Bolvia, mutiara Amerika Selatan sing didhelikake

Ing sawetara wulan pungkasan, aku nemokake wong-wong, backpacker Eropa, sing sawise ngunjungi negara-negara Amerika, dheweke crita babagan keajaiban Bolivia lan bangsamu. Negara cilik Amerika Selatan asring dibayangi karo tangga teparo sing luwih gedhe lan luwih misuwur, Brasil, Peru utawa Argentina, nanging sejatine duwe sawetara situs kanthi nilai sejarah lan budaya sing apik sing bisa dikunjungi.

Sanajan sampeyan seneng karo teori para astronot kuno, ana siji situs khusus sing nganti saiki isih dadi misteri. Ing kene sampeyan duwe pandhuan babagan apa sing sampeyan kudu ngerti kanggo ngunjungi Bolivia lan papan wisata.

Bolivia

Bolivia wis diakoni kanthi bangga dadi Negara Plurinasional, demokratis, antar budaya, pluralisme politik, linguistik, hukum lan ekonomi, kanthi otonomi lan desentralisasi. Masyarakat adat diakoni hak-hak kasebut kanggo pisanan wiwit kamardikan lan kudu diarani negara kasebut miwiti salah sawijining proses sosial-politik sing paling apik ing Amerika Latin.

Ibukuthané yaiku kutha SucreKekuwatan Kehakiman digunakake ing kene, nanging La Paz minangka kursi pamrentahan amarga kekuwatan eksekutif lan legislatif kerja ing kene. Nduweni a pedunung mung luwih saka sepuluh yuta jiwa lan wilayah sing cedhak karo yuta kilometer persegi.

Dhuwité yaiku Peso Bolivia lan nalika lelungan, sampeyan bisa njupuk pancegahan babagan vaksin: langkah-langkah sanitasi anyar Vaksin Demam Kuning Wajib nanging uga priksa manawa sampeyan ngalami hepatitis, tetanus lan demam tipus, ngombe obat anti malaria, akeh obat penolak lan aja mikir babagan ngombe banyu keran utawa mangan panganan ing kios-kios dalan.

Apa prelu ngolah visa? Bolivia duwe perjanjian karo sawetara negara Eropa lan Amerika sing ngeculake warga negarane saka visa. Yen sampeyan Spanyol ora prelu lan yen sampeyan Argentina, umpamane, sampeyan bisa nggunakake KTP, tanpa paspor.

Apa sing bakal dikunjungi ing Bolivia

Aku kandha ing wiwitan yen sampeyan seneng teori astronot kuna (ide yen Bumi dikunjungi budaya luar angkasa sing mbantu pembangunan peradaban utawa uga pencipta), ing Bolivia sampeyan duwe salah sawijining papan paling misterius ing jagad iki: Tiwanaku.

Tiwanaku utawa Tiahuanaco iki minangka situs arkeologi sing paling penting ing negara kasebut. Dina iki dadi reruntuhan, nanging bayangake apa sejatine, sapa sing bisa nyipta, kanthi cara apa lan kanggo tujuan apa, proses pangolah lan pangolahan bisa ditindakake. Luwih ngerti ing jamane Inca, iki wis rusak kabeh.

Tiwanaku Jam setengah saka La Paz lan sampeyan tekan bis. Bus-bus kasebut budhal saka wilayah pemakaman kutha lan yen sampeyan pengin tur, ana akeh agensi sing ngatur kabeh kanggo sampeyan. Sampeyan bisa mbukak esuk lan bali ing wayah sore utawa sampeyan bisa tetep turu. Ana akomodasi ing cedhak, ing kutha sing cedhak reruntuhan, lan sawetara asrama supaya bisa nginep sewengi.

Reruntuhan dibuka wiwit jam 9 esuk nganti jam 5 sore.. Arkeolog ujar manawa budaya Tiwanaku berkembang antara taun 1500 SM lan 1200 Masehi, udakara 27 abad. Teori liyane ngomong babagan jaman kuno luwih saka 12 ewu taun utawa malah 15 ewu SM yaiku wong sing berkembang teknologi, pertanian, ilmu pengetahuan lan arsitektur. Dadi luwih angel dingerteni kepiye sawetara struktur kasebut dibangun utawa dibangun.

