Dolan maring pantai Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, sawijining kutha pesisir sing apik ing wilayah Dalmatian sing dimandikan karo Segara Adriatik, sing misuwur amarga kebersihane. Lelungan menyang Dubrovnik Kanggo ngerti kutha kuna iki lan mlaku-mlaku ing lurung-lurung, nanging uga akeh turis sing teka ing wilayah kasebut kanggo pantai sing apik lan murni banyu sing jernih, kanggo nggoleki cuaca sing apik lan papan kanggo ngaso.

Yen ana ciri sing nggambarake akeh pantai dubrovnik yaiku ora kabeh duwe cet pasir sing khas, nanging akeh sing pesisir kerikil, mula umum yen ndeleng wong sing nduwe gantung lan kursi. Nanging, pante isih apik nalika golek plancongan menyang Dubrovnik kanggo srengenge.

Banje

Banje

Yen sampeyan arep lelungan menyang Dubrovnik lan tetep ing tengah, mesthine luwih saka sedina sampeyan bakal pindhah menyang sing misuwur Pantai Banje. Pantai iki dununge mung sawetara menit saka sisih lawas kutha, dadi gampang diakses. Keuntungan kasebut duwe kaunggulan, amarga tengah banget lan swasana apik banget lan masarakat saben jam, saliyane duwe macem-macem layanan. Ing musim dhuwur, swasana uga ana ing wayah wengi. Nanging, yen sampeyan salah siji sing mlayu saka akeh, luwih becik sampeyan ora lunga menyang pantai iki, amarga iku salah sawijining sing dikemas ing tengah musim, nganti rada kepenak. Kanggo ngindhari akeh wong iki, ana pesisir liyane sing bisa dituju.

Buza

Buza

Buza kaget para turis amarga dudu pantai sing khas kaya pantai sing biasane dolan karo pasir. Pantai iki dununge ana ing watu, kanthi teras watu alami ing endi masarakat lenggah kanggo ngrasakake cuaca sing apik lan plancongan ing Adriatik ing wilayah sing paling tenang. Mesthi, iki uga sentral banget, amarga ana ing jejere tembok kutha Dubrovnik lan gampang diakses. Iki uga minangka papan sing apik kanggo nikmati aperitif ing srengenge nalika nikmati pemandangan laut.

Sveti Jakov

Sveti Jakov

Sveti Jakov wis ana ing kilometer setengah saka Banje kondhang, dadi ora rame banget. Saka kono ana pemandangan tembok Dubrovnik lan pulau Lokrum sing apik banget, ing lingkungan alam lan kurang nindhes tinimbang pantai paling gedhe ing kutha. Pantai kasebut dicampur karo watu putih lan pasir emas, lan bisa uga olahraga akeh, amarga akeh layanane.

Veliki Zal

Veliki Zal

Kita luwih adoh, dadi kanggo tekan Veliki Zal, kita kudu nyewa mobil. Dununge 15 kilometer saka kutha Dubrovnik, ing Brsecine. Sampeyan uga bisa njupuk bis saka kutha kanggo tekan kutha iki, mung udakara setengah jam. Pantai iki misuwur banget amarga dadi teluk cilik sing diubengi vegetasi sing kandhel. Oasis sing tenang banget beda karo pantai paling turis sing bisa ditemokake ing jejere kutha. Sanajan sampeyan kudu mubeng, sampeyan kudu nginep dina ing salah sawijining pantai cilik ing cedhak Dubrovnik, amarga ora butuh wektu suwe kanggo tekan kana lan pemandangan kasebut pancen cocog. Sampeyan ora duwe layanan kaya sing liyane utawa bisa uga olahraga, nanging baline sampeyan bisa ngrasakake katenangan lan wilayah alam sing apik.

Tari

Tari

Tari mung sawetara menit saka kutha lawas lan minangka salah sawijining sing pertama digunakake dadi pantai. Yaiku saka sing paling tuwa nanging iki uga khas, amarga pantai iki duwe watu gedhe sing bisa dadi teras kanggo srengenge, nanging ora duwe pasir sing khas. Ing Dubrovnik, kita kudu ngetren karo pantai iki, amarga wis akeh. Ing pirang-pirang, ana tempat tidur gantung utawa kursi kanggo disewa, sanajan ana akeh wong sing ngaso ing watu. Sanajan ora kepenak kaya wong liya, dadi salah sawijining sing paling tuwa, luwih becik dibukak paling ora sawetara jam lan nikmati perairan sing resik.

Lapad

lapad

Ing Semenanjung Lapad kita nemokake sawetara pesisir pesisir sing dipisahake dening watu, loro lan setengah kilometer saka kutha lawas. Dheweke tekan dalan sing mlaku kanthi papan hiburan. Sampeyan bisa kanthi gampang pindhah menyang arah liyane liwat watu-watu kanggo milih pojok sing paling disenengi kanthi sedina. Kaya ing kabeh pantai ing cedhak Dubrovnik, kita bisa ngrasakake perairan sing resik lan akeh banget. Iki uga pantai sing sampeyan bisa nikmati pasir, soko sing ora ditemokake ing kabeh Dubrovnik, mula akeh sing dipilih nganggo dina sing sepi lan kepenak.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*