisan Romanesque sing gedhe.

Lan malah wong liya sing kurang dikenal minangka Yanguas, sing uga duwe kastil sing ngetrapake; Rello, mapan ing watu karang watu gamping, utawa Monteagudo de las Vicarías, sing ora ana kastil, duwe loro: yaiku La Raya lan Palacio de la Recompensa. Kabeh iki tanpa dilalekake keajaiban alam kayata Vinuesa, dununge ing sikil pucuk Urbión lan Laguna Negra sing misuwur.

Minangka kesimpulan, kita wis crita babagan limang papan arep plancongan ing Spanyol. Nanging kekayaan lan keragaman negara kita pancen apik banget saengga bisa menehi luwih akeh. Contone, sing larang regane Costa brava, tur ing Kutha Cadiz (kene sampeyan duwe artikel bab mau), kutha monumental saka Burgos utawa Galicia Rías Altas y Bajas. Apa sampeyan ora nganggep tujuan sing apik?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*