Ati Wani Nyata: William Wallace ing Stirling, Skotlandia

Menara William ing Skotlandia

Mlaku menyang Skotlandia pancen apik banget. Ana kutha tartamtu sing bisa dituju, sampeyan mesthi ora bakal getun, tegese kutha Stirling, sing dununge kurang saka 1 jam kanthi sepur saka Edinburgh.

Stirling Kutha iki minangka kutha Skotlandia sing apik, sing langsung nggawa sampeyan bali menyang perang nalika Skot kanthi "kilt" (rok) lan Inggris.

Sorotan sing bakal dikunjungi yaiku kastil, pakunjaran lawas lan mesthi monumen sing dibangun kanggo ngelingi Liberator Skotlandia William Wallace; sing wis dingerteni kabeh karo kita Film Wani Atikaro Mel Gibson saka protagonis. Yen sampeyan wis ndeleng film iki, sampeyan bakal ngerti kesan sing apik banget lan sampeyan bakal seneng urip maneh lan uga rumangsa yen sampeyan ana ing jero film kasebut.

Monumen Wallace Nasional

Monumen Wallace Nasional

El Monumen Wallace NasionalDiresmekake ing taun 1869, iki minangka menara gedhe ing dhuwur 67 meter, ing lantai sing beda-beda, dheweke nerangake urip lan pertempuran Wallace kanggo kamardikan Skotlandia. Apa sampeyan bisa mbayangake kepiye kesan kasebut? Becike, dudu sing mbayangake, nanging sampeyan ngunjungi lan ndeleng kanthi mripat dhewe!

Menara kasebut dununge ana ing bukit, sing bisa sampeyan akses nganggo minibus gratis, sing ngunggahake wong sak klompok udakara 20 wong. Cepet banget, amarga perjalanan mung 5 menit. Nalika ngenteni sampeyan bisa seneng ing toko souvenir cilik lan mesthine, aja lali njupuk foto khas kanthi patung Mel Gibson, sing diarani Wallace in Brave Heart.

Ing jubin menara sing beda-beda

Gerbang tugu William

En el lantai siji sampeyan bakal nemokake pedhang WallaceSing gedhe tenan, amarga jarene Wallace pancen wong lanang dhuwur banget. Liwat panel lan video kanthi karakter nyata, dheweke crita babagan penerus Wallace, Robert de Bruce. Ing perang aduk, Wallace, sing mrentah 16.000 wong ngalahake tentara 50.000 wong Raja Edward I. Kemenangan gedhe kanggo Wallace iki nggawe dheweke dadi pahlawan lan bisa menang dhukungan saka para bangsawan lan diangkat dadi penjaga Skotlandia. Mesthi wae, lan kaya sing wis dingerteni, Wallace dikhianati lan dipateni kanthi cara sing luwih becik ora ngelingi, sampeyan ndeleng film kasebut.

En el lantai loro, dununge ana sing diarani ruangane para pahlawan Skotlandia, babagan wong sing misuwur perang utawa panemuan utawa panemuan.

Patung Wallace

En el lantai telu, crita bab konstruksi monumen kasebut, sing pancen kontroversial, amarga dheweke ora setuju karo ngendi arep nggawe.

Lan pungkasane sampeyan bisa gendheng, sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing luar biasa saka kutha Stirling sing apik, kastil lan Kali kasebut bakal digawe. Titik utama kanggo foto sing apik.

Ah, kasunyatan sing penting, monumen kanggo Wallace paling larang, udakara 8 euro; dadi luwih gampang sampeyan miwiti kunjungan ing kastil, amarga kanthi mlebu istana sampeyan menehi Diskon 20% kanggo mlebu Monumen Wallace. Dadi sampeyan ngirit sithik dhuwit kanggo tuku oleh-oleh.

William Wallace, kasunyatan utawa mitos?

Watake William Wallace

Ana wong sing mikir manawa William Wallace mung mitos amarga ora akeh cathetan sing ditemokake kanggo nyengkuyung kabeh crita kasebut. Mesthi ora dingerteni apa dheweke asli bangsawan utawa kraton.

Ana akeh katrangan babagan kapan lan ing endi sampeyan lair, sapa wong tuwa sampeyan, utawa apa sampeyan wis omah-omah utawa durung kenal. Tanggal lahir tanggal 1.272 nanging ora ana bukti sing bisa ndhukung tanggal iki.. Nyatane ana sawetara tanggal antara 1.260 lan 1.278. Ditulis manawa bapake yaiku Sir Malcolm Wallace saka Elderslie ing Paisley lan dheweke keturunan Richard Wallace utawa "le Waleis" wong Wales. Nanging durung dingerteni sapa sejatine bapake. Ana keraguan ing antarane wong sing kasebut lan Alan Wallace.

Ditulis manawa dheweke teka ing Skotlandia kanggo ngawula ing omah Raja David I ing wiwitan abad kaping-1297. Sing dingerteni yaiku dheweke duwe loro sadulur: Malcolm lan John, lan ora dingerteni yen dheweke wis omah-omah utawa durung utawa duwe anak. Rajapati Sheriff Lanark ing taun XNUMX dikira males karo pembunuhan garwane, Marion Braidfute.

Wallace jarene duwe kekarepan sing kuat, sing dadi wong sing luar biasa, wedi lan bisa adaptasi lan sinau kanthi cepet.

Gendera Skotlandia

Dheweke nggambarake dheweke minangka wong sing gagah lan awake bagus lan rupane nyenengake kanthi penake, pundhak amba lan balung gedhe. Kanthi tampilan liar, pinggul lan lengen amba kanthi sikil sing kuwat lan kuwat. Sanajan iki mung asumsi amarga ora dingerteni persis kaya apa, sanajan ana pirang-pirang potret sajrone sejarah dheweke. Nanging gegambaran sing ana saiki nuduhake ana wong sing mantep nganggo helm naga, sing dianggep minangka asal usul kulawarga Wallace ing Wales.

Sanajan film Braveheart adhedhasar sejarah William Wallace sing dingerteni lan sejatine akeh akurasi sejarah ing film kasebut, ora mungkin nggawe film adhedhasar kabeh sejatine amarga ora ana kesepakatan kanggo kabeh kasunyatan., mung sawetara rincian. Sing mesthi wae warisane isih ana lan crita kasebut ana ing urip masarakat. Amarga iku, nganti saiki, akeh turis sing tetep ngunjungi William Wallace ing Stirling.

Dadi, yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan karakter iki lan ndeleng menara, lanskap lan kabeh sing ana gandhengane karo karakter iki, mula sampeyan ora bisa menehi kesempatan kanggo ngatur perjalanan sabanjure menyang Skotlandia, amarga sampeyan ora bakal nuwun. Apa sampeyan seneng film sing dimainake Mel Gibson Brave Heart? Luwih, sampeyan bakal luwih seneng nemokake kasunyatan kasebut!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Ranmachan ngandika

    hai, aku krungu babagan patung iki lan aku kepengin ngerti apa sejatine. Aku pengin sampeyan nerangake babagan cara menyang Skotlandia, lan rekomendasi. Kirimake email menyang email sing wis dakwenehake. Matur nuwun