bandara Paris

Paris Iki minangka salah sawijining ibukutha gedhe ing donya lan nduweni akeh rute akses. Iku kabeh gumantung saka ngendi sampeyan teka, nanging yen sampeyan teka kanthi udhara, ibukutha Prancis duwe telung bandara.

Dina iki ing Actualidad Viajes kita bakal ngerti apa sing kudu dingerteni saben dina bandara Paris.

Bandara Charles de Gaulle

Iki paling dikenal saka telung bandara lan dikenal kanthi sawetara jeneng supaya sampeyan bisa bingung. Kode iku CDG lan dheweke kesepian 23 kilometer saka sisih lor-wétan kutha. Bandara iki wis telung terminal sing makaryakke karo penerbangan internasional lan tujuan liyane ing Eropah lan uga penerbangan charter.

"Paris Airport", "Charles de Gaulle Airport", "Paris Charles de Gaulle", "Roisy Charles de Gaulle utawa Roissy Airport iku jeneng kang dikenal. Kabeh terminal duwe paspor lan kontrol pabean. Gumantung ing wektu lan dina, iku bisa njupuk mung sepuluh menit utawa jam kanggo ninggalake lan bisa ngenteni koper utawa tas ransel ing sisih carousel rahayu sing ndadekake kita kabeh sethitik gemeter. Apa koperku ana ing kana…?

Sawise sampeyan duwe tas, sampeyan kudu ngliwati pabean lan sampeyan wis ana ing wilayah umum bandara. Iku situs gedhe banget lan sampeyan bisa wedi kesasar, nanging Ana pratandha ing basa Prancis lan Inggris ing endi wae.

Sampeyan bisa tekan Paris saka bandara kanthi sepur, taksi, bis pribadi, bis umum… Cara sing paling murah lan paling cepet yaiku nggunakake RER, sanajan mengko sampeyan kudu pindhah menyang subway ing dhewe, nanging yen sampeyan lelungan cahya tanpa mangu iki paling dianjurake.

ing bis ROISSY Iki uga minangka pilihan sing apik yen hotel sampeyan ana ing area Opera. yen teka ing wayah wengi mung ana bis wengi, Noctilien, sing nyambungake bandara karo macem-macem titik ing Paris antarane 12:30 lan 5:30. Iku njupuk penumpang saka Terminal 26 lawang 1, Terminal 2F lawang 2 lan ing stasiun Roissypoe saben jam.

Bandara Paris Orly

bandara iki iku luwih cedhak kutha, mung 14 kilometer kidul saka wilayah tengah ibukutha Prancis. Saiki Wis papat terminal sing digabung karo sepur cilik. Sadurunge pambangunan Bandara Charles de Gaulle iki minangka bandara internasional utama kutha, nanging saiki wis owah.

Saiki, penerbangan internasional paling akeh dipindhah menyang Bandara Chares de Gaulle lan iki, Orly, sanajan tetep dadi salah sawijining bandara paling sibuk ing Prancis, mung duwe, biasane penerbangan domestik.

Kode sampeyan ORY lan sanajan konsentrasi lalu lintas domestik, uga nampa penerbangan saka sawetara kutha ing Inggris lan liyane ing Eropah lan malah Afrika, Timur Tengah, Amerika Utara, Asia Tenggara lan Karibia.

Wis papat terminal disambung, kita ngandika, dening layanan Sepur nanging uga ana taksi lan bis sing mandheg ditandhani kanthi apik ing njero terminal lan ing njaba. Sirkuit sing ditindakake para wisatawan yaiku kabeh bandara: pesawat teka, sampeyan mudhun, sampeyan nggoleki tas sampeyan, bisa uga ngenteni setengah jam utawa luwih, sampeyan njupuk tas lan ngliwati pabean.

Umumé, iku mung mriksa cepet, supaya ing sawetara menit maneh, lelungan wis ing wilayah umum, ndeleng carane padha bisa tekan panggonan pungkasan. Apa pilihan kanggo pindhah saka bandara menyang Paris kita duwe? Ana bis sing menyang macem-macem titik, C Paris, OrlyBus, OrlyVal, Magical shuttle Orly kanggo Disneyland Paris.

Yen sampeyan duwe pengalaman luwih lan ora pengin nglampahi bis 183 Iku menyang Porte de Choisy lan saka ing kono sampeyan bisa njupuk metro menyang tengah. Ana uga trem 7 sing tekan sisih kidul-wétan Paris, ing stasiun Villejuif-Louis Aragon ing jalur 7.

Le Bus Langsung tNduweni mobil sing nyaman banget lan layanan langsung lan praktis banget amarga dheweke nangani barang-barang sampeyan lan sampeyan lelungan tanpa nggawa paket dhewe. Sampeyan uga bisa nggunakake Sepur RER baris B gabungke karo OrlyVAL, yaiku, ganti ing stasiun Antony. Ing bis orly pilihan liyane, karo tas tansah karo sampeyan, sanajan sampeyan uga kudu ngganti ing RER / stasiun metro saka stasiun Denfert-Rochereau.

Temenan, mesthi ana taksi yen sampeyan ora duwe masalah karo dhuwit.

Bandara Beauvais

Iki minangka bandara cilik sing dumunung 90 kilometer sisih lor-kulon kutha Paris. Iku ngendi padha operate maskapai biaya murah luwih khas kaya Blue Air, Ryanair utawa Wizzair. Dijenengi miturut jeneng kutha sing cedhak, mula bisa dingerteni, mula sampeyan kudu ujar manawa ana ing dhusun Tillé, ing njaba kutha Beauvais.

Uga dikenal minangka Beauvais - Bandara Tillé utawa Paris - Beauvais - Tillé utawa langsung Beavais Lawas. Kode IATA yaiku BVA lan kita ngandika ndhuwur iku digunakake dening maskapai mirah.

Ana layanan bis sing nyambungake bandara karo kutha Paris Lan ya, amarga papan kasebut cilik, sejatine gampang banget kanggo mindhah, ngumpulake bagasi, ngliwati keamanan lan adat lan ora liya. Tiket bis dituku ing kios utawa ing mesin otomatis (sing mung nampa kertu kredit). Etung sing rega watara 17 euro saben diwasa.

bis iki makaryakke non stop antarane bandara lan Gare Routière Pershing, taman bis dumunung ing Porte Maillot, kulon-lor ibukutha Prancis. Etung jam lan limalas menit perjalanan, ora luwih. Bus mangkat saka area antarane Terminal 1 lan 2, mung sawetara menit mlaku. Sawise ing Paris sampeyan bisa numpak metro, Port Maillot ana ing Jalur 1, menyang tengah utawa jalur RER C kanggo mlebu ing jalur sepur. Loro-lorone titik kasebut cedhak banget.

Nyatane, bis ninggalake sampeyan ing ngarepe Pusat Kongres Paris saka ngendi sampeyan bisa mlaku menyang metro utawa halte bis utawa numpak taksi. Yen, ing sisih liya, sampeyan pengin pindhah menyang pusat kanthi sepur, sampeyan kudu ngelingi Bandara Beauvais ora duwe stasiun sepur. Sing paling cedhak yaiku 4 kilometer saka kutha kasebut. Ya, sampeyan bisa njupuk mendhoan antarane 12 lan 17 euro, nanging bis luwih murah.

Sepur ninggalake sampeyan ing Gare de Nord kira-kira sak jam. Sampeyan bisa tuku tiket ing jendhela stasiun utawa ing mesin otomatis sing nampa dhuwit recehan utawa kertu kredit chip. Ngetung babagan 15 euro.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*