La Puerta del Sol bisa uga struktur sing paling populer ing reruntuhan. Iki sampurna amarga dianggo ing siji blok andesit, watu saka wilayah kasebut, bobote udakara sepuluh ton. Iki minangka bagean saka bangunan sing luwih gedhe, sing dipercaya ana ing sisih ndhuwur piramida Piramida Akapana. Nduwe gambar nganggo gambar Dewa Surya, relief karo tokoh zoomorphic, cakram surya, puma lan sekitar 32 tokoh Sun Men lan 16 Moon Men liyane.

Dhewe, piramida kasebut ing ndhuwur 18 meter kanthi pitung teras, lan udakara 800 meter ing perimeter. Ndhuwur kabeh yaiku struktur sing biasane kanggo kultus agama utawa pengamatan astronomi. Dikira yen ngangkat kasebut tegese ana gaweyan sing gedhe lan ora dingerteni suwene kerja kasebut. Situs liyane sing menarik yaiku Kuil Watu Standing.

Iki uga dikenal minangka kalasasaya lan minangka struktur sing dibangun miturut koordinat astrologi amarga saka kene budaya Tiwanaku ngetung suwene taun utawa owah-owahan mangsane. Ing musim gugur lan musim semi, srengenge liwat lawang ngarep sampeyan, kayata, dadi keajaiban teknis ing kutha kuna iki.

El Ponce Monolith Ditemokake ing taun 1957 lan babagan tokoh sing nyekel wadhah suci ing tangane, kero, uga tokoh kewan liyane ing wilayah kasebut kayata elang, kondor lan pumas. Apa iki kutha paling tuwa ing saindenging jagad? Ana sing nganggep kaya ngono. Sing kudu sampeyan takon yaiku saka ngendi dheweke entuk ilmu kasebut kanggo nggarap watu kasebut kanthi sampurna, kanggo ngunggahake lan ngangkut bobot awak tanpa crane modern utawa luwih apik, tanpa jaran utawa kewan beban utawa gabung karo watu kanthi sendi logam ...

Sampeyan bisa nyimpen versi resmi utawa maca liyane lan nyinaoni misteri ...

Flat Uyah Uyah

Iki minangka situs liya sing paling populer ing Bolivia lan flat salt paling gedhe ing saindenging jagad. Jembaré 12 ewu kilometer persegi lan sanajan turis banget, iku apik banget sanajan sampeyan ora seneng pariwisata masal, sampeyan kudu ora kejawab.

Sampeyan bisa njaluk saka La Paz, udakara 12 jam nganggo bis. Saka Potosí ana pitu lan saka Sucre udakara 11 jam. Ana rong layanan sepur sing nyedhaki sampeyan, Wara Wara lan South Express. Ngluwihi uyah, ana kutha kanthi jeneng sing padha, cilik banget, nanging nawakake layanan dhasar kanggo pariwisata: hostel, hotel, restoran lan agensi perjalanan.

Ing Uyuni sampeyan bisa nambah sawetara kunjungan menyang Museum Arkeologi lan Antropologis Andes Kidul, bukak saben dina ing minggu. Lan yen sampeyan seneng sepur, aku bakal ngandhani yen Uyuni ngerti kepiye dadi pusat sepur penting kanggo penambangan Bolivia lan warisane tetep ana ing sing diarani Pemakaman Sepur, udakara telung kilometer saka pusat, kanthi puluhan kreta lan lokomotif uap lawas.

Akeh turis ngerti salar kanthi mlebu tur. Ing kasus iki ana wisata siji lan telung dina. Yen sampeyan ora duwe wektu, kunjungan sedina kalebu kunjungan menyang kutha Colchani, ing ngendi para pekerja uyah, lan liyane menyang Hotel de Sal. Kunjungan telung dina, rong wengi kalebu panganan nanging ora tiket menyang taman lan Pesenan. Sampeyan ngunjungi Pemakaman Train, Colchani, Hotel de Sal, Isla Pescador, flat salt, Reserve Nasional Andean Fauna kanthi akses menyang sudut pandang gunungapi Ollagüe, laguna, geysers, sumber banyu panas, Lembah Rocks lan sawetara Andean kutha-kutha

Artikel kasebut wis rampung lan aku wis cedhak karo tujuan wisata ing Bolivia, nanging paling ora aku wis ngandhani sampeyan babagan loro sing paling populer. Ana sawetara liyane sing bakal dakkirim kanggo artikel sabanjure, nanging pikirake Bolivia minangka mutiara ing Amerika Selatan. Kuno, misterius lan ana segara wong sing grapyak.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*