Kunjungi Taman Nasional Kanada kanthi gratis taun 2017 iki

Kanada 2017 iki wis siyap ngrayakake 150 taun dadi gaya Konfederasi. Ing acara khusus iki, negara Amerika wis nyiapake macem-macem kegiyatan pengetan kanthi macem-macem jinis supaya warga Kanada lan turis bisa seneng banget, sing bisa nggawe rencana plancongan kanthi dolar Kanada sing ringkih.

Kanada minangka tanah sing diberkahi alam. Malah diarani bendera nasional, sing diarani Daun Maple, amarga dicithak godhong maple abang kanthi rolas.

Minangka negara paling gedhe nomer loro ing planet iki kanthi macem-macem malang: gunung, alas udan, gletser, pantai kanthi ombak dhuwur lan kebon gandum. Ringkesane, duwe lingkungan alami sing asring nggawe bisu para pengunjung. Mungkin pramila pamrentah Kanada pengin nggunakake kesempatan mengeti 150 taun ing 2017 kanggo menehi kita kesempatan kanggo ngunjungi Taman Nasional sing misuwur kanthi gratis. Sapa sing disaranake ngunjungi Kanada taun iki?

Gratis Discovery Pass 2017

Gambar liwat VOCM

Iki minangka tiket gratis kanggo ngunjungi patang puluh Taman Nasional Kanada kanthi gratis wiwit tanggal 1 Januari nganti 31 Desember 2017.

Bisa dituku kanthi online lan nyedhiyakake akses menyang Taman Nasional, wilayah konservasi laut lan situs bersejarah nasional. Nanging, tur sing dipandu utawa rega ing papan kemah utawa mooring ora gratis.

Keuntungan liyane saka Discovery Pass 2017 Gratis yaiku mung cukup siji kanggo ngunjungi kabeh papan kasebut minangka klompok.

Taman Nasional Kanada

Taman Nasional Banff

Taman Nasional Banff paling tuwa ing Kanada. Dununge ana ing Pegunungan Rocky lan digawe ing taun 1885. Kanggo nggayuh papan sing apik iki, sampeyan kudu miwiti saka Calgary, ing provinsi Alberta.

Ing Taman Nasional Banff ana akeh alas, gunung-gunung gedhe, gletser lan lapangan es sing bakal ngejutkan para pengunjung. Icefields Parkway nyebrang provinsi Alberta lan British Columbia sing ngubungaké kutha-kutha Lake Louise lan Jasper. Dalan 232 kilometer iki minangka rute sing luar biasa amarga ana ing antarane gletser sing paling apik sing bisa ditemokake, ing dhuwur ora kurang saka rong ewu meter. Nalika nyopir, sampeyan bakal bisa mirsani saka mobil udakara rong puluh pucuk 3.000 meter, udakara 25 gletser lan meh selusin padang rumput es.

Papan-papan liyane sing apik kanggo dikunjungi ing taman iki nyatakake Situs Warisan Dunia yaiku Lake Louise, Lake Moraine, sumber saka Gua lan Situs Bersejarah Nasional Basin, Lembah Ten Peaks utawa Danau Peyto sing ditandhani banyu biru sing padhang sing bakal nggawa sampeyan mripat mateni

Taman nasional Jasper

Iki minangka sisih paling lor ing Pegunungan Rocky. Ing Taman Nasional Jasper, Athabasca Glacier sing megah ana ing njero Columbia Icefield, es sing paling gedhe ing ngisor Lingkaran Arktik. Nanging, amarga efek saka perubahan iklim, gletser Athabasca wis ilang separo volume lan surut luwih saka sak kilometer ing abad kepungkur.

Jasper duwe koleksi gletser, tlaga, air terjun lan gunung liyane kanthi kewan liar. Surga iki kurang dikunjungi para turis sanajan ayu banget. Disaranake banget yaiku wisata sing dipandu saka kutha Jasper kanggo ngunjungi papan kayata Danau Beauvert, Gunung Robson (sing paling dhuwur ing Pegunungan Rocky sing dawane meh 4.000 meter), utawa Lembah Maligne ing antarane titik-titik liyane kanthi pemandangan panorama.

Taman Nasional Pulau Edward

Madeg ing taun 1937, Taman Nasional Edward dununge ing Pulo Prince Edward, provinsi paling cilik ing Kanada.

Gendhing, pantai, alas lan bukit pasir wujud lanskap Taman Nasional Pulau Edward. Ing papan kasebut ana macem-macem tanduran lan kewan, sing bakal nyenengake para pecinta alam nanging taman iki uga dadi papan budaya kayata Green Gables, tujuan wisata sing narik ribuan pengunjung saben taun amarga menehi inspirasi novel populer Ana de las Tejas Verdes dening panulis LM Montgomery.

Waterton Lakes National Park

Iki minangka Taman Nasional nomer papat sing digawe ing Kanada ing taun 1895. Dununge ing Alberta cedhak banget karo tapel wates karo Montana, Amerika Serikat.

Loro saka pemandangan sing apik, obyek wisata utamane yaiku Danau Waterton. Iki minangka tlaga pegunungan sing kasusun saka rong banyu sing ana gandhengane karo saluran cethek sing misuwur diarani Bosphorus. Minangka penasaran, sisih lor tlaga utama dununge ana ing Taman Nasional Danau Waterton, lan sisih kidul ana ing Taman Nasional Glacier.

Waterton Lakes mbukak taun kepungkur lan titik wiwitan kanggo dijelajah yaiku kutha Waterton Park. Iki uga diakoni minangka Cagar Biosfer ing taun 1979 lan dadi Situs Warisan Dunia ing taun 1995.

Taman Nasional Gros Morne

Taman Nasional Gros Morne dununge ana ing pulau Newfoundland, lan sanajan ora dikenal, permata alam sejatine kanggo mujur nengen. Iki uga diakoni minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1987 lan minangka taman paling gedhe ing taman Kanada.

Ing kene pagunungan ora dhuwur nanging mujur nengen dadi apik banget amarga fjord banyu tawar sing ndhelik kanthi tembok gedhe. Ana pirang-pirang wilayah lembah glasial, air terjun lan tlaga, lan dataran lan lembah.

Taman Nasional liyane kanggo dikunjungi ing Kanada

Taman Nasional Glacier
Taman Nasional Yoho
Taman Nasional Kepulauan St. Lawrence
Taman Nasional Kootenay
Nunggang Taman Nasional Gunung

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*