Budaya Hindu

Budaya Hindhu

Budaya India dikenal ing saindenging jagad minangka salah sawijining budaya sing paling padhang lan mistik sing saiki wis ana, ekspresi Asia sing apik iki minangka asil saka gabungan lan asimilasi sing apik kanggo macem-macem elemen. Iki minangka campuran budaya sing apik sing nggunakake tren saka negara-negara tanggan, nggawe dinamika budaya heterogen sing megah, sing dibayangke ing aspek wiwit agama nganti arsitektur, seni, gastronomi utawa adat istiadat. Plurality nggawe dheweke dadi salah sawijining negara sing paling apik ing planet iki, lan tujuan wisata sing apik kanggo para pelancong saka saindenging jagad.

Budaya Hindu iki wis nawakake tradhisi pirang-pirang ewu ewonan taun kepungkur menyang Rig-Veda, teks paling tuwa ing India, wiwit abad kaping XNUMX SM Sawise nyerang Islam lan dominasi negara-negara Kulon liwat India, pengaruh kasebut dipengaruhi dening macem-macem budaya, nanging njaga esensi lan tradhisi kasebut. Ora bisa nyritakake pirang-pirang ewonan tradhisi lan budaya ing sawijining kiriman, nanging kita bakal nyoba nggawe visi budaya India sing wiyar lan apa sing narik kawigaten kita.

Sejarah India sethithik

Taj majal

Sejarah kuno India dipérang dadi Periode Weda lan jaman Brahmania. Kapisan minangka sing paling tuwa ing taun 3000 SM, nalika peradaban Dravidian duwe budaya sing maju, kanthi industri tembaga, pertanian lan komunitas cilik, uga kalebu agama politeistik. Periode Brahmania teka nalika Brahmana, jamban saka wilayah Laut Kaspia, nguwasani wilayah sing nggawe kerajaan cilik. Nanging, sawise aturan utama lan despotisme, masarakat mbrontak lan nuwuhake agama Buddha.

La crita paling saiki ngomong babagan invasi macem-macem budaya, wiwit Persia nganti Arab, Portugis utawa Inggris. Iki minangka ringkesan sing jembar, nanging menehi ide babagan kabeh pengaruh sing ditampa budaya India sing jero iki sajrone sejarah.

Sistem kasta budaya India

Masyarakat ing India

Sistem stratifikasi sosial iki asale langsung saka agama Hindhu, agama utama India. Iki mulang manawa manungsa digawe saka bagean awak awake dewa Brahma, mula nggawe papat kasta sing dikuwasani pirang-pirang atus taun kepungkur.

Saka tutuk dewa Brahma metu para Brahmana, klompok pandhita sing paling kuat. Para chatria minangka prajurit mulya, metu saka tangane dewa. Vaisia ​​minangka sudagar lan petani, sing metu saka paha dewa, lan sudra utawa abdi minangka kasta paling murah, sing metu saka sikile dewa. Kajaba iku, kalebu barang sing ora bisa disentuh, sing dianggep wong buangan, lan dudu bagean saka kasta utawa masarakat, amarga dheweke mung bisa nggarap tugas sing paling endhek, kayata nglumpukake kotoran manungsa. Saiki, kasta ditindhes kanthi sah, nanging tetep dikatutake amarga panggunaan lan adat istiadat lan umume ana ing masarakat.

Agama ing India

Patung dewa Hindhu, khas budaya India

Agama minangka bagean penting saka budaya India, lan saiki ana papat agama sing asale saka India utawa Dharmic. Agama Hindu minangka agama sing paling populer, lan nomer telu paling gedhe ing saindenging jagad. Ing njeroné ana macem-macem sekolah lan tradhisi, lan agama sing ngetutake tradhisi para kasta. Dewa utamane yaiku Rama, Shivá, Visnú, Krisná lan Kali.

Saliyane, ana agama Buddha, nomer lima sing paling penting ing jagad iki, didegake dening Sidarta Gautama, putra Raja kerajaan Sakias, sing nolak kabeh lan dadi pengemis, nyebut dheweke Buddha, sing artine sing duwe pencerahan. Iki adhedhasar praktik kabecikan, amal, katresnan lan kabecikan liyane lan ora teologis. Uga ana Yainisme, padha karo Buddhism, lan Sikhism, agama monoteistik ing antarane Islamisme lan Hindu.

