Kuil Ayutthaya sing apik

Tailandia Iki minangka salah sawijining tujuan paling populer kanggo turisme internasional lan rahasia yaiku lanskap lan kepiye murah kanggo para plancong kanthi euro utawa dolar. Pesawat kasebut bisa uga ora murah, nanging biaya urip ing kana bakal mbayar kabeh. Apa jeneng Ayuttahaya kaya sing sampeyan kenal?

Iki minangka salah sawijining obyek wisata sing populer ing Thailand: sekelompok reruntuhan candhi sing apik sing wis dilindhungi UNESCO kanthi menehi jeneng Situs Warisan Dunia. Ayo goleki ing endi lan carane bisa ditemokake.

Taman Sejarah Ayuttahay

Iki jeneng resmi papan kasebut ing provinsi Phra Nakhon Si Ayuttahaya. Apa sing reruntuhan kutha kuna sing diadegake raja ing taun 1351 lan dadi ibukutha nganti pungkasan abad kaping XNUMX.

Taman bersejarah kasebut lair minangka cara kanggo nglindhungi reruntuhan sing larang regane ing taun 1976, nanging UNESCO nguatake konsep perawatan lan pengawetan ing taun 1991. Pentinge kutha kasebut dadi kutha gedhe kanthi sayuta pedunung lan prapatan blanja saindenging Asia. Nalika wong Eropa kontak karo dheweke, dheweke ora bisa gumun banget karo kaendahan lan kemewahan candhi lan istana kasebut.

Sayange, ing pungkasan abad kaping XNUMX, wong Burma nyerang kutha kasebut lan ngobong, lan dadi reruntuhan sing saiki nyritakake babagan kemulyan jaman biyen sing dibangun ing watu.

Dolan maring reruntuhan Attuhaya

Ayuttahaya yaiku sawijining pulau sing dununge ana ing pertemuan kali Pa Sak, Lopburi lan Chao Phraya. Sampeyan teka kanthi sepur saka sudhut liyane Thailand lan stasiun kasebut ing sisih wétan, mula sampeyan kudu paling ora nyebrang kali kasebut kanthi kapal feri. Sejatine yaiku tekan numpak sepur minangka bentuk transportasi paling murah nanging uga sing bakal menehi gambar lanskap Thailand sing paling apik.

 

Saka Bangkok, saka Stasiun Hualamphong, perjalanan kasebut antara jam setengah setengah lan rong setengah jam gumantung karo layanan apa sing sampeyan lakoni. Ana kursi kelas loro lan kelas telu sing murah banget. Yen sampeyan arep nggoleki situs web sepur Thailand, wenehi keraguan lan tekan sadurunge wektu pariwara amarga bisa uga ana kesalahan. Sawise iku, nyebrang ing kapal feri uga gampang amarga iku rute turis sing biasane lan saben 15 menit mangkat. Salah siji sing nyedhaki dheweke utawa mlebu tuktuk.

Yen sampeyan ora pengin sepur, sampeyan bisa nggunakake bis. Layanan menyang Attuyhaya mangkat saka Bangkok saben 20 menit saka Terminal Utara lan pérangan pungkasan jam 6 sore. Ana bis ber-AC kelas siji lan kabeh perjalanan kira-kira mbutuhake rong jam amarga kahanane rute utawa halte ganjil, sanajan jarene layanan langsung. Yen sampeyan teka kanthi bis, stasiun ing Ayuttahaya iku dununge ing dalan Naresuan cedhak Pasar Chao Phrom.

Ya, sampeyan uga bisa ngindhari bis lan nyewa minivan utawa minibus sing mangkat saka stasiun MoChit utawa Rangsit. Alternatif sing paling ala lan ora apik yaiku tekan kapal saka Bangkok mampir ing Ko Kret lan Bang Pa-In. Iki minangka perjalanan sing dawa, sing bakal mbutuhake sampeyan sedina muput, nanging apik banget.

Mlaku-mlaku ngubengi pulau iki gampang banget amarga ana dalan U Thong sing liwat lan peta sing apik kanggo tujuane, pindhah saka kene menyang kono gampang banget. Sampeyan bisa uga nyewa sepeda Uga lan luwih becik tur menyang taman arkeologi. Lintasan kasebut aspal lan jarak antarane candhi cilik. Sampeyan bisa malah ninggalake pulau nganggo pit amarga kabeh wis cedhak. Ana akeh toko sewa sepeda lan sampeyan bisa entuk peta saka kantor wisata lokal.

