Badalona

Badalona duwe keanehan minangka salah sawijining lokalitas sing diserap dening ekspansi kutha gedhe, ing kasus kasebut Barcelona. Nanging, kutha iki tetep dadi kotamadya independen lan kutha nomer papat sing paling padhet Catalonia.

Kajaba iku, asale bali menyang jaman kuna sing paling mutlak, kaya sing dituduhake dening Iberian lan Layetan tetep ditemokake ing lingkungane. Nanging, iki digawe minangka kutha dening wong Rum udakara 100 SM kanthi jeneng Baetulo. Kasunyatane, kutha kasebut uga duwe salah sawijining pusaka era Latin sing paling penting ing Spanyol. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Badalona, ​​disaranake supaya terus maca.

Sing bakal dideleng ing Badalona

Tepaté sisa-sisa Romawi minangka salah sawijining obyek wisata kutha Catalan sing apik. Lan ing sandhinge, pesisir sing apik banget, taman sing apik lan monumen sing apik. Kita bakal ngunjungi kabeh papan sing disenengi iki.

Pont del Petroli, minangka simbol kutha

Pont del Petroli

Pabrik Pont del Petroli lan Anís del Mono

Trotoar iki sing mlaku 250 meter menyang segara, saiki dadi salah sawijining lambang saka kutha Catalan. Iki dibangun ing taun 1965 kanggo tanker minyak gedhe supaya nggawa kargo ing tank sing dibangun kanggo tujuan kasebut.

Minangka penasaran, kita bakal ngandhani manawa jembatan kasebut bakal dibongkar ing taun 2001, nanging disimpen saka perisakan dening sekelompok wong saka Badalona sing dipimpin chef pastry. Josep Valls. Saiki, dadi wilayah sing cocog kanggo sampeyan olahraga nyilem scuba lan, sing penting, sampeyan mlaku-mlaku kanthi seneng srengenge apik tenan.

Biara Sant Jeroni de la Murtra

Sant Jeroni de la Murtra

Biara Sant Jeroni de la Murtra

Sampeyan bakal nemokake biara iki ing sisih liyane dalan gedhe. Iki minangka salah sawijining perhiasan gothic saka provinsi Barcelona. Konstruksi kaping pisanan diwiwiti saka abad kaping-XNUMX, sanajan mengko ditambahi kanthi nambahake klapa, greja, pawon lan rong. Uga disorot a menara pertahanan sing digunakake kanggo nyegah serangan bajak laut saka pesisir.

Industri La Badalona

Pabrik Anís del Mono

Ing njero pabrik Anís del Mono

Kutha Catalan uga nawakake warisan industri sing akeh ditempa nalika dikembangake ing pangertene sajrone abad kaping XNUMX. Antarane bangunan kasebut misuwur yaiku pabrik lawas Anís del Mono, sing saiki dadi museum babagan elaborasi tradisional minuman iki.

Sampeyan uga ngunjungi pabrik Perusahaan Tambahan lan Perdagangan, bangunan modernis dibangun ing taun 1899 dening Jaime Botey i Garriga, sing uga dadi walikota kutha kasebut. Bangunan kasebut bakal ditemtokake menyang museum komik. Nanging, proyek kasebut dihentikan sementara.

Taman, paru-paru ijo asli saka Badalona

Bisa taman Solei

Bisa Solei i Ca l'Arnús Park

Salah sawijining obyek wisata kutha Catalan sing apik yaiku taman sing akeh. Gunggunge 96 hektar kutha kasebut minangka wilayah sing ijo lan paru-paru asli kanggo pendhudhuk. Antarane yaiku Bisa taman Solei lan Ca l'Arnús. Taman botani asli iki uga duwe tlaga lan kastil cilik, menara kayata ing Watch lan Banyu lan malah grotto.

Bebarengan karo iki, taman-taman liyane ing kutha kasebut sing saka Turó d'en Caritg, dununge ing bukit; sing saka Montigalá, sampurna kanggo mlaku-mlaku; sing saka Gran Sol, karo sawetara spesies Asia; sing saka Nueva Lloreda, kanthi peralatan olahraga, lan sing saka Casa Barriga.

