Biara Yuste

Gambar | Pariwisata Extremdura

Ing sisih lor-kulon provinsi Cáceres, cedhak Cuacos de Yuste, Monaseri Yuste dununge, papan sing dipilih Kaisar Carlos V kanggo ngenteni dina-dina pungkasane, dadi misuwur ing negara kasebut amarga kahanan kasebut.

Dununge ana ing wilayah istimewa sing dikelilingi alur-alun lan lepen cilik sing nuwuhake kalem. Ora nggumunake manawa raja weruh ing pojok Extremadura iki papan sing ideal kanggo ngaso ing tahap pungkasan urip. Saiki, Biara Kerajaan Yuste minangka bagean saka Warisan Nasional Spanyol lan dadi markas Besar Akademi Yuste Foundation Eropa, sing didedikake kanggo promosi semangat Uni Eropa.

Asalé Biara Yuste

Asal-usul biara iki diwiwiti ing abad kaping XNUMX, nalika sekelompok penduduk La Vera mutusake nggawe biara kanggo menehi perlindungan kanggo pertapa kanggo nerusake urip kontemplatif ing kana lan mengko para biksu Ordo San Jerónimo .

Ing taun 1556 Carlos V mutusake pensiun menyang biara kanggo nggawe urip biara, pungkasane milih Biara Yuste. Amarga alasan iki, akeh karya sing kudu ditindakake kanggo nggedhekake sawetara katergantungan sing biara nalika semana amarga ora cukup kanggo menehi kaisar lan kabeh wong sing nggawe rombongan kasebut.

Gambar | Warisan Nasional

Pakunjaran raja

House-Palace minangka konstruksi sing gampang, tanpa akeh ornamen, lan duwe loro lantai kanthi saben kamar papat sing kabentuk ngubengi teras interior. Kamar raja dununge cedhak karo paduan suara gereja, kanthi cara iki dheweke bisa rawuh ing pawiyatan saka kamare dhewe, ing ngendi dheweke tetep sujud amarga asam urat sing dialami.

Akeh tokoh pengadilan sing teka niliki dheweke uga tetep ing kene, kalebu putrane dhewe, Raja Felipe II.

Biara Yuste

Biara kasebut dipérang dadi gréja lan loro klambi. Greja kasebut minangka candhi Gothic pungkasan, kanthi chevet tunggal lan poligonal. Komunikasi karo klompok Gothic, austerity minangka tandha pentinge. Tukang kayu anyar yaiku Renaissance lan luwih gedhe tinimbang sadurunge. Luwih hiasan, kanthi gulung lan karangan kembang ing kolome.

Tanggal 21 September 1558, dheweke tilar donya ing biara Carlos V. Sawise seda, dheweke dikubur ing greja lan kanthi kekarepan putrane Felipe II, jenazah dheweke dipindhah menyang pantheon kerajaan Biara El Escorial, lan dheweke tetep nganti dina iki

Gambar | Pariwisata Extremadura

Sajrone Perang Kamardikan, Prancis ngobong biara kasebut lan prakteke dirusak. Untunge, sawise matine raja, sawetara karya seni dening Kaisar Charles V, kayata The Glory sing dicet dening Titian, wis dibalekake menyang Royal Collection, sing disimpen.

Kanthi nyita Mendizábal, wong Jeronimo diusir saka Yuste lan mengko biara kasebut didadekake kanggo lelang umum, wiwit rusak lan ditinggalake nalika abad kaping-XNUMX.

Ora nganti taun 1949 nalika Direktorat Jenderal Seni Rupa miwiti rekonstruksi biara kasebut, nyoba ngajeni desain asli sabisa-bisa. Ing taun 1958, Jeronimos bakal milih maneh biara kasebut

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*