Kekayaan Warisan Dunia sing paling dihargai para wisatawan

Situs web lelungan TripAdvisor wis nyawiji ing laporan ing Bandha Warisan Donya peringkat paling dhuwur dening para wisatawan ing saindenging jagad. 

Yen sampeyan pengin ngerti endi wae ing macem-macem wilayah ing donya lan sing dadi pemenang saka akeh sing ana ing Spanyol, mula bakal dakcritakake.

Bandha kanggo Spanyol

Spanyol duwe sepuluh situs sing menang ing laporan iki sing disiapake dening TripAdvisor, papat diidentifikasi ing level Eropa. Ing Saluran air Segovia wis dianugerahi jabatan kaping 4 ing Eropa lan nomer 1 ing Spanyol. Ing Kutha Tua Segovia Uga misuwur karo posisi nomer 5 ing Eropa lan nomer 2 ing Spanyol. Ing Pegunungan Tramuntana, ing Palma de Mallorca, posisi kaping 3 ing level nasional lan nomer 8 ing Eropa. Ing Kutha Lawas ing Cáceres, dianugerahi posisi kaping 4 ing level nasional lan nomer 10 ing Eropa.

Ing level nasional, iki peringkat Wis rampung karo Kutha Tua Salamanca, kutha Toledo sing bersejarah, Rute Santiago de Compostela: Cara Prancis lan Cara Spanyol Lor, Alhambra ing Granada, Alcázar Seville lan Katedral Seville. Kaya sing bisa dideleng, kabeh papan sing luar biasa sing bisa digunakake ing saindenging wilayah Spanyol.

Sabanjure, kita uga bakal ndeleng sepuluh tujuan kasebut Warisan Donya Favorit pangguna internet ing saindenging jagad.

Situs Warisan Donya

  1. Angkor Wat, KambojaAngkor Wat minangka wektu sing kudu dolan ya utawa ya yen lelungan menyang wilayah kasebut. Luwih becik dikunjungi kanthi pitulung pandhuan khusus. Supaya sampeyan bisa sinau kasunyatan sing menarik babagan proses konstruksi, sejarah lan Kamboja umume. Wektu paling apik saben dina kanggo ngunjungi iku mesthi wayah esuke utawa surup, nalika ora akeh wong lan lampu kasebut nuduhake keagungane sejatine.

  2. Taj Mahal, ing India: Babagan Wolung yuta wong ngunjungi makam gedhe iki sing dikhususake kanggo ditresnani saben taun, tugu sejati sing dibangun dening Shah Jahan nalika seda amarga garwane sing dikasihi Mumtaz Mahal. Salah sawijining papan sing paling apik sing dibangun dening manungsa. 

  3. Tembok Besar China, ing Mutianyu: Iku taun 1368 SM nalika Tembok Agung Mutianyu dibangun dening Xu Da, jenderal tentara Zhu Yuanzhang ing reruntuhan Tembok Agung Dinasti Qi Lor. Iki ana gandhengane karo Gubeikou ing sisih wetan lan Juyongguan ing sisih kulon. Minangka pusat pertahanan militer ibukutha wiwit jaman kuna.

  4. Machu Picchu, ing Peru: Sampeyan bisa ngunjungi Sajrone dina lelungan saka Aguascalientes utawa sampeyan bisa nindakake plancongan limang dina kanthi mlaku ing jalur Inca. Nemtokake cara kasebut kanthi cara liya, sampeyan bakal ora bisa bisu nalika tekan salah sawijining landasan umat manungsa sing paling apik, Machu Picchu, benteng Inca abad kaping 2.400 sing ana ing pegunungan XNUMX meter ing sadhuwure segara.

  5. Taman Nasional Iguazú, antara Brasil lan Argentina: Yen sampeyan salah sawijining wong sing seneng ndeleng sing luwih alami, mula kita nyaranake Taman Nasional Iguazú, sing dununge ing antarane Brasil lan Argentina. Alas sing apik banget bakal katon spesies manuk atipikal, pumas, tapir, kethek uga ora bisa dipikirake banyu terjun paling gedhe lan paling luar biasa ing jagad iki, Air Terjun Iguazú. Sampeyan mutusake arep ndeleng saka sisih Brasil utawa saka pihak Argentina.

  6. Sassi saka Matera, ing ItaliaThe Sassi di Matera, sing tegese tegese «Watu Matera» ing basa Spanyol, dheweke dadi pusat sejarah kutha Matera (Italia). Sanajan sepisanan bisa uga katon kaya kutha lawas sing ditinggal karo bangunan sing ditumpuk ing ndhuwur, lan kanthi alesan sing apik, amarga ana reruntuhan saka Zaman Neolitikum, yen sampeyan mlaku-mlaku lan njelajah lurung-lurung sing bentuke kerik, sampeyan bakal nemokake crita babagan gaweyan manungsa kanthi oyot sejarah sing wis ana pirang-pirang abad kepungkur: guwa-guwa dadi omah, fresko saka abad kaping XNUMX lan uga Katedral emas sing apik banget, ing antarane keajaiban liyane sing bisa ditemokake ing kene.

  7. Auschwitz Birkenau, ing Polandia: Pusat medeni lan wedi iki digawe dening Nazi ing taun 1940. Sanajan jumlah korban sing ora dingerteni, akeh wong Yahudi, Polandia lan Gypsies sing tiwas ing kene. Saiki dadi museum sing kasusun saka rong bagean: Auschwitz aku, kamp pertama lan paling tuwa (kadang ngluwihi 20.000 tahanan) lan Auschwitz II, Birkenau (sing nyekel luwih saka 90.000 tahanan ing taun 1944).

  8. Kutha Yerusalem Lawas ing Israel: Bagéan lawas saka Kutha iki kebak kuil lan atraksi sing suci kanggo wong-wong Yahudi, Kristen lan Muslim. Ing kono kita bisa nemokake tembok Wailing, Mount Temple lan Greja Holy Sepulcher.

  9. Wilayah bersejarah ing Istanbul, ing TurkiSarayburno, Istana Topkapi, Hagia Sophia, Mesjid Biru, Greja Saint Irene, Mesjid Zeyrek, Mesjid Suleiman, Greja Saint Sergius lan Saint Bacchus lan Tembok Konstantinopel, kabeh kaendahan sing bisa ditemokake nalika mlaku kanthi beda wilayah Istanbul lawas.

  10. Pusat Sejarah Krakow, Polandia: Dikenal minangka kutha Pedagang ing abad kaping XNUMX, ing kana bisa dingerteni akeh omah bersejarah, kanggo kraton lan gréja, benteng abad kaping XNUMX, papan pangibadah lawas, Universitas Jagiellonia lan / utawa katedral Gothic sing dikubur para raja ing Polandia.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*