Basilika Saint Joseph sing apik banget, ing Montreal

Basilika St. Joseph ing Montreal

Salah sawijining kutha sing paling apik ing pesisir wétan Amerika Utara yaiku Kanada Montreal, provinsi Quebec. Kutha iki minangka kutha sing apik banget, mula sampeyan bisa lunga menyang New York, coba kenal karo Boston, Washington lan Montreal ing perjalanan sing padha. Pantes banget nyebrang tapel wates. Ing kene sampeyan bisa ngunjungi Basilika Santo Yusuf, bangunan ageng kanthi kubah sing ditutupi tembaga sing apik banget. Saint Joseph utawa Saint Jospeh minangka santo pangreksa Kanada lan bangunan kasebut pancen gedhe banget amarga dibangun ing pucuk Gunung Royale.

Sejarah candhi kasebut ana gandhengane karo crita pandhita sing jenenge André sing setya banget karo Saint Joseph. Dheweke ora sehat, mula dheweke kerja dadi resepsionis lan doorman ing College of Notre Dame, Montreal, nanging uga duwe kebiasaan ngunjungi wong sing lara. Katon yen ing sawijining wektu pasien kasebut bisa mari sawise dikunjungi, mula dheweke dadi reputasi minangka obat ajaib. Dheweke seneng banget marang Saint Joseph, mula dheweke nggawe koleksi sumbangan lan nggawe kapel kayu cilik ing sacedhake basilika saiki. Dadi pidato Saint Joseph. Rama André tilar donya ing taun 1927 ing wayah salju sing adhem banget lan ing taun 1955 cita-citane kanggo nggawe greja agung kasembadan. Banjur dheweke diwenehi beatifikasi dening Paus Yohanes Paulus II lan kanonisasi dening Benediktus XVI.

Basilika interior San José

La Basilika san jose Udakara 263 meter ing ndhuwur kutha Montreal lan kubah raksasa minangka sing nomer loro nomer loro sawise Basilika Santo Petrus ing Roma. Iki nganggo gaya Renaissance Italia lan katon kaya Katedral Florence. Wis windows windows noda karo pemandangan saka sejarah agama Kanada, organ ageng karo 5811 pipa, carillon karo 56 lonceng lan ing jejere museum sing khusus kanggo Saint André sing njaga jantunge sing embal.

Sumber: liwat Saint Joseph du Mont Royal

Foto 1: liwat Atraksi Wisata sing Apik

Foto 2: liwat Greja Kuil

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Julio César Restrepo Pérez ngandika

    Apik banget, sejarah BASILICA iki apik tenan. Aku rumangsa kepengin ketemu bapak ANDRE maneh.
    matur nuwun kanggo hadiah iki.