Lan yen sampeyan seneng tuktuk, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka sing ana ing kene, sing ukurane luwih gedhe tinimbang sing ana ing Bangkok. Utawa nyewa sepeda motor minangka pilihan liyane.

Kunjungi Taman Arkeologi Attuhaya

Sejatine yaiku ngunjungi telung kraton: ing Istana Agung, Istana Chantharakasem lan Istana Wang Lang lan sawetara candhi sing rusak lan kabeh liyane sing isih digunakake. Kanggo sawetara, sampeyan mbayar entri lan kanggo wong liya sing ora dibayar. Sejatine yaiku sampeyan butuh rong dina kanggo njelajah wilayah kanthi apik dadi yen ora duwe rong dina, mula kudu ngringkes.

Amarga sejarah kutha bisa dikonsentrasi ing telung periode, sampeyan bisa mbagi kunjungan menyang bangunan saka telung periode sejarah kasebut lan nyederhanakake. Sing ora bisa dilewati:

  • Wat matematika: Ana ing endi kepala Buddha lan akeh banget rusak. Kutha iki ana ing tengah kutha lan dadi papan dununge saka Patriark Agung. Dipercaya dibangun ing abad kaping XNUMX lan sanajan prang Pungkasan runtuh ing taun 1911 sampeyan bisa ndeleng manawa gedhe banget lan dhuwur banget.
  • Wat Ratchaburana: Bangunan kasebut dibangun dening Raja Borom Ratchathirat II ing papan sing padha karo sedulure loro sing dipateni kanggo ngrebut tahta. Patung-patung dewa ing kene dicolong lan sethithik pulih. Ing njero omah kasebut ana mural kanthi nyawane Buddha nanging kabeh wis rusak banget.
  • Wat Phra Si Sanphet:  Telung menara utawa chedis saiki dadi simbol taman arkeologi. Sampeyan nemokake candhi-candhi kasebut ing kebon istana lan digunakake mung kanggo upacara kerajaan utawa njaga peninggalan. Telung chedis iki dipercaya duwe awu saka telung raja.
  • Wat Chai Wattanaram: Dibangun ing taun 1630 kanggo ngrayakake penobatan Raja Prasat Thong lan ana prang tengah karo liyane sing ngubengi lingkungane lan akeh menara. Prang tengah nglambangake Gunung Meru lan papat sisi minangka simbol saka papat bawana sing ing kosmogoni Buddha dipanggoni manungsa. Wiwitane duwe 120 Buddha lacquered lan akeh mural nanging ing abad kaping XNUMX digunakake minangka macem-macem tembak lan banjur adol watu lan bata dadi umum.

Pungkasane, ana Wat Phanan Choeng, kanthi gambar Buddha sing gedhe banget, ing Wat Phutthai Sawan, sing Wat Phra Ram, sing Wat Na Phramen, sing Wat Choeng Tha lan Wat Suwan Dararam lan Wat Mongkhon Bophit. Mesthi ana akeh liyane, masing-masing duwe atraksi dhewe-dhewe lan mula rong dina luwih becik tinimbang siji.

Uga ana museum kanggo ngunjungi dadi yen nginep maneh sampeyan bisa marani: Pusat Studi Sejarah Ayuttahaya kunjungan sing disaranake ditindakake sadurunge menyang taman arkeologi, ing Museum Nasional Chantharakasem lan Museum Nasional Chao Sam Phraya. Lan amarga kutha kasebut wis ngubungi budaya asing, mula sampeyan bisa tur ing endi para warga asing ngerti kepiye carane ngrampungake.

Mangkono, sampeyan bisa luwih ngerti babagan pamukiman walanda wiwit abad kaping pitulas, wong Jepang ora ana sing asli, nanging pamrentah Jepang wis mbangun a taman jepang kamiripan lan Portugis kanthi reruntuhan gereja Dominikan. Pungkasan, sampeyan ora bisa mandheg mlaku liwat Pasar Ngambang Ayothaya.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*