Tradhisi lan budaya Myanmar


foto kredit: Kee-yuen

La bhinéka saka wong sing arupi Myanmar wiyar banget yen diklaim ana kelompok duweke 135 warga negara beda sing isih nuduhake dhewe idiom lan dialek.


foto kredit: susemueller

Tembung kasebut Myanmar gawe katut kabeh warga negaraIki kalebu: Bamar, Chin, Kachi, Kayah, Hayin, Mon, Takhine lan Shan. Umume pemukim kagungane Bamars, sing kalebu 69 persen saka total populasi saka 47 yuta.


foto kredit: susemueller

Salah siji fitur sing paling penting yaiku peran sing dimainake wong wadon ing negara. Dheweke melu urip sosial lan saka pakumpulan lan pancasan babar pisan egaliter gegayutan karo wong. Wanita lunga dicet karo «Tanaka», bahan kuning lan putih.


foto kredit: susemueller

El interior negara kasebut nuduhake macem-macem macem-macem etnis, Kanthi anane pueblos teka saka wilayah gunung. Kali Ayeyarwadi tumindak minangka tulang punggung iki wilayah.


foto kredit: susemueller

Saka na caudal sawah lan mancing gumantung artisan, sarana utama saka rezeki kanggo pedunung. Ing Ayeyarwadi yaiku rute sing digunakake dening burma ing arah kidul, lan dalan ing Wong Inggris menyang jantung saka kekaisaran.


foto kredit: susemueller

Urip agama ngubengi pagodas dununge patung-patung Buddha dheweke nampa sampeyan kanthi akeh patrap. Miturut teks-teks kasebut suci bisa dingerteni a Buddha antarane 32 lan 108 fitur fisik.


foto kredit: gloria_euyoque

Papat yaiku dedeg piadeg awak dhasar (asanas): ngadeg, mlaku utawa lungguh, nuduhake Buddha sing urip nindakake a tumindak (mulang, berkah, semedi ...), lan sumungkem, sing makili pati lan perjalanan menyang parinirvana utawa mbebasake definitif, sanajan miturut posisi ing Buddha turu uga bisa ateges repose.


foto kredit: kabur

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*