Kuil Emas Amritsar, permata ing India

Kuil Emas Amritsar

Salah sawijining candhi sing paling apik lan apik ing India yaiku Kuil Emas Amritsar. Iki minangka barang sing apik banget, lan kudune dideleng nalika srengenge surup lan lampu-lampu padhang, bisa nggambarake kanthi cerah. Jenengé Harmandir Sahib lan dununge ana ing Amristar, Punjab. Iki minangka kuil paling suci ing Sikh lan umume dikenal minangka Kuil Emas. Mekkah kanggo wong-wong sing ngaku agama iki lan peziarah saka kabeh penjuru jagad. peziarah lan turis, mesthine amarga pancen nuduhake. Sing paling apik yaiku sanajan dadi papan perlindungan agama sing bisa digunakake, bisa dikunjungi lan masarakat dijaluk melu religiusitas ing papan kasebut.

Pambangunan Kuil Emas diwiwiti ing taun 1574 lan mung rampung ing taun 1601, sanajan dekorasi lan restorasi diterusake nganti pirang-pirang taun. Iki dijarah ing paruh kapindho abad kaping 100 lan kudu dibangun rada suwe. Ing wiwitan abad kaping-XNUMX, iki dihiasi nganggo XNUMX kilo emas lan marmer ing sangisore tanggungan Maharaja Ranjit Singh, sing khusus dakeling-eling. Dadi perdana menteri Indira GhandiIng taun 1984, serangan digawe kanggo militan Sikh sing ana ing kene lan dadi pembantaian gedhe sing mati ing 500 wong. Patang wulan mengko, Ghandi dipateni karo loro pengawal Sikh, banjur dipateni pembantaian liyane. Karusakan sing kedadeyan banjur kabeh dibalekake.

mlebu ing Kuil Emas Amritsar

Sampeyan kudu ngunjungi Kuil Suci, struktur emas ing tengah kolam kanthi kubah lan kelereng putih sing dipasang watu mulia sawise desain kembang klasik, kanthi gaya Islam, Jembatan Guru, trotoar marmer sing nyebrangi kolam lan sing nglambangake lelungan jiwa sawise mati, Aula Guru-ka Langar kanthi kapasitas 35 ewu wong sing teka saben dina mangan gratis lan museum. Kajaba iku, sampeyan bisa nginep ing wayah wengi kanthi rega murah. Sing paling apik yaiku saben wengi ing Upacara Palki ing kana jamaah lanang menehi pamuji marang Kitab Suci. Udakara udakara jam 11 bengi nalika musim panas lan 9:30 ing musim salju lan kabeh wong bisa melu.

Foto 2: liwat Situs Greates World

Foto: liwat Sikh Net

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*