Kunjungi Tunnel Cu Chi, ing Vietnam

Vietnam Iki minangka tujuan sing dikenal amarga pesisir nanging uga sejarah kontemporer, perang sing meh epik karo Amerika Serikat meh sepuluh taun. Mula, dheweke entuk papan sing pantes kanggo sejarah global.

Warisan perang kasebut beda-beda lan beda-beda wiwit bebas saka drama perang: randha, bocah yatim piatu, sing dirusak. Nanging crita perang kasebut bisa urip lan nggawe para turis teka saka saindenging jagad kanggo ndeleng. Lan salah sawijining tujuan wajib yaiku Jaringan terowongan Cu Chi.

Tunnel ing endi

Jaringan terowongan iki ing lemah dheweke ora adoh saka kutha Ho Chi Minh. Kanggo sawetara 70 kilometer ora liya, arah mangulon. Ho Chi Mnh minangka Saigon kuno, ibukutha jajahan Prancis Indochina lawas lan kutha paling gedhe ing negara kasebut. Diperkirakan yen sajrone dasawarsa, pedunung bakal ana udakara 14 yuta jiwa.

Wis diarani kaya iki wiwit taun 1976, kanggo ngurmati pimpinan pertama Vietnam Lor sajrone perang sing dakkandhakake sadurunge, sisih Lor, sing didhukung China lan komunis, lan sisih kidul, sing didhukung dening Amerika Serikat, perang. Dumunung ing wilayah kidul negara kasebut, udakara 1700 kilometer saka Hanoi, kutha Vietnam liyane sing penting. Mung ana 20 meter ing ndhuwur segara lan mung 19 kilometer saka tapel wates karo Kamboja.

Ho Chi Minh duwe iklim subtropis lembab banget lan taun kaperang dadi rong musim utama: musim udan lan musim kemarau. Sing kaping pisanan diwiwiti saka Mei nganti Oktober lan sing nomer loro saka Desember nganti April. Suhu rata-rata yaiku 28 ºC dadi ora preduli jam pira taun sampeyan, iku mesthi panas kaya neraka. Mesthi wae, ing mangsa panas iku luwih elek.

Jarak antarane Ho Cji Minh lan Tunnel Cu Chi udakara 40 kilometer dadi perjalanan mung udakara sejam. Salah sawijining cara kanggo mlebu ing kono yaiku ndhaptar wisata. Pancen akeh lan murah lan sampeyan bisa melu tur setengah dina udakara 100 dongs plus lawang mlebu terowongan. Umumé, jinis wisata kasebut njupuk sampeyan jam 8 esuk lan bali menyang kutha udakara jam 2 sore.

Cara liya kanggo mlebu ing kana yaiku nganggo bus umum.  Ana rong bagean saka trowongan lan lunga dhewe ngidini sampeyan ngerti bagean saka terowongan, ing Ben duoc, sing agensi pariwisata umume ora kalebu (padha fokus ing bagean kasebut Ben dinh, utamane turis lan, klarifikasi, dheweke dudu bagean nyata saka jaringan trowongan). Dheweke ujar yen nggawa sampeyan menyang kono amarga terowongan luwih gedhe lan luwih cocog kanggo ukuran awak wong Kulon).

 

Kanggo bagean terowongan Ben Duoc paling asring dikunjungi ing antarane wong Vietnam lan dheweke adoh banget tinimbang sing liyane, nanging sing apik yaiku bagean saka jaringan trowongan sing misuwur. Sampeyan bisa njupuk bis lokal saka Stasiun Ben Thanh ing ngarep Pasar Ben Tanh. Nganti sawetara taun kepungkur sampeyan bisa njupuk bis 13, nanging dina iki sampeyan kudu bali: sampeyan njupuk bis 88 ing kana lan mudhun ing halte sabanjure, ing parkiran 24/9. Ngono bis 13 liwat supaya sampeyan njupuk lan nyelehake sampeyan ing njaba stasiun Cu Chi.

