Sing bisa dideleng lan ditindakake ing Mesir (II)

Sphinx

Yen dina liyane, kita mandheg ing acara utama monumen lan kuil Mesir, kayadene piramida Giza sing misuwur, Kuil Karnak utawa salah siji saka Abu Simbel, saiki kalebu macem-macem variasi liyane. Ing Mesir, kita bisa ndeleng obyek wisata utamane ing plancongan, mula cukup kanggo kunjungan sadurunge, amarga sing paling penting. Nanging, yen sampeyan duwe luwih akeh wektu, sampeyan bisa uga seneng ngunjungi liyane.

Saka candhi sing luwih cilik nanging apik banget, kayata Kom Ombo, menyang kunjungan menyang kutha Nubian sing kondhang, ing endi masarakat Mesir sing paling ayu, bisa sinau sethithik babagan kebiasaan. Ora diraguhi Mesir kebak kaget sing ngluwihi Piramida Giza.

Sphinx

Sphinx

Ditulis manawa ana akeh misteri babagan Sphinx, amarga dipercaya manawa pasuryan kasebut yaiku Firaun Khafre, nanging durung mesthi dingerteni. Patung iki digawe saka gundukan watu gamping, patung Sphinx dipahat saka patung kasebut. Dhuwuré ana rong puluh meter, lan tanpa diragukan, iki minangka salah sawijining kunjungan penting nalika arep ndeleng Piramida, amarga dununge ana ing sandinge. Ing sphinx nglambangake ide kekuwatan lan kekuwatan, kanthi makhluk sing duwe endhas manungsa lan awake singa, cara makili firaun.

Candi Kom Ombo

Candi Kom Ombo

Kuil Kom Ombo pancen ora nggumunake utawa penting banget kaya sing ana ing Karnak lan Luxor, nanging candhi kasebut pancen apik banget. Dununge ana ing pinggir Kali Nil, mula bisa uga ana ing rute sing bisa dolan lan bisa nikmati. Sing paling penasaran babagan candhi iki yaiku ing candhi iki kita bisa ngunjungi kapel Hator, ing ngendi sawetara mumi buaya sing dijaga kanthi apik dijaga, amarga ketuhanan candhi kasebut yaiku Sobek, dewa sing duwe kepala baya lan awak manungsa. Biasane dikunjungi nalika srengenge surup, amarga, kaya candhi liyane, padhang ing wayah wengi, dadi apik banget yen bisa dideleng kanthi cara iki. Kajaba iku, kita uga bisa ngrasakake kios souvenir nalika arep menyang kapal nalika dikunjungi.

Colossi saka Memnon

Colossi saka Memnon

Colossi Memnon minangka rong patung gedhe sing ora bisa dilestarikake kanthi apik, nanging isih ana sisa-sisa patung kasebut candhi pesareyan Amenhotep III. Colossi iki dununge ana ing ngarepe candhi, lan dhuwure 18 meter, digawe nganggo blok watu. Wis pirang-pirang taun ana kedadean sing penasaran yen sawise dipulihake ora ana maneh, lan nalika sunar srengenge, salah sawijining colossus ngetokake swara. Swara iki disebabake retak sing ana ing watu sawise gempa bumi, lan yen panas srengenge nyebabake watu kasebut ngetokake swara kasebut. Iki nyebabake, ing balik kolosus iki, akeh legenda muncul.

Snorkel ing Sharm el Syekh

snorkeling

Ing Pesisir Segara Abang kita bakal nemokake tujuan plancongan sing apik, ngluwihi Kairo. Ing Sharm-el-Sheikh kita duwe papan kanggo snorkel kanggo para penggemar olahraga iki, lan area plancongan kanggo ngrasakake segara. Sejatine minangka salah sawijining tujuan nyelam favorit ing donya kanthi kekayaan alam. Nanging yen kita bakal nginep luwih saka sedina, luwih becik kita mampir ing area Teluk Naama sing ramai, ing kana kita bisa nikmati bar lan toko sing mbukak ing wayah surup lan papan sing akeh turis.

Blanja ing Mesir

Papyri

Ana prekara sing ora bisa lan ora bakal ilang nalika plancongan menyang Mesir bakal blanja. Ing Kairo, kita bisa nikmati pasar sing gedhe banget, ndeleng produk khas lan macem-macem jinis sing pengin digawa. Yen ana prekara sing khas, yaiku papirus, sing bakal ditemokake ing pirang-pirang toko, amarga asale souvenir laris. Ana kualitas sing luwih apik utawa luwih elek, lan sampeyan bisa uga lunga menyang papan sing digawe kanggo sinau luwih lengkap babagan teknik iki. Saliyane, yen sampeyan duwe cara nggawa, uga shisha utawa hookah kanthi tembakau berperisa bakal dadi tuku sing apik. Barang-barang liyane sing biasane digawa turis yaiku djellaba lan klambi katun cahya ringan, uga kartrid, yaiku liontin sing bakal dijenengi jeneng kita.

Kunjungan menyang desa Nubian

Wong Nubia

Salah sawijining kunjungan sing biasane diatur ing agensi perjalanan yaiku ndeleng kutha Nubian Aswan. Biasane tekan feri, ing a mlaku sadawane Nilkaya dununge ing sawijining pulau. Sawise teka, kita bakal nemokake akeh PKL kanthi produk khas lan omah putih sing apik, biasane dihiasi warna. Dheweke biasane nggawa turis kanggo ngunjungi omah, njupuk tato henna lan ketemu karo wargane, uga seneng crita saka masarakat kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   intine ngandika

    Laporan kasebut apik banget, nanging aku mikir manawa lelungan menyang Mesir ora disaranake dening agensi perjalanan amarga kahanan sing alus lan bebaya sing ditimbulake. Apa sampeyan isih ana ing kahanan kasebut, utawa apa wis owah?