Bukit Besi

Cerro del Hierro minangka tugu alam sing nyengsemake sing ana ing propinsi kasebut Sevilla wis meh pitung atus meter ing sadhuwure segara. Dieksploitasi minangka tambang wiwit jaman Romawi, bentuk kasebut, lan sakiwa tengene, ing Taman Alam Sierra Norte.

Kaya jenenge, iku luwih dihargai kanggo kasugihan ing wesi saka watu watu gamping kasebut. Nanging saiki pentinge ana ing lanskap spektakuler sing nggawe permukaané karst. Lan, sing paling penting, kanggo regane alami lan sampurna kanggo hiking lan menek. Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan Cerro del Hierro, disaranake sampeyan terus maca.

Konformasi Cerro del Hierro

Asal usulé Cerro del Hierro wiwit saiki Jaman cina, tegese udakara limang atus yuta taun kepungkur. Iki digawe saka kasur segara sing ditransmisikan dadi watu watu gamping. Sabanjure, lahan kasebut yaiku karstified ngowahi bagean kekayaan wesi dadi oksida lan hidroksida sing banjur dadi urat.

Kabeh iki nyebabake penambangan Cerro del Hierro, sing, kaya sing wis dakkandhani, diwiwiti karo wong-wong Roma. Wiwit abad kaping XNUMX, perusahaan Skotlandia nambang mineral lan nggawe kutha sing isih dienggoni lan mulane sampeyan isih bisa ngunjungi dina iki. Malah ana jalur kereta api sing ngubungake wilayah iki karo pelabuhan Seville kanggo transfer wesi.

Lan panguripan ing wilayah kasebut mesthine ora gampang, amarga diarani "Seville's Siberia", bisa uga rada gedhe. Nanging, sejatine, ing musim salju, suhu sawetara derajat ing ngisor nol kedadeyan.

Ndeleng saka del del Hierro

Bukit Besi

Sing bakal ditindakake ing Cerro del Hierro

Kaya sing wis diterangake, wilayah iki cocog kanggo menek lan hiking. Babagan sing terakhir, alas alas lan sawetara rute sing apik banget mula ora bisa dilalekake. Kita bakal nuduhake sampeyan loro minangka conto.

Dalan ijo ing Sierra Norte de Sevilla

Sejatine ing tata letak sepur sing wis kasebut sadurunge saiki wis malih dadi dalan ijo sing bisa mlaku kanthi mlaku utawa mancal gunung. Bagéan saka kutha pertambangan dhewe lan, sing luwih khusus, saka sing diarani Omah Inggris, sing dadi papan dununge para insinyur lan manajer tambang lawas. Saiki, omah-omahé a Pusat interpretasi ing Cerro del Hierro.

Jejak Cerro del Hierro

Iki minangka rute liyane sing gampang banget amarga mung duwe rong kilometer. Perlu dikunjungi kanthi kaendahan alam, kanthi formasi rock sing khas lapiaces lan jarum. Nanging uga amarga mlebu ing terowongan lan galeri tambang lawas.

Mendhaki

Cerro del Hierro uga wilayah sing cocog kanggo pendakian. Nyatane, ana papan sing paling penting kanggo olahraga olahraga ing kabeh provinsi Seville. In total, wis sawetara satus rong puluh cara sing kalebu sawetara pendakian klasik nanging uga liyane sing modern lan kompleks. Yen sampeyan seneng olahraga iki, sampeyan kudu ngerti Cerro del Hierro.

Kutha pertambangan

Saliyane seneng alam, disaranake sampeyan ngunjungi kutha tambang lawas sing wis dakcritakake sadurunge. Ing njeroné, saliyane ndeleng sisa omah, sampeyan uga bakal mirsani konstruksi pertambangan, gudang, a Greja anglikan lan lawas stasiun sepur. Sampeyan uga duwe pusat interpretasi sing wis kasebut lan restoran sing bisa mbayar ulang baterai.

Greja anglikan

Greja Anglikan lawas ing kutha Cerro del Hierro

Rong kutha sing apik ing sacedhake Cerro del Hierro

Nanging kunjungan sampeyan ing keajaiban alam iki bakal ora lengkap yen sampeyan ora ngerti kaloro kutha sing apik sing cedhak, mung sawetara kilometer, lan sing ana ing antarane sing paling ayu ing provinsi Seville. Kita bakal nyritakake babagan dheweke.

Constantine

Cedhak banget karo Cerro del Hierro, sampeyan bakal nemokake kutha putih cilik iki sing umume nem ewu penduduk sing dununge Sierra Morena. Diumumake Komplek Artistik Sejarah, kutha Constantina duwe akeh pilihan kanggo sampeyan.

Kanggo miwiti, sampeyan bisa bukak ing kastil. Dibangun ing jaman Arab bisa uga ana ing sisa-sisa benteng lawas. Nanging, modifikasi paling anyar diwiwiti saka abad kaping XNUMX. Minangka Aset Kabudayan Budaya lan, sanajan lumaku wektu ngrusak dheweke, reformasi ditindakake sawetara wektu kepungkur.

Sampeyan uga kudu ngunjungi ing Constantina ing Greja Wanita Kita Inkarnasi, candhi Mudejar wiwit abad kaping XNUMX, sanajan facade menara sing apik banget wiwit abad kaping XNUMX. Disaranake uga padha karo kunjungan menyang pasamuwan-pasamuwan Nuestro Padre Jesús lan La Concepción lan ruang sidang Santa Clara lan Tardón.

Nanging bisa uga sing paling apik babagan Constantina yaiku duweke helm sajarah, kanthi bangunan neoklasik Balai Kota lan omah-omahé sing mewah ing gaya regional utawa gaya neoklasik. Sampel sing apik yaiku Casa kraton cacah Fuente. Pungkasan, disaranake sampeyan liwat wilayah Morería lan deleng Menara Jam.

Bèntèng Constantine

Kastil Constantine

Saint Nicholas saka Pelabuhan

Uga sawetara kilometer saka Cerro del Hierro sampeyan bakal nemokake kutha sing apik iki malah luwih cilik tinimbang kutha sadurunge amarga udakara nem atus pedunung. Ing kono sampeyan bisa ngunjungi sing ayu Greja Mudejar San Sebastián, ing njero font sing dibaptisake San Diego de Alcala.

Mung tugu liyane yaiku pertapaan San Diego, uga Mudejar. Lan, kajawi kasebut, ing Jembatan Romawi liwat kali Galindón, watu abad kaping XNUMX transept lan sisa-sisa menara Muslim.

Nanging San Nicolás del Puerto isih duwe kejutan liyane kanggo sampeyan. Babagan babagan Air terjun Huesna, tugu alam sing menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng. Dumadi saka klompok air terjun lan kolam cilik sing diubengi karo alas lan vegetasi pinggir kali.

Carane njaluk menyang Cerro del Hierro

Siji-sijine cara sampeyan kudu tekan ruang alam sing apik iki yaiku dalan. Sampeyan bisa ngakses saka Constantina ing sisih kidul utawa saka San Nicolás del Puerto ing sisih lor. Ing prekara pisanan, sampeyan kudu njupuk rute kasebut A-455 banjur ing SE-163. Kosok baline, yen sampeyan lelungan saka San Nicolás, dalane langsung SE-163.

Ing kesimpulan, Bukit Besi Iki minangka monumen alam sing apik banget sing bisa sampeyan pendaki lan ndaki gunung. Nanging sampeyan uga seneng karo mujur nengen lan ngunjungi rong kutha apik sing wis kasebut. Yen sampeyan duwe kesempatan, bukak, sampeyan ora bakal getun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)