Ayurveda, ing India, ilmu urip

ayurveda-india

Sanajan saiki minangka tembung sing modis banget ing sisih Kulon, 'Ayurveda' asale saka India, lan ringkese tegese "Ilmu urip". Akeh turis sing lelungan menyang negara Asia kanggo sinau babagan teknik penyembuhan iki, malah diakoni dening Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki, mupangate lan apa sing ditrapake, terus maca artikel iki. Sampeyan bakal nyedhot cara urip Hindu liyane.

Apa Ayurveda?

ayurveda

"Ayurveda" Pengetahuan sing nuduhake sing cocog lan sing ora cocog, kesejahteraan utawa kahanan urip sing ora disengaja, sing ningkatake kesejahteraan utawa rasa ora seneng umure, uga ukuran urip dhewe, miturut Charaka Samhita. Mula, kalebu jinis obat tradisional sing bagean sajarah India, khusus kanggo Vedas, sing nambani awak liwat kontrol pikiran lan emosi.

Obat tradisional iki lair ing jaman mbiyen lan isih nganti saiki. Kasunyatane, dina iki lan kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, Ayurveda wiwit semangat saiki ing jaman modern ing Kulon.

Minangka sistem kuna, Ayurveda duweni pengaruh banget ing sejarah sanajan obat-obatan liyane, kayata Yunani kuno, obat-obatan Tionghoa tradisional utawa obat Tibet. Ing njaba India, kita bisa nemokake wujud Ayurveda ing Sri Lanka, Nepal, sawetara wilayah Thailand lan Burma.

Dhasar Ayurveda

ayurveda2

Kanggo Ayurveda, penyebab utama kabeh penyakit ditemokake ing distorsi hukum alam dening wong kasebut. Mula, ilmu iki ngundang dhisik ngormati alam lan kanggo tujuan iki nggawe biotipe psikofisik sing beda-beda, sing kudu diadaptasi panganan lan gaya urip saben wong.

Marasake awakmu ora mung gumantung bahan sing diekstrak saka tanduran nanging luwih becik kemampuan pasien kanggo adaptasi uripe kanthi aturan sing gampang kaya kadang aja nyampur panganan tartamtu, Mangan alon-alon lan aja ngombe banyu sajrone pencernaan supaya ora ngencerake jus lambung.

Cara dhasar kanggo perawatan lan pencegahan penyakit yaiku ningkatake keseimbangan mental lan nyuda stres. Ing kene Ayurveda nyedhiyakake elemen sing dibutuhake lan kasedhiya kanggo ngerti energi sing penting dhewe supaya bisa digunakake kanggo nyegah ora seimbang sing bisa nyebabake penyakit.

Sistem medis penyembuhan iki nandheske utamane kanggo ngupayakake utawa njaga urip sing sehat kanthi rekomendasi regimen saben dinane, tumindak keras, pangowahan mangsan, peraturan panganan, instruksi sing ana gandhengane karo turu lan seksualitas, lan masalah penting liyane.

Karakteristik utama Ayurveda

ayurveda-3

  • Iki minangka sistem penyembuhan pisanan sing nggabungake awak, pikiran lan roh.
  • Disokong dening a pengalaman luwih saka 5.000 taun.
  • Prinsip-prinsip kasebut ditrapake kanggo universal saben orane saben wong.
  • Bisa ngobati panyebab penyakit tinimbang mung ngrawat gejala.
  • Telusuri perawatan lengkap kanggo pasien.
  • Gunakake akeh sumber daya terapi wong dhewe, biyasane ora digatekake.
  • Terapi khusus ditindakake utamane kanthi obat alami.
  • Tujuane kanggo nggayuh peremajaan wis ngreset imbangan awak.
  • Debug ing nglumpukake racun-racun liwat teknik Panchakarma.

Cabang Ayurveda

Dheweke asline dibedakake 8 cabang ing Ayurveda:

  1. Obat njero ruangan.
  2. Penyakit sirah lan gulu.
  3. Bedah.
  4. Perawatan keracunan.
  5. Pediatrik.
  6. Ngaktifake maneh
  7. Panganggone afrodisiak.
  8. Psikologi

Suwe-suwe, operasi diganti alopati lan psikologi sing ringkih, kajaba ing Kulon, sing mboko sithik nambah penganut.

Akeh perusahaan sing darmabakti kanggo rute pemrograman liwat macem-macem wilayah ing India, kayata Kerala, swarga Asia yen istirahat lan "tanpa stres" dijamin meh 100%. Muga-muga kanthi artikel iki, sampeyan wis sinau babagan tradisi Ayurveda, asal-usul lan prakteke.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*