Cahya lor ing Islandia

Aurora borealis

Salah sawijining fenomena alam sing paling apik sing bisa dideleng yaiku Aurora borealis. Luminescence langit wengi iki katon ing loro belahan bumi, nanging diarani boreal nalika kedadeyan ing belahan bumi sisih lor.

Tujuan sing apik kanggo nikmati iki, uga disebut, "lampu sulawesi utara"Iku Iceland. Dadi, dina iki kita bakal fokus ing apa sing katon, nalika katon lan ing ngendi dheweke katon. Cahya lor ing Islandia.

Lampu Lor

Islandia

Kaya sing wis diandharake, yaiku a wangun luminescence sing dumadi ing wayah wengi ing wilayah kutub, senajan bisa kedadeyan ing bagean liya ing donya. Kepiye fenomena iki diprodhuksi? Pranyata iku srengéngé mancaraké partikel muatan sing tabrakan karo medan magnet planet Bumi, magnetosfer, sing dibentuk dening garis sing ora katon sing diwiwiti saka kutub.

Nalika partikel srengéngé tabrakan karo bal iki, kang bisa nglindhungi planet, padha miwiti kanggo pindhah liwat bal lan disimpen ing garis Magnetik kolom nganti tekan wates, lan banjur njupuk metu ing wangun radiasi elektromagnetik ing ionosphere. Y voila, kita ndeleng iki lampu ijo ayu banget.

Deleng Cahya Lor ing Islandia

cahya lor ing islandia

Sampeyan kudu dikandhani Islandia minangka salah sawijining tujuan paling apik ing donya kanggo nikmati fenomena iki gaib. Tepat ing ujung kidul Lingkaran Arktik. Ing kene sampeyan bisa ndeleng Lampu Lor meh saben wengi, sanajan ing wayah wengi sing paling anget ing Skandinavia.

Uga, Islandia dudu negara sing akeh pedununge, mula negara kasebut duwe kaluwihan sing gedhe, amarga ing wilayah kasebut meh ora ana 30 wong. Tegese, ora ana populasi kutha gedhe sing nutupi langit wengi kanthi lampu, mula gampang kanggo ndeleng "lampu lor" yen sampeyan lelungan menyang Islandia.

Dadi, Kapan wektu paling apik kanggo pindhah menyang Islandia yen pengin ndeleng Cahya Lor? Yen sampeyan pengin akurasi, banjur nalika srengenge paling aktif ing bunder sewelas taun kegiatan. Sing bakal kelakon ing 2025, miturut ahli, supaya sampeyan bisa ngrancang ahead. Ora suwe banget. Nanging mesthine, iki ora ateges sampeyan ora bisa ndeleng sadurunge.

Ing kasunyatan, Musim cahya lor ing Islandia dumadi antara September lan Maret, nalika bengi paling dawa ing Islandia (utamane ing mangsa solstis mangsa wengi peteng bisa tahan 19 jam).

Lampu Lor

Sing kudu dieling-eling yaiku yen sampeyan menyang Islandia sampeyan kudu ora rencana kanggo pindhah ndeleng cahya lor ing wengi purnamaAmarga sampeyan ora bakal weruh apa-apa. Sing paling apik yaiku teka kira-kira limang dina sadurunge rembulan purnama, mula sampeyan bakal duwe minggu wengi sing peteng kanggo nambah kemungkinan ndeleng aurora.

Nyimpulake, iku apike kanggo ngunjungi Iceland cedhak siji saka loro equinoxes taun. Equinox tegese saben wengi padha, ing ngendi ana 12 jam dina lan rolas jam wengi. Ing wektu iki, medan elektromagnetik angin surya ngadhepi Bumi kanthi sudut paling optimal. Dadi, kita bisa ndeleng bledosan boreal kanthi padhang lan warna. Nalika equinox sabanjure? 23 Maret 2023. Goleki tujuan!