Artikel sing gegandhengan:
India: Percaya lan Dewa

Musik lan jogèd budaya Hindhu

Tradhisi musik ing budaya Hindu

Ekspresi musik uga campuran swara rakyat lan klasik sing akeh, sing nyebabake nggawe tarian eksotik lan khas negara kasebut. Nanging, Ana 8 tari Hindhu sing wis diklasifikasikake minangka klasik, lan sing wis dilebokake ing sistem pengajaran tradisional amarga statuse minangka ekspresi klasik Hindu tradisional. Iki diwulangake ing Akademi Musik, Tari lan Drama Nasional sing bergengsi, lan kalebu tarian: bharatanatyam, kathak, kathakali, mohinyattam, kuchipudi, manipuri, odissi y sattriya. Iki minangka tarian kanthi wujud narasi sing luar biasa sing uga kalebu unsur mitologis sing luar biasa, sampeyan ora bisa lelungan menyang India tanpa nyekseni salah sawijining pertunjukan sing apik banget.

Uga ana musik rakyat sing isih diputer ing sawetara wilayah. Ana Baul ing Bengal, musik Bhangra ing sisih lor utawa Quawwali ing Pujab.

Gastronomi budaya India

Panganan khas ing India

Mangan ing kene minangka petualangan kanggo langit-langit. Panganan India misuwur amarga kari sing enak, lan kanggo nggunakake macem-macem rempah-rempah, mesthi adhedhasar beras lan jagung. Akeh rempah-rempah sing saiki dikonsumsi, kayata lada ireng, asale saka kene, mula wong-wong Hindu duwe karangan sing luar biasa. Nanging, panganan iki bisa uga mbebayani tumrap penderita alergi, amarga panganan pedhes kaya ngono, luwih saka siji wong kangelan.

Ana sajian khas sing sampeyan ora kudu mandheg nyoba yen sampeyan lunga menyang India, amarga gastronomi minangka bagean penting saka budaya ing saben negara. Ayam Tandoori minangka sajian pitik panggang sing diasinake ing yogurt lan dibumboni bumbu tandoori. Ana uga panganan liyane sing bisa dingerteni, kayata biryani, yaiku beras karo campuran rempah-rempah, amarga kita aja lali yen rempah-rempah penting banget kanggo masakan India. Pizza India utawa uthathaappam minangka dhasar adonan glepung lentil lan glepung beras kanthi sayuran lan bahan liyane, padha karo pizza sing biasa. Ing bagean permen sampeyan duwe jalebi, adonan manis sing direndhem ing sirup, kanthi warna oranye sing khas lan bentuk keong sing digulung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

18 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   yopi ngandika

    Dadi, katone saya cekak, nanging informasi sing apik lan sebab kenapa aku kudu mbukak kaca amarga aku butuh informasi iki banget lan rumangsa menarik banget

    1.    FcBarcelona24 ngandika

      Aku kudu nggawe eri ishikawa babagan budaya Hindu, iki sing paling angel nganti saiki 🙂

  2.   kano sergio ngandika

    kaca sing apik banget

  3.   jesus ngandika

    superrrrrrrrrrrr

  4.   ana maldonado ngandika

    ps rasane apik banget

  5.   jullian r ngandika

    Aku butuh informasi luwih lengkap babagan budaya amarga aku duwe ebento matur nuwun

  6.   lah mejor ngandika

    Kayane aku chvre informasi kasebut informatif banget nanging cendhak banget ora kaya sampeyan sing ngomong putra-putra

  7.   Carly ngandika

    Informasi iki apik banget nanging sithik banget

  8.   Jacqueline jimenez ngandika

    Aku pikir minangka informasi sing ringkes lan ringkesan, nanging ing ndhuwur kabeh nerangake sampeyan kanthi apik lan sing penting amarga yen sampeyan ngunjungi kaca liyane, dheweke bakal menehi penjelasan babagan perkara kasebut lan pungkasane sampeyan ora ngerti mula katon apik banget kanggo aku aku wis mbantu ngerteni luwih akeh

