Botswana

Gambar | Pixel

Salah sawijining tujuan safari sing apik ing Afrika yaiku Botswana amarga satwa gedhe sing ana ing kene. Badhak lan antelop akuatik mbukak bebas ing negara Afrika iki, uga kucing gedhe lan asu Afrika sing ngancam. Nanging, yen ana sebab kenapa Botwana misuwur ing jagad iki amarga akeh gajah sing bisa ditemokake ing kene tinimbang ing endi wae ing bawana.

Yen kanggo fauna sing ana ing desa kasebut, kita tambahake minangka wilayah delta Okavango lan ara-ara samun Kalahari, sing dununge salah sawijining konsentrasi seni rock paling gedhe ing donya, kita nyimpulake manawa Botswana minangka salah sawijining negara sing paling apik planet iki. Kita nemokake kabeh sing ditawakake Botswana, ing kiriman sabanjure.

Gaborone

Alesan utama kanggo ngunjungi Botswana yaiku safaris nanging mesthi kepenak ndeleng Gaborone. Sanajan dadi kutha paling gedhe ing negara kasebut, apik banget yen iki minangka salah sawijining ibukutha paling padhet ing Afrika lan papan sing wicaksana. Kutha iki minangka kutha sing kebak lingkungan perumahan, pusat blanja, gedung pamrentahan, lan museum sing apik. Minangka kanggo tawaran gastronomi, ing Gaborone beda-beda banget. Sing paling wani kudu ana ing kene kanthi cacing mopane.

Delta Okavango

Gambar | Pixel

Wilayah kasebut, diarani "intan Kalahari", minangka oasis sing kontras karo gersang umum negara kasebut lan salah sawijining sistem delta darat ing jagad iki sing ora duwe jalan laut. Pemandangan lan kekayaan alam liar luwih disenengi saka udhara, sanajan jantung delta bisa ditempuh nganggo jip.

Klompok pachyderms sing ngubengi wilayahe, kebo kewan sing mlaku ing banyu sing jernih, utawa jerapah sing mlaku ing antarane akasia minangka visi unik saka alam semesta cilik sing nem wulan ing taun iki kebanjiran banyu. Iki minangka alasan utama Delta Okavango kanggo dijaga kanthi apik.

Gurun Kalahari

Gurun iki mbentang ing Botswana, Namibia, lan Afrika Selatan ing bayang-bayange tanggane Namib. Iki dikenal minangka ara-ara samun kanthi warna wedhi lan sanajan kahanane ekstrem, singa, meerkat, tikus, jerapah lan antilop, kalebu spesies liya, urip ing Kalahari. Iklim sing luwih lembab, ing sisih lor, udan menehi alasvan semak lan alas kiaat sing garing.

Wilayah ing ara-ara samun Kalahari sing apik banget yaiku area udakara sepuluh kilometer persegi sing disimpen luwih saka 4.500 lukisan guwa digawe dening komunitas San. Sawetara umure 24.000 taun lan digawe kanggo nawakake dewa.

Wong San

Gambar | Pixel

Ngomong babagan masarakat San, anané wiwit 20.000 taun kepungkur ing Afrika kidul. Salah sawijining pengalaman sing paling apik sing bisa ditemokake ing Botswana yaiku mbuwang wektu karo pedunung asli Afrika kidul. Sing dianggep akeh wisatawan minangka ibukutha Botswana ing Kalahari, Ghanzi, duwe pusat seni lan toko para pengrajin San, sing apik banget.

Taman Nasional Chobe

Salah sawijining populasi kewan galak paling padhet ing bawana kasebut konsentrasi ing kene. Pengalaman lelayaran nalika srengenge surup ing perairan sing tenang ing Kali Chobe, sing misahake Botswana saka Namibia, kanthi akeh manuk sing nglangi langit lan kewan gajah sing mlaku-mlaku, ora diraguhi, salah sawijining pengalaman sing ora bisa dilalekake ing Botswana.

Chobe misuwur amarga akeh gajah, apamaneh nalika awan nalika arep ngombe, nganti nganti 2.000 spesimen wis katon sawetara jam. Uga kanggo manuk, sing luwih saka 400 spesies wis katalog. Nanging, hippo, buaya, otter, kebo, jerapah, lan zebra uga manggon ing Taman Nasional iki. Uga ana spesimen gedhe singa, macan tutul, cheetah lan hyena.

Data kapentingan

  • Cara menuju mrana: Warga Uni Eropa ora mbutuhake visa mlebu Botswana, disaranake supaya para pengunjung menehi informasi babagan hal kasebut sadurunge miwiti lelungan.
  • Basa: Inggris lan Setswana.
  • Mata uang: Pula. Dolar AS lan euro minangka mata uang paling gampang sing bisa dituku, ditampa ing bank, omah pertukaran lan hotel resmi. Umume hotel, restoran, toko lan perusahaan safari ing negara kasebut nampa kertu kredit.
  • Wektu kanggo ngunjungi: Wayahe paling apik kanggo ngunjungi Botswana yaiku saka wulan April nganti Oktober.
  • Keamanan: Botswana minangka negara sing aman kanggo manggon utawa dikunjungi, nanging sampeyan kudu tetep ati-ati kaya sing kudu ditindakake ing papan liya.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*