Pantai

Pantai Barca María

Pantai Barca María

Kutha wis limang kilometer saka pesisir sing duwe kahanan paling apik supaya sampeyan bisa adus lan peralatan sing paling lengkap supaya riko sampeyan kepenak. Ing antarane, kita bakal nyebutake pantai saka Barca María, del Cristall, saka Nelayan, saka stasiun y de la Mora.

Lingkungan Dalt de la Vila

Omah Planas

Planas Omah

Iki minangka jeneng sing diwenehake menyang kutha lawas Badalona, ​​nganti pirang-pirang abad dadi pusat kutha sejati. Kaya sing sampeyan kira, ing kana sampeyan duwe sawetara monumen kaendahan sing apik banget. Antarane, yaiku sisa amfiteater romawi en Carrer de Les Eres.

Nanging ing ndhuwur kabeh, sing paling larang regane greja Santa Maria, kanthi fasad Renaissance sing apik banget lan menara lonceng sing ngetrapake. Lan, cedhak banget, Torre Vella, istana jinis omah gedhong sing apik wiwit abad kaping XNUMX. Fasad Plateresque lan rong gothic kasebut misuwur banget.

Pungkasan, aja ninggalake sisih lawas kutha tanpa ndeleng omah aristokrat kanthi gaya Noucentista lan Modernista. Contone, Ca l'Amigó, Bisa Clapés Lan Planas Omah.

Museum Badalona

Museum Badalona

Potongan Museum Badalona

Kita wis nyritakake babagan warisan arkeologi gedhe sing ditemokake ing sangisore lemah kutha Catalan. Bagéan saka sisa-sisa iki kapacak ing musium sing nyengsemake sing ngeterake sampeyan menyang dalan Baetulo ing abad kaping XNUMX SM.

Sawetara permata sing ditampilake udakara 3400 meter persegi yaiku sumber panas, sing decumanus utawa dalan utama lan, ndhuwur kabeh, ing Venus saka Badalona, patung 28 sentimeter sing diwiwiti wiwit didegake kutha kasebut.

Omah Dolphins lan Taman Quinto Licinius

Omah Dolphins

Omah Dolphin

Kanthi ngleboke museum sampeyan uga duwe hak ngunjungi rong fasilitas kasebut. Ing Omah Dolphin iku uga ing jero lemah lan dijenengi sawise terkenal mosaik lumba-lumba Dheweke dekorasi kolam kanggo nglumpukake udan. Pancen gedhe tenan domus Menara Romawi meh wolung atus meter, sanajan saiki mung bisa ndeleng udakara telung atus.

Kanggo bagean, sing Taman Quinto Licinius bisa uga nguciwani sampeyan. Sing sampeyan deleng saiki minangka jinis kolam sing, ing wektu kasebut, mesthine kebak tanduran lan kembang. Nanging, sampeyan bisa ngerti babagan rasane rekreasi virtual ditawakake fasilitas kasebut. Ing papan iki, ing Tabula Hospitalis, sejenis kontrak sing dikonfirmasi Licinius kaping lima minangka pelindung Baetulo lan sampeyan uga bisa ndeleng ing museum.

Dadi penting jaman kepungkur Romawi Badalona, ​​saben taun, kutha kasebut berkembang Magna Celebratio, sajrone pasukan Latin mlaku liwat dalan-dalan lan papan-papan pengrajin nalika semana diselehake ing pojokane.

Kesimpulane, menehi sampeyan akeh Badalona. Kanggo warisan Romawi sing penting, sampeyan kudu nambah tugu terkenal, taman gedhe lan pantai sing apik. Yen ngunjungi kutha iki, sampeyan ora bakal getun. Kajaba iku, yen sampeyan pengin njupuk kauntungan saka lelungan kanggo nindakake kegiatan liyane, konsultasi karo kita dhaptar taman banyu paling apik ing Catalonia.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*