Tarip bis udakara 7,000 dong. Tiket kasebut dituku ing ndhuwur langsung, saka agen sing nyedhaki kursi lan mesthi ana pangowahan. Yen sampeyan luwe utawa ngelak utawa pengin nggawa riko, sampeyan bisa tuku ing ndhuwur bis amarga mesthi ana PKL. Untunge bis iki kepenak lan ana AC lan dheweke malah duwe TV. Perjalanan kasebut mbutuhake wektu sakjam setengah.

Sawise ing stasiun Cu Chi, sampeyan bisa nglirwakake kabeh "operator tur" sing pengin nyekel sampeyan minangka pandhuan lan miwiti tawar-tawar. Sampeyan bakal entuk rega sing larang karo transportasi sing kalebu ing antarane stasiun Cu Chi lan terowongan. Saka kana sampeyan numpak bis 79 Lan priksa manawa kanggo sopir menehi katrangan saka endi, mula lungguhen cedhak dheweke. Kendaraan iki uga duwe AC lan lelungan suwene 50 menit.

Yen sampeyan duwe dalan ing ngarsane sampeyan bakal bisa ndeleng ing sawijining wektu sampeyan nyedhak ing prapatan kanthi tandha biru gedhe Iki nuduhake ing sisih kiwa trowongan Ben Duoc lan ing sisih tengen Ben Dinh. Yen sampeyan pengin ngunjungi Ben Dinh, sampeyan kudu lunga ing kana lan mlaku sajrone plancongan, yen ora terus ing bis menyang Ben Duoc. Supaya ora kliru, luwih becik takon marang kabeh wong yen sampeyan ana ing bis sing bener.

Kunjungi Tunnel Cu Chi

Lawang ing Tunnel Ben Duoc Udakara 90 ewu dong lan kasusun saka rong tiket. Siji regane 70 ewu lan liyane 20 ewu lan sampeyan ora bisa tuku kalorone. Dheweke kalebu a riko dipandu lan ana pameran gaman lan bom Amerika. Sampeyan ora bisa tetep suwe amarga penjaga teka langsung lan meksa sampeyan menyang tur.

Kunjungan diwiwiti karo a tampilan seragam lan gaman, ing manekin, lan ing proyeksi video ireng lan putih 15 menit sing nyritakake ringkesan perang sing ora ramah banget karo wong Amerika. Banjur ya, terowongan diwiwiti. Ana sawetara bagean lan sampeyan mesthi dielingake babagan claustrophobia. Dheweke dipérang dadi segmen sing cukup cekak lan ya, mung sithik amarga terowongan iki khusus, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, dudu turis sing paling akeh.

Untunge dikuatake karo beton lan dheweke aman. Dheweke uga menehi sampeyan senter salah sawijining sing kecanthol ing endhas lan pandhuane dhewe nggunakake senter dadi apik banget. Sampeyan nglewati koridor lan kamar mini sing dadi ruang rapat lan rumah sakit. Sampeyan bakal weruh jebakan, metode deteksi mungsuh lan lawang mlebu jaringan sing nyamur ing lemah, gaman, foto lan rencana lawas lan mesthi, souvenir. Kagum

Kanggo bali, sampeyan mung njupuk bis 79 maneh (sing mlaku nganti jam 5:30 sore). Yen ilang, sampeyan bisa kanthi sepedha motor menyang stasiun Cu Chi, nanging sampeyan regane luwih larang. Lan ing kana ya, bis 13 menyang kutha. Saiki, yen sampeyan pengin ngerti ben dinh terowongan, luwih gedhe lan luwih adaptasi karo pariwisata, sing sampeyan lakoni yaiku mudhun ing prapatan rute lan mlaku nyedhaki lawang.

Aku mung kudu ngandhani ing kene mesthi ana luwih akeh wong lan kabeh terowongan wis diadaptasi kanggo nampa turis. Eling ngono dheweke durung nate dadi bagean nyata saka jaringan asli. Pungkasan, obat anti serangga iku penting uga botol banyu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*