Kunjungi kutha cedhak Porto

Aveiro

La Kutha Porto Iki minangka salah sawijining tujuan sing paling akeh digoleki ing Portugal bebarengan karo wilayah Algarve lan Lisbon. Nanging kadang kita ngliwati panggonan lan sudhut sing bisa uga duwe daya tarik sing padha, nanging bisa uga ora turis utawa kondhang. Ing sacedhake Porto, kita duwe sawetara papan lan minat sing bisa dinikmati kabeh wong, lan kita bisa ngunjungi sedina saka kutha Porto.

Kita ngomong babagan kutha kaya Braga, Venesia Portugis sing diarani Aveiro utawa Guimaraes kanthi kastil sing luar biasa. Dheweke minangka papan sing bisa ditindakake golek Portugal sing beda, kanggo ndeleng saka perspektif sing luwih akeh tinimbang ing kutha Porto. Papan-papan cilik sing kebak pesona kaget amarga kapribadine.

Guimaraes

Guimaraes

Ing Guimaraes kita bisa ngunjungi telung wilayah sing beda. Ing sisih siji ana pusat kutha sing bersejarah, ing sisih liyane Montaña da Penha lan ing sisih liyane Istana Kastil lan Doge, loro monumen sing paling penting. Ing tengah kutha sing bersejarah kita bakal nemokake papan kanthi pesona, kanthi ruang khas, kothak lan kafe sing sepi. Kita uga bisa ndeleng arsitektur tradisional Portugal ing bangunan kasebut. Ing gunung Penha, kita bisa munggah nganggo mobil kabel lan nikmati jalur tilase ing wilayah kasebut. Kunjungan paling penting ing kutha iki yaiku Kastil, yaiku bagean saka reruntuhan sing bener-bener dibukak kanthi cepet amarga ora akeh sing bisa dideleng. Istana Dukes Braga luwih apik, kanthi sawetara barang peninggalan lan kamar kanthi detail wiwit pirang-pirang abad kepungkur. Kutha iki bisa dikunjungi kanthi sampurna sajrone sedina.

Coimbra

Coimbra

Iki minangka ibukutha Portugal nalika Abad Pertengahan, dadi uga kutha liyane sing penting historis sing ora nampa kunjungan kaya biasane. Iki uga kutha universitas ing Portugal, kanthi universitas paling tuwa, ing diarani Universitas Velha, ing ngarep saiki, Universitas Nova. Pusat bersejarah kasebut bisa ditliti kanthi mlaku supaya ora ketinggalan, lan ing jejere Kali Mondego. Kita bisa ndeleng ing Arch Almedina gaya Moor lan Menara Jam. Uga bisa ndeleng Istana Sub Ripas wiwit abad kaping XNUMX.

Braga

Braga

Braga minangka salah sawijining kutha kuno ing Portugal sing akeh ditawakake babagan monumen lan sejarah. Gusti Yesus do Monte Iki minangka salah sawijining gambar sing paling representatif ing kutha iki, gereja sing duwe langkah sing apik kanggo nggayuh kutha kasebut. Adohe 7 kilometer saka pusat kasebut, nanging luwih becik dilihat lan motret undhak-undhakan sing luar biasa kasebut. Kosok baline, ing Braga, kita duwe Katedral paling tuwa, Sé, sing bisa ngormati macem-macem gaya arsitektur.

Aveiro

Aveiro

Aveiro dikenal minangka Venice Portugis utawa Portugis liwat saluran kasebut, yaiku telu sing mbagi kutha. Kapal kasebut minangka moliceiros, sanajan katon kaya gondola khas, nanging kapal kasebut eksklusif saka Aveiro. Sadurunge digunakake kanggo ngeterake barang dagangan menyang kutha, nanging saiki dheweke digunakake luwih akeh minangka transportasi turis kanggo wong-wong sing lunga menyang kutha kasebut. Salah sawijining perkara sing penting yaiku numpak moliceiro kanggo nikmati saluran kasebut. Kita uga kudu ngunjungi Museum Aveiro, sing ana ing biara lawas lan bangunan bersejarah sing apik. Ana uga pantai sing cedhak kayata Barra, ing endi sampeyan bisa seneng nglangi ing Atlantik lan ndeleng mercusuar, utawa Costa Nova, sampeyan bakal kaget karo omah-omah warna-warni lan belang sing apik.

Vila nova de gaia

Vila nova de gaia

Yen kita pengin ganti kaping telu, nanging ora kepengin pindhah-pindhah ing Porto, mula kudu nyabrang kali kanggo ketemu ing Vila Nova de Gaia. Ing sisih liyane kali iki, kita bisa seneng mlaku-mlaku ing pinggir pesisir utawa numpak kapal pesiar. Pesisir iki nduweni minat turis sing apik kanggo para pengunjung ing Porto, lan ana pabrik anggur sing paling apik, mula pungkasane mesthi wae kudu. Sampeyan bisa teka ing kono kanthi nyebrang Jembatan Luis I sing misuwur kanggo ngunjungi pabrik anggur sing paling penting, kayata Sandeman utawa Calem. Ana lawang sing nawakake rasa anggur lan tur saka macem-macem pabrik anggur.

Valença do Minho

Valença do Minho

Iki minangka kutha paling adoh saka Porto, lan luwih cedhak wates karo Galicia. Ing Valença, sing paling populer yaiku dolan menyang bètèngé, ing kana kita uga nemokake toko cilik sing ora kaetung kayata pasar sing bisa mlaku-mlaku menyang toko, utamane blanja klambi lan tekstil omah. Sanajan ora mikir tuku apa-apa, sejatine mlaku-mlaku liwat dalan sing apik lan lawas sing nonton rame kasebut, lan kita bisa ndeleng sawetara toko kanthi produk khas. Kajaba iku, apike mlaku liwat tembok sing luwih tenang supaya bisa ndeleng Valença sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*