  9.   lara lan tawon ngandika

    matur nuwun sanget kanggo karya iki

  10.   Cony ngandika

    Aku percaya manawa budaya iki minangka penipuan saiki; nggawe komunitas sing ora saka kana entuk adat istiadat kafir sing nesu marang Gusti Allah sing mung siji. Sejatine, tentara YEHOVAH sing ngutus anake tunggal Yesus saka Nasaret kanggo mati amarga dosa-dosa kita ing salib Calvary, yen sampeyan nindakake adat kasebut, mratobat, lan njaluk pangapura marang Gusti Allah sing duwe pangaksama sing bisa ngapura lan nylametake saka pati lan neraka , Aku ngajak sampeyan nggawe pandonga iki saiki, Gusti lan Rama Suci aku matur nuwun amarga wis ngidini aku maca pesen iki sing kanggo nylametake nyawaku saka laknat abadi, matur nuwun amarga wis ngutus putra sampeyan Yesus Kristus seda ing kayu salib , nguripake dosa kawula kanggo menehi slamet lan urip langgeng, aku mbukak atimu lan aku njaluk sampeyan mlebu uripku lan ngowahi kabeh sing sampeyan ora seneng, aku krungu sampeyan nulis jenengku ing buku urip lan ora bakal mbusak iku.
    Kanca sing maca pesen iki, aku ngajak sampeyan maca ing Kitab Suci apa pangandikane Gusti Allah, Injil Lukas bab 5, ayat 15, Gusti Allah mberkahi,

  11.   Cony ngandika

    Budaya iki minangka ngapusi sing ngapusi jutaan wong sing nyimpang ninggalake dalan sing sejatine amarga Yesus ujar manawa aku minangka bebener lan urip lan ora ana sing teka ing bapak, nanging liwat aku
    Mratobat lan njaluk pangapura Gusti Allah sing welas asih ngapura sampeyan yen sampeyan nyedhak, sampeyan njaluk ngapura kanggo dosa-dosamu,
    Bukak atimu marang dheweke lan critakake yen sampeyan nyerahke dheweke lan ngidini dheweke mlebu urip sampeyan lan mbusak kabeh piala sampeyan supaya ora ngukum awake dhewe ing neraka,
    Aku ngajak sampeyan ndonga pandonga iki bareng aku
    Rama Suci, kula nyuwun pangapunten sampeyan amarga nesu, amarga wis kesasar saka dalan sampeyan, dina iki aku mratobat lan njaluk sampeyan mlebu uripku, aku krungu sampeyan nulis jenengku ing buku urip lan ora bisa mbusak, tulung aku nemokake sing sejatine dalan sing tumuju ing kaslametan lan urip langgeng, atas jeneng putra kakung sampeyan, amin.
    Kanca, yen sampeyan maca pesen iki, aku ngajak sampeyan maca ing Kitab Suci manawa pangandikane Gusti Allah minangka buku Lukas, bab 5, ayat 15. Gusti Allah mberkahi sampeyan.

  12.   yulli tatiana duque ngandika

    Aku pengin ngerti apa arti busanane, utamane wanita amarga ornamen sing apik lan kepiye rupane kaya dewi

  13.   patricia ngandika

    Aja menehi komentar negatif, kabeh wong percaya apa sing paling disenengi utawa nggawe dheweke kepenak, kita kudu saling menghormati. kabeh wong ing urip iki kudu precaya. monggo kulo hormati. Aku Katolik lan ngrungokake kabeh wong, lan ora ana sing bakal ngowahi cara aku percaya.

  14.   Enrique Quinones ngandika

    kaca kasebut apik nanging dhewe ora ngirim utawa nyebutake kepiye adat istiadat ing saben dinten

  15.   Daniela miralles ngandika

    Aku Kristen banget lan ora nesu babar pisan. sawise kabeh, apa ora mesthi ana siji-sijine Gusti Allah? (Ing kabeh agama utawa meh kabeh, aku malah krungu ing film dokumenter babagan India manawa duwe sawetara dewa kanggo dheweke beda-beda bakat utawa atribut, nanging energi kasebut ana ing siji Dewa. Uga ing agama Buddha sanajan ora teologis sejatine, Buddha ing sawijining wektu ujar manawa dheweke rumangsa luwih terang yen dheweke ngrasakake utawa ngalami ngarsane ilahi). Kajaba iku, kabeh agama lan sapanunggalane ngupayakake kita dadi wong sing apik, sing ringkes, kabeh padha nuntun kita. Aku ora weruh wates, aku ora ngerti babagan sampeyan. kita kabeh sedulur.
    Aku ora pengin terus diskusi agama, nanging mengko aku mikir yen cara ndeleng perkara bisa uga nulungi wong liya, tanpa kudu nesu.
    matur nuwun kanggo artikel kasebut, menehi gambaran babagan india sing apik banget.

    salam kanggo kabeh!

  16.   Elizabeth martinez ngandika

    Kanggo dokumentasi luwih lanjut, aku nyaranake rong novel sing menarik lan didokumentasikake TOWERS OF SILence lan ASHES IN THE GODAVARI RIVER, sing kasedhiya ing AMAZON, ngrampungake adat budaya lan budaya Hindu, deskripsi kutha, lanskap, seni lan uga duwe plot sing nyenengake.

  17.   Ana ngandika

    Pancen Las Torres del silencio minangka buku sing apik banget.