Bandara London

London Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling akeh dikunjungi ing saindenging jagad, lan mayuta-yuta wong ngubengi bandara-bandara mau. Sampeyan bisa uga wis krungu babagan Heathrow utawa Gatwick, nanging sejatine ibukutha Inggris duwe bandara luwih akeh.

In total, London duwe enem bandara Lan dina iki kita bakal mbahas babagan kabeh, apa sejatine, dununge lan apa cara transportasi sing ngubungake menyang pusat. Dadi, sampeyan bisa milih bandara sing digunakake ing perjalanan sabanjure.

Bandara Heathrow

Ayo diwiwiti karo sing paling populer ing kabeh: Bandara Heathrow ana ing tengah kulon kutha, udakara 32 kilometer. Minangka salah sawijining sing paling rame ing saindenging jagad, kira-kira udakara 190 ewu penumpang teka lan mangkat saben dina lan dadi bandara ing jagad iki sing nangani penumpang asing paling gedhe.

Bandara wis papat terminal karo restoran, toko, omah pertukaran, kantor informasi turis lan nyimpen barang. Wilayah Kedatangan dumunung ing lantai ngisor Terminal 1, 3, 4 lan 5 lan ing lantai siji Terminal 2. Kabeh penumpang sing teka ngontrol kendharaan, pratelan barang lan bea cukai. Wis ing aula sampeyan duwe kabeh toko lan fasilitas kanggo miwiti lelungan.

Area Departure ana ing lantai pertama Terminal 1, lantai kaping papat lan kaping lima Terminal 2 lan ing ruang paling ngisor Terminal 3, lantai loro Terminal 4 lan lantai paling dhuwur saka Terminal 5. Apa tegese link transportasi Bandara Heathrow menyang London?

Ana sawetara opsi kanggo Sepur. Ana sing Heathrow ekspres Iki minangka cara paling cepet lan nilar sampeyan ing London Paddington ing 15-20 menit. Layanan kasebut wiwit digunakake tipe 5 esuk nganti 11:55 sore. Layanan liyane diwenehake Tfl Rail tekan Paddington nanging sadurunge ing Ealing Broadway, West Ealing, Hanwell, Southal lan, Hayes & Harlington. Mungkasi ing njero bandara ing Terminal 2, 3 lan 4. Kanggo tekan Terminal 5, ana sepur gratis liyane saka Heathrow Central.

Sepur Tfl iki udakara udakara 25 menit lan sampeyan bisa mbayar nganggo tiket umum, kertu zona 6 utawa kerang. Apa sampeyan bisa njupuk kereta bawah tanah? Nggih, karo Line Piccadilly lan saka kana menyang London liyane. Regane luwih murah nanging butuh wektu luwih suwe. Subway saka bandara nuli tindak, wiwit jam 5:10 nganti 11:45. Udakara udakara 50 menit lan sampeyan bisa nyekel ing telung stasiun ing bandara.

Pilihan liyane yaiku Bis Nasional Express ngubungake bandara karo stasiun bis pusat Victoria Couch. Udakara 40 nganti 90 menit lan ana bis antara 4:20 esuk nganti 10:20 pm. Easybus uga nyedhiyakake layanan antarane bandara lan pusat. Bis wengi, N9, mlaku saben 20 menit lan nggawa sampeyan ing Trafalgar Square ing 75 menit. Regane 1 pon. Temenan sampeyan uga bisa taksi nanging regane regane udakara 50 nganti 45 pon.

Bandara Gatwick

Apa kidul London, 45 kilometer. Ngubungake London karo 200 tujuan ing 90 negara lan digunakake 35 yuta wong saben taun. Wis rong terminal, Terminal Lor lan Terminal Kidul. Ing lantai katelu kalorone yaiku area Departure. Bandara iki kanthi desain sing sederhana.

Ing Gatwick sampeyan bisa tuku Kertu Tiram. Umume, kertu iki dituku sadurunge, nanging sampeyan uga bisa tuku ing kene, ing Terminal Lor lan Kidul, nalika sampeyan metu saka Pabean utawa ing stasiun sepur bandara.

Ana macem-macem sepur sing nyambungake Gatwick karo London: yaiku Gatwick express sing paling cepet. Mangkat saben 15 menit saka Terminal Selatan lan nggawa sampeyan menyang Stasiun London Victoria setengah jam tanpa stasiun penengah. Thameslink minangka layanan langsung liyane menyang Blackfriars, City Thameslink, Farringdon lan St. Pancras International kanthi papat layanan saben jam. Southern nawakake layanan rutin menyang London Victoria liwat East Croydon lan Clapham Junction.

Kanthi bis uga bisa digunakake kanthi layanan Ekspres Nasional (Gatwick - Stasiun Pelatih Victoria), saben setengah jam. Ana sawetara layanan karo stasiun menengah. easyBus uga duwe frekuensi sing apik lan iku luwih murah, uga mlaku sewengi tanpa mandheg mandheg. Ngetung jam lelungan karo perusahaan iki.

Mesthi wae, sampeyan uga bisa numpak taksi lan takon supir kanggo prakiraan beya, nanging regane ora murah kaya sepur utawa bis.

Bandara Luton

Apa london kulon lor lan iku salah siji sing paling gedhe ing Inggris. Minangka basis perusahaan murah lan mung 56 mil saka London pusat. Cara paling apik kanggo nyambungake loro poin kasebut yaiku nganggo sepur amarga bandara duwe stasiun dhewe.

El Viaje butuh wektu udakara 21 menit ing sepur East Midlands. Thameslink Iki uga makarya ing kene kanthi layanan kanggo Thameslink Farringdon, Blackfriars lan St. Pancras International. Nem sepur mangkat saben jam lan siji saben jam wengi. Udakara udakara 40 menit.