Fokus ing Islandia, sampeyan kudu ngerti cahya lor katon kanggo wektu cendhak ing sasi Mei kanggo Agustus, sabenere amarga iku tau sing peteng ing mangsa panas, supaya aku ora menehi saran kanggo pindhah ing tanggal kasebut. September nganti Maret minangka musim puncak kanggo Lampu Lor ing Islandia amarga wengi luwih suwe. Coba deleng ing langit sanalika srengenge wiwit mudhun.

jokulsarlon

Iku banget adhem? Ya, nanging Teluk Stream ndadekake Islandia rada kurang adhem tinimbang Alaska, Finlandia, Norwegia, Swedia utawa Kanada kanggo ndeleng lampu ijo iki ing langit. Mangkono, kita ora bakal mati beku ndeleng lintang.

Apa papan ing Islandia sing cocog kanggo ndeleng Lampu Lor? Yen cahya sisih lor kuat, sampeyan bakal bisa ndeleng saka ibukutha, Reykjavík, nanging mesthi apik kanggo ngrancang perjalanan menyang pinggiran utawa menyang tujuan liyane supaya ora ana polusi ing udhara lan sampeyan nambah. kasempatan sampeyan.

Contone, sing Taman Nasional Thingvellir iku situs banget populer, uga ing semenanjung reykjanes sak ibukutha, karo Blue Lagoon misuwur, iku panggonan apik banget. Tujuan liyane sing disaranake yaiku Hella. Ing kene sampeyan bisa ndhaptar ing Hotel Rangá, sing duwe sauna ruangan lan nawakake layanan tandha Northern Lights.

Cedhak menyang Hofn aurora uga bisa dideleng. punika Laguna gletser Jökulsárlón, ing ngendi gunung es katon mecah gletser menyang segara. Iku, nyatane, panggonan super klasik kanggo motret cahya lor, saka pantai beku toko.

aurora

Kita ora bisa lali babagan kutha cilik skogar, sing atraksi utama yaiku grojogan Skógafoss. Ing mangsa sampeyan bakal weruh aurora liwat grojogan dhewe lan carane lampu ijo nggambarake ing banyu. Iku soko apik banget lan foto khas saka cahya lor ing Iceland. Yen kanthi kasempatan sampeyan pindhah ing wengi purnama sampeyan bakal weruh ing busur rembulan, Pelangi sing diprodhuksi dening semprotan saka grojogan lan cahya rembulan kuwat. Mesthi, sampeyan ora bakal weruh aurora.

A sawetara jam drive saka Reykjavik punika semenanjung snaefellsnes, wilayah alam bébas tanpa polusi atmosfer. Ana akeh nawakake akomodasi, khas saka njobo. Saka pilihan sing murah nganti mewah.

Cahya lor ing Islandia

Pungkasan, nalika ndeleng Lampu Lor ing Islandia mesthi kudu ndeleng prakiraan cuaca. Lan pancen, ana ramalan saka cahya lor. Ing SolarHam minangka situs sing menehi ramalan paling sethithik telung dina kanggo "pamburu aurora". ana uga ing Aplikasi Ramalan Aurora, kang nuduhake kita oval saka aurora watara Arktik Circle nuduhake kemungkinan kanggo ndeleng saka ngendi sampeyan lagi. Sing dituduhake saka ijo nganti abang, kanthi abang sing sregep nuduhake yen sampeyan ana ing panggonan sing bener lan ing wektu sing tepat.

Mesthi, Iceland ngerti carane njupuk kauntungan saka posisi kepileh ing hubungan karo aurora, supaya ana akeh wisata sing bisa nyewa. Iki dolan antarane jam telu lan limang jam Padha ngunjungi sawetara panggonan saben dina.

Padha nyedhiyani transportasi lan guide, nanging sampeyan kudu padha sumelang ing bab sandhangan khusus marang kadhemen. Wisata umume mangkat watara jam 6 sore saben wengi, mesthi gumantung saka tingkat visibilitas, cuaca lan faktor liyane. Yen dibatalake, sampeyan bisa njaluk dhuwit utawa ndhaptar tur liyane. Aku ngomong babagan perusahaan kaya Reykjavík Excursions lan Gray Line's Northern Lights Tour, contone.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*