Budaya Jerman

Alemania ana ing tengah Eropa lan sawise Rusia dadi negara kasebut paling akeh pedunung ing bawana, kanthi 83 yuta wong sing manggon ing 16 negara bagian. Pancen wis dadi sejarah Phoenix amarga ora ana sangsi manawa sawise perang lan pamisahan negara kasebut dilahirake kanthi kamulyan banget.

Nanging kepiye budaya jerman? Apa bener manawa dheweke pancen tertib lan kaku? Apa ana papan humor lan kemasyarakatan sing apik utawa ora? Artikel saiki ing Actualidad Viajes yaiku babagan budaya Jerman.

Alemania

Sejarah negara iki dawa lan mesthi, ing salah sawijining cara, melu acara Eropa sing paling penting. Nanging, kanggo akeh wong, Jerman mlebu sejarah Rezim Nazi ing taun 1933, pamrentah sing njupuk menyang Perang Donya II lan dadi pelaksana salah sawijining tragedi sing paling nggegirisi peradaban manungsa, ing Holocaust.

Banjur, sawise perang, divisi wilayah antara Republik Federal Jerman lan Republik Demokratik Jerman, bagean kapitalis lan bagean komunis ing pamaréntahan Soviet. Dadi, uripe bakal meh tekan pungkasan abad rong puloh, nalika kita sing umure luwih saka 40 taun, ndeleng ing TV Gugur Tembok Berlin lan wiwitan era anyar.

Saiki Jerman jumeneng a kekuwatan ekonomi donya, pimpinan industri lan teknologi, kanthi sistem medis universal sing apik, pendhidhikan umum gratis lan standar urip sing apik.

Budaya Jerman

Ing Jerman ana macem-macem agama, adat istiadat lan tradhisi produk imigrasi, nanging sanajan mangkono, kanthi kekayaan kasebut, ana konstanta tartamtu sing bisa dicathet ing tumindake Jerman.

Jerman minangka papan pamikir, filsuf lan pengusaha. Minangka denomator umum sing umum, bisa diarani tanpa wedi yen ana kesalahan Jerman logis lan cukup lan sing, mulane uga padha kabentuk lan tumata. Ing pangertene iki, konstanta utama sing bisa diarani yaiku wektune.

Kaya wong Jepang, Jerman iku wong sing tepat waktu lan sing nggawe kabeh sing perlu ditrapake tepat wektu. Aku ngomong babagan transportasi utawa perawatan ing bangunan umum. Pesenan ditututi lan ditindakake njamin asil sing paling apik. Sepur ora telat ing kene, bis utawa pesawat ora kasep, lan jam mesthi bisa mlaku kanthi apik. Rencanane diterusake menyang surat kasebut, nututi motto sing diwaca kaya "ketepatan waktune yaiku kabecikan para raja."

Mula, yen sampeyan arep sesambungan karo wong Jerman, luwih becik sampeyan kudu tepat wektu lan ngurmati jadwal sing wis ditemtokake. Malah aturan sing ora diucapake yaiku luwih becik tekan limang menit sadurunge wektu sing wis ditemtokake tinimbang telat sak menit.

Saliyane, sanajan Jerman duwe reputasi amarga kadhemen pangerten kulawarga lan komunitas wis bosok. Komunitas netepi aturan lan kanthi mangkono ora ana masalah urip bareng ing lingkungan, kutha, kutha utawa kabeh negara. Aturan kasebut wis ditindakake.

La kesetaraan gender yaiku prekara sing dipikir lan dipikirake. Nyatane, bubar Kanselir Merkel dhewe ngumumake awake dhewe, sawise meneng sawetara, feminis. Negara kasebut ngajeni hak-hak masarakat LGTB lan kanggo sawetara wektu saiki kabijakan imigrasi.

Temenan, ora ana sing gampang, ana klompok sayap kanan ing masarakat Jerman sing ora seneng karo multiethnik, nanging ing wektu iki ing jagad ... apa ana gunane kanggo ngomong babagan kemurnian? Kejaba konyol. 75% pedunung Jerman iku kutha lan ing kene masarakat luwih liberal lan mbukak perkara kasebut.

Wis sawetara wektu, Jerman wis prihatin babagan ngrawat lingkungan lan ngasilake energi terbarukan, investasi bahan bakar anyar utawa nyuda polusi, nyengkuyung daur ulang lan liya-liyane.

Babagan sistem pendhidhikan, nduweni salah sawijining sistem pendhidhikan paling apik ing saindenging jagad lan etika kerja sing asale saka jaman biyen lan kayane ora kepengin ngeculake. Oalah, ing kene rata-rata 35-40 jam seminggu ditindakake lan nomer kasebut kalebu nomer paling endhek ing Eropa tanpa kelangan produktivitas. Lan iku kalebu kutha sing plancongan paling akeh.

Kita wis ngerti sepira senengane srengenge lan kepiye carane golek, kayata pantai Spanyol.  Plancongan njaba negara iku penting kanggo dheweke menyang data sing nuduhake manawa Jerman nggawe lelungan internasional luwih akeh per kapita tinimbang wong Eropa liyane. Arep menyang endi? Ing Spanyol, Italia, Austria ...

Apa simbol budaya saka negara iki? Sanajan negara kasebut kanthi sejarah Kristen, saiki akeh pedunung Muslim mula rembulan lan lintang Islam wis dadi bagean saka budaya Jerman simbolik. Kita uga bisa ngarani wong sing simbolis kaya Marx, Kant, Beethoven utawa Goethe, contone.

Lan apa bab Budaya panganan Jerman? Iki kalebu babagan persiapan panganan ing endi dagingee misuwur banget lan meh mesthi ana ing saben dina makan, uga Pan lan kentanging sausages, sing kejuing pickles. Mangkat nedha bengi iku populer lan saiki restoran klompok etnik liyane uga ditambah, mula panganan uga beda-beda.

Jerman, sing wis dingerteni, seneng banget Bir mula diombe ing njaba lan njero omah. Ing mburi bir ana anggur, brendi ... nanging bir minangka ratu absolut kaya sing sampeyan wis ngerti. Nanging apa ana tradhisi Jerman liyane sing bisa dibahas? Mesthi wae, ana sing pisanan yaiku festival agama, Kristen lan Protestan, utawa saiki Islam, utawa uga tradhisi sing luwih sekuler kayata populer wektu teh dikenal minangka kopi lan kuchen.

Ing wektu ing kostum tradisional sampeyan kudu jeneng sing misuwur lederhosen, digunakake dening warga negara, gegandhengan karo budaya Bayern utawa Tyrolean. Ing wanita, kostum khas yaiku dirndl, setelan nganggo blus lan rok sing warna-warni banget, wis ora digunakake maneh ing deso, nanging digunakake ing festival bir utawa acara masarakat liyane.

Pungkasan, iki minangka umum lan mesthi, yen sampeyan lelungan ing saindenging Jerman, sampeyan bakal nemokake variasi, luwih akeh wong sing mbukak, wong sing luwih tinutup, desa gunung sing apik, kutha-kutha sing sepi banget, ing sisih kidul, kidul-kulon lan kulon akeh festival populer sing wis diulang. nganti pirang-pirang abad (kayata pawai ulang taun Perang 30 Taun), pasar warna-warni sing adol panganan khas utawa kutha-kutha kosmopolitan. Ana sing bisa dipilih.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*