Budaya Mesir

Ing africa yaiku Mesir, tanah sing jenenge langsung nggugah gambar piramida ageng lan misterius, makam kuna lan firaun sing dikubur nganggo bandha. Aku yakin ora ana sing bisa ketinggalan Mesir, paling ora sepisan, sampeyan kudu lunga ndeleng, ndemek lan ngrasakake apa sing ditawakake negara sing apik iki kanggo sejarah peradaban kita.

Nanging kepiye budaya Mesir dina iki? Kepiye babagan turis, babagan wanita, apa sing ditindakake kanthi apik lan apa sing ora? Mangkene artikel ing babagan saiki.

Mesir

Apa ing Afrika lan Asia, sanajan umume ing bawana pisanan. Gurun Sahara sing misuwur ngrebut bagean gedhe saka wilayah kasebut, nanging Kali Nil sing, nggawe lembah lan delta, nganti tekan Kali Laut Mediterania, ngasilake lahan sing subur, pedunung, nganti pirang-pirang taun.

Salah sawijining buaian peradaban Kulon, Mesir Kuna penting banget kanggo spesies kita lan saiki, sisa-sisa peradaban sing luar biasa iki isih nghias permukaan lan wis dadi magnet turis.

Iklim Mesir subtropis, kanthi mangsa panas sing panas lan garing lan mongso adhem. Nyatane, musim salju minangka wektu paling apik kanggo plancongan ing Mesir tanpa ngobong pati nalika nyoba.

Budaya Mesir

Mesir iku a negara kosmopolitan ing endi macem-macem budaya melu. Ing negara-negara Arab kasebut luwih mbukak lan liberal, utamane kanggo perawatan utawa pertimbangan karo wong asing sing teka. Ana tembung tartamtu sing kudu dielingi: sopan, bangga, komunitas, kasetyan, pendhidhikan, lan pakurmatan. Masyarakat Mesir cukup homogen, kanthi luwih saka 99% homogenitas etnis. Meh kabeh wong Islam, kalebu komunitas Sunni, lan Islam minangka tandha sing ora bisa dipateni.

Masyarakat Mesir wis stratified lan gumantung ing papan sing dikuwasani wong, dheweke bakal nampa perawatan sing beda. Mula, ngerti papan kuwi penting. Yen wong sing sinau ing universitas kasebut larang regane, kayata ing universitas sing ditindakake. Kulawarga nandur modal akeh dhuwit kanggo pendhidhikan anake amarga alat kanggo mobilitas sosial.

Saiki, ngomong babagan kulawarga, wong Mesir penting banget karo inti batin. Kulawarga kudu tumindak integritas supaya bisa dihormati lan mulane wanita dilindhungi anggota kulawarga ing kulawarga nganti omah-omah. Ana wong sing luwih Muslim tinimbang liyane, utawa sing luwih tundhuk karo konvensi agama, mula sampeyan bakal ndeleng wanita utawa bocah-bocah wadon nganggo syal lan liyane sing luwih ditutupi.

Mesir negesake awake dhewe yaiku a negara aman kanggo wanita Lan sejatine ana klompok turis wanita sing milih plancong menyang negara iki lan ora nemoni masalah. Temenan, kudu ngormati tata cara lan prilaku. Siji-sijine sing kudu dipikirake yaiku ora lelungan ing pesta amarga sawetara bangunan lan papan bisa uga ditutup, yen ora bisa. Pengamatan: pria katon tenanan banget marang wanita asing, sanajan dheweke dikancani bojo, pacar utawa kanca. Pancen ora kepenak.

Bisnis lan urip umume00 mbukak karo Tanggalan Gregorian, nanging ana tanggalan liyane sing dianggep. Contone, dheweke tanggalan islam sing adhedhasar pengamatan formalitas agama tartamtu ing tanggalan lunar 12 wulan kanthi saben 29 nganti 30 dina. A taun Muslim banjur duwe 11 dina kurang saka taun Gregorian.

Kalender liyane sing digunakake ing Mesir yaiku Koptik utawa Tanggalan Alexandria. Iki ngurmati siklus surya 12 wulan kanthi saben 30 dina saben wulan mung 5 dina. Saben patang taun dina kaping enem ditambahake ing wulan sing luwih cekak.

