Kunjungi Alhambra ing Granada

Alhambra

La Alhambra ing Granada minangka salah sawijining monumen paling penting ing Spanyol, mula mbutuhake kunjungan sing lengkap lan dijadwal supaya ora ketinggalan. Papan iki mesthi bakal dadi kunjungan sing ora iso lali lan mulane kita ora bisa nindakake kabeh ing menit pungkasan. Kajaba iku, iku papan sing populer banget lan mula luwih becik njupuk tiket sadurunge.

Kita bakal weruh kados pundi kunjungan ing Alhambra ing Granada lan apa monumen sejarah sing apik iki ditawakake. Kita kudu ngerti sethithik babagan sejarah lan uga bagean apa, amarga kompleks komplek monumental. Saran kanggo riko uga bagean penting liyane.

Alhambra ing Granada

Alhambra

Ing Bukit Sabika yaiku papan dibangun kompleks Alhambra. Kutha iki minangka titik paling dhuwur ing kutha sing diarani Gharnata, dadi lokasi strategis kanggo dominasi lingkungan kanthi pertahanan nanging uga menehi aspek kekuwatan lan kaunggulan. Sejarahipun wiyar, amargi ing abad kaping XNUMX, vizier Yusuf bin Nagrela nggawe istana benteng kanthi tepat ing bukit iki. Sajrone abad kaping XNUMX, ing Nasrid Granada, Muhammad bin Nasr ngrebut Istana Ayam Angin, kaya kraton sadurunge sing dingerteni. Wis pirang-pirang abad, Alhambra ditambahi kraton, benteng, kebon lan paviliun. Ing telung abad, inti inti saka Alhambra dipérang, karo Alcazaba, istana lan wilayah kutha, ditetepake.

Cara rawuh

Alhambra bisa ditemokake kanthi cara sing beda saka kutha Granada. Mlaku mlaku ana rong jalur saka pusat kutha. Kita bisa munggah saka Plaza Nueva kanthi Cuesta Gomérez kanthi jarak sing luwih saka sak kilomèter nganti mlebu. Kita bakal ngliwati Puerta de las Granadas lan uga liwat dalan. Tur mlaku-mlaku liyane nggawa kita ing Cuesta del Rey Chico saka Paseo de los Tristes ing njaba tembok. Yen ora pengin mlaku-mlaku kanthi tur amarga wis rada cedhak, mula kita bisa njupuk bis kutha, amarga ana sawetara jalur sing bakal tekan Alhambra. Garis C30, C32 utawa C35 nindakake rute kasebut. Kajaba iku, sampeyan bisa milih munggah taxi utawa mobil, amarga ana parkiran cedhak area kantor tiket.

Sadurunge mlebu

Sadurunge mlebu Alhambra, kita kudu mikir sawetara perkara. Penting, yen sampeyan wis ngerti babagan jadwal lan tarif sadurunge, kayata ana macem-macem jinis tiket lan wektu kanggo ndeleng bagean sing beda. Tiket bisa dipesen kanthi online lan bisa digunakake kanthi individu utawa klompok. Kewan ora diidini kajaba segawon pandhuan lan kudu njaga bocah-bocah karo wong tuwa supaya ora ndemek dekorasi utawa ilang. Saliyane, sampeyan bisa nindakake audit kanggo kunjungan individu. Ing situs web Alhambra, kita bisa ndeleng macem-macem jinis rute, jadwal lan tarif sing bisa ditindakake.

Kunjungan

Pengadilan singa

Nalika ngunjungi Alhambra, biasane pilih modalitas kompleks monumental, sing bisa dibukak ing wayah wengi lan awan. Kunjungan menyang kompleks iki kalebu Alhambra, Istana Nasrid, Generalife, Istana Carlos V lan Kamar Mandi Masjid.

Keraton Nasrid

Tanpa mangu-mangu, kita ora bakal kliwat apa-apa saka kunjungan iki, sanajan kudu eling yen kudu paling ora telung jam kanggo ndeleng kabeh kanthi tentrem. Ing kutha Alhambra, kita bisa ndeleng kraton lan omah gedhe sing ora bisa dietung. Saiki ing Nasrid Palaces area iku salah siji sing paling penting ing pesawat kasebut. Ing papan iki, kita nemokake Palacio de Comares sing bisa ndeleng Patio de los Arrayanes lan kubah Sala de Dos Hermanas kanthi dekorasi sing apik banget. Ing Istana Singa, kita nemokake salah sawijining gambar sing paling khas ing Alhambra, kanthi Patio de los Leones, ing endi dununge Fountain of the Lions.

Generalife

Istana Carlos V, dibangun pirang-pirang abad kepungkur, minangka bangunan liya sing pantes dikunjungi. Dibingkai kanthi gaya bisa ditemokake omah sing mewah. Pelataran kraton lan fasad kasebut katon apik. Ing Generalife minangka bagean liyane sing paling apik ing AlhambraIki minangka papan sing dirancang kanggo istirahat, mula tamanane sing apik banget. Ing kompleks monumental, kita uga bisa ndhaptar sawetara kegiyatan sing ditindakake saben wektu, uga ana sing dirancang kanggo bocah cilik. Kosok baline, dheweke duwe museum sing bisa sinau babagan sejarah Alhambra.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*