Cara liya kanggo nyambung bandara karo London yaiku kanthi bis: Ekspres Nasional duwe 75 layanan saben dina lan perjalanan kasebut sajam lan seprapat, kurang luwih. Mandheg ana ing St John's Wood, Finchley Road, Marylebone Portman Square, Golders Green, Stasiun Kereta Victoria, lan Stasiun Pelatih Victoria. easyBus iki uga makarya kanthi mandheg ing Brent Cross, Finchley Road, Baker Street, Oxford Street / Marble Arch lan London Victoria. Regane saka 2 pon.

Perusahaan liyane yaiku Terravisi kanthi bus murah sing mangkat saben 20 menit ing wektu tartamtu lan mandheg ing Brent Cross, Baker Street lan Marble Arch nalika arep menyang Stasiun Pelatih Victoria. Tiket standar regane 15 kilogram. Akhire, GreenLine nawakake layanane 757. Apa sampeyan saka taksi? Ya regane udakara 80 pon ...

Bandara Stansted

Wilayah kasebut ana ing sisih wétan sisih lor London lan uga digunakake dening akeh perusahaan murah. Kasunyatane, iki minangka bandara paling sibuk nomer telu ing Inggris lan salah sawijining bandara paling cepet ing Eropa. Udakara 60 kilometer saka London pusat lan ngubungake London karo akeh tujuan Eropa lan Mediterania.

Bandara kasebut ana gandhengane karo London sepur lan bis. Media paling cepet yaiku Stansted Express, kanthi layanan sing mangkat saka stasiun sing ana ing sangisore terminal saben 15 menit. Perjalanan 47 menit lan 36 menyang Tottenham Hale, yen sampeyan pengin nyambung karo Strafford lan Jalur Victoria saka tabung. Layanan kasebut budhal ing titik, seprapat setengah nganti seprapat nganti sakjam.

Uga ana bis, kayata Ekspres Nasional mlaku sedina muput nyambung bandara menyang stasiun bis Victoria kanthi mandheg ing Golder's Green, Finchley Road, St John's Wood, Baker Street lan Marble Arch. Layanan kaping loro mandheg ing Liverpool Street liwat Strafford, Whitechapel, Shortich, Bethnal Green, Mile End lan Bow . Tarif diwiwiti saka £ 8.

easyBus luwih murah, beroperasi saben 15 menit, 24 jam dina, pitung dina seminggu kurang Natal. Perjalanan kasebut mbutuhake wektu sajam lan seprapat langsung menyang Baker Street kanthi rega 2 pon. Sampeyan bisa Book online lan entuk rega luwih larang. Terravisi Uga bisa digunakake ing kene sing nggandheng bandara karo London Tengah kanthi telung layanan: bisa langsung menyang Stasiun Pelatih Victoria, rute menyang Stasiun Liverpool Street lan layanan menyang Stratford.

Taksi bisa regane 100 kilogram. Taksi ireng ora bisa digunakake ing kene, sanajan saka London menyang bandara, sampeyan bisa nggunakake siji. Biaya taksi kanggo layanan wengi utawa akhir minggu.

Bandara Kutha

Iki minangka salah sawijining bandara paling gampang diakses ing London amarga udakara meh sepuluh kilometer ora liya. Bandara iki umume digunakake para wisatawan bisnis lan pancen spesialisasi penerbangan menyang New York. Es pequeño lan mulane luwih gampang tinimbang liyane. Wis terminal siji lengkap.

Menyang bandara iki sampeyan bisa tekan kana kanthi metro, bis utawa taksi. Metro kasebut nyambung banget karo kutha kasebut lan duwe stasiun dhewe ing Docklands Light Railway sing nggawa sampeyan langsung menyang stasiun sing nyambung (Canning Town, Stratford lan Bank). Layanan kasebut mlaku saben 15 menit lan duwe tarif sing padha karo metro ing umume.

Bus lokal uga ngubungake bandara: 473 lan 474. Kanggo jarak sing adoh, taksi digunakake kanthi akeh. Kanggo tarif, sampeyan bisa ngunjungi situs web bandara.

Bandara Southend

Bandara nomer enem London, dununge 64 kilometer saka London. Duwe rong terminal lan sambungan sing apik karo wilayah tengah kutha. Sepur dhasar dadi sampeyan bisa nggunakake layanan antarane bandara lan London Liverpool Street Station, liwat Stratford, sedina muput 10 menit. Ngidini lelungan kurang saka sak jam.

Sampeyan uga bisa nindakake perjalanan iki nganggo bis. Mungkin sampeyan teka ing wayah wengi lan ora bisa njupuk kauntungan saka sepur utawa pesawat nalika esuk esuk. Banjur ora ana liyane kajaba bis lan miturut iki Ekspres Nasional kanthi layanan bis wengi sing mangkat saka bandara jam 11:45 lan tekan Stasiun Bis Victoria liwat Stratford lan London Liverpool Street Station jam 1:25. Kosok baline, ana layanan jam 3:15 esuk sing tekan bandara udakara jam 5:10 esuk.

ing Bus Grup X30 Pertama dheweke uga makarya ing kene ngubungake loro bandara, ing Southend karo Stansted liwat Chelmsford, kurang luwih saben setengah jam.

Dadi, saiki isih adoh karo enem bandara London. Tekan ibukutha Inggris saka saindenging jagad, sampeyan bisa mlebu liwat Heathrow, nanging yen sampeyan pengin lelungan menyang tujuan liyane ing Eropa, mula sawetara jeneng kasebut bakal mlumpat.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*