Babagan para moda Sampeyan bakal bisa ndeleng macem-macem gaya sing ana gandhengane karo lingkungan lan budaya sing ana ing negara iki. Ing tangan siji ana gaya Badui, sing luwih akeh diwujudake ing gandum Sinai lan Siwa, kanthi kain, sabuk, brokat lan topeng kanthi sulaman lan mas akeh emas. Uga ana gaya Nubia, khas ing desa-desa Nubia ing sisih kidul kali Nil: warna, sulaman ... Temenan, kabeh dicelup nganggo mode Kulon sing ditemokake ing kaos, celana, sepatu, merek internasional .. .

Kepiye tumindak kita ing Mesir? Sampeyan kudu nganggo busana sing sopan lan ngerti cara ngenalake sampeyan karo wong liya, kanthi hadiah kalebu yen rapat luwih resmi, para mudha kudu ngajeni marang wong tuwa, kita ora bisa mlaku ing ngarepe wong sing ndedonga (iki ditrapake yen sampeyan Muslim, nanging mesthine kudu dingerteni lan ditrapake), sampeyan ora kudu suwe yen ngunjungi, bisa uga kita ora pas wektune ...

Mesthi wae iku ora padha yen wong wadon utawa wong lanang. Yen sampeyan wong lanang lan kaping pisanan ketemu wong Mesir, jabat tangan cocog karo hak kasebut. Yen sampeyan minangka wanita lan pertama kaline ngucapake salam marang wanita, cukup cukup ndhelikake sethithik utawa ganti salaman. Yen salam kasebut dicampur, kadang salaman pancen regane, sanajan wanita kasebut kudu ngulurake tangan dhisik yen sampeyan lanang, yen ora, dheweke mung bakal geleng.

Kaya sing kita waca, komunikasi struktural penting. Wong Mesir pancen ekspresif lan semangat nalika ngobrol, dadi sampeyan bakal bisa ndeleng patrap gedhe. Kabungahan, rasa matur nuwun, lan kasusahan ditampilake kanthi terang-terangan, nanging ora nesu amarga disalahake minangka penghinaan. Kayane dheweke langsung langsung, nanging ora, kayadene budaya liya sing dadi gegayuhan utama ora umum. Wong Mesir aja ucapake ora langsung mula padha suwe, kaya wong Jepang.

Gegayutan karo kontak fisik, kabeh gumantung saka derajat hubungan sing diduweni wong. Minangka turis, kita ora bakal tekan titik kasebut, kajaba yen ora duwe kanca utawa kerja bareng karo wong lokal, nanging ayo ujar manawa aturan kontak fisik sing ora tinulis gumantung saka tingkat keakraban lan jinis. Dawa lengen minangka ruang pribadi sing khas yaiku sing kudu dipikirake.

Pertimbangan pungkasan: yen sampeyan diajak menyang omah Mesir kanggo mangan, nggawa hadiah, coklat, permen utawa kue sing larang, aja nganti ana kembang amarga dikhaskan kanggo pesta lan wong sing lara; Yen ana bocah, hadiah kanggo dheweke uga ditampa kanthi apik, nanging kabeh sing sampeyan wenehake, eling banget, sampeyan kudu menehi kanthi tangan tengen utawa tangan loro. Lan aja nyana hadiah bakal dibukak yen wis ditampa.

Sejatine, aja lali yen Mesir iku negara muslim ing endi sampeyan kudu ngajeni banget babagan adat istiadat sing dudu duweke kita. Kita ora kudu ngerteni pitakon kasebut: ora ana ing omah, kita kudu ngajeni. Saka pengalaman, dadi wanita dudu perkara sing paling kepenak ing Mesir, lan lumaku liwat lurung-lurung ing Kairo bisa uga nganggu amarga dheweke uga ndeleng sampeyan kanthi kakehan. Malah wis kelakon nalika aku mlaku bareng karo bojoku lan dikandhani, ora preduli anane. Rambutku cekak? Bisa uga, amarga dheweke nganggo celana dawa lan kaos, ora ana gunane.

Nanging sing arep dakkandhakake yaiku manawa Mesir minangka negara sing luwih liberal tinimbang negara-negara Muslim liyane, nanging negara kasebut uga ora ekstrem. Kanthi sabar, hormat lan luwih sabar, sejatine sampeyan bisa ngrasakake keajaiban sejarah lan budaya ing negara gedhe iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*