Kuil Emas ing India

Gambar | Situs Suci

Ing labirin ing lurung-lurung lan ing sawijining pulo ing tengah tlaga cilik, kita nemokake Kuil Emas Amritsar, sawijining harta karun India sing meh ora dingerteni lan ora ngiwa sapa wae sing ngunjungi.. Ora mung kanggo arsitektur sing luar biasa, nanging uga kanggo solidaritas para penghuni.

Kuil Emas minangka papan sing suci kanggo wong-wong sing nindakake agama Sikh, agama sing ngetutake piwulang saka Guru Nanak sing ningkatake agama kasebut kudu dadi cara persatuan ing antarane macem-macem masarakat lan nentang sistem kasta. Dheweke nyipta agama anyar sing nyawiji konsep saka Islam lan Hindu kayata kapercayan karo dewa lan reinkarnasi tunggal.

Wong-wong sing nindakake agama Sikh nggawe ziarah menyang candhi iki paling ora sapisan sajrone urip. Ing kana dheweke ndedonga lan ngresiki awake dhewe ing banyu suci kolam Amrit Sarovar.

Kuil Emas

Kuil Emas Amritsar minangka kuil sing narik kawigaten amarga arsitektur lan warnane. Minangka bangunan telung lantai sing mirip benteng kuadrat kanthi tembok sing mengkilat amarga lempeng emas sing nutupi marmer lan dilantik karo kubah emas. Pancen spektakuler.

Struktur utama dununge ana ing tengah tlaga, kanthi wiyar 150 meter persegi. Ing dalan akses, ing sisih kulon tlaga, ana lengkungan sambutan. Jalur kasebut dihiasi lampu utawa lampu jalan sing dipasang ing kolom marmer putih.

Kanggo mlebu ing Kuil Emas, para tamu kudu mudhun sawetara undhak-undhakan banjur mbukak salah sawijining lawang sing disebar ing sisih, sing nglambangake pambukaan agama Sikh kanggo agama liya.

Gambar | Goibibo

Struktur Kuil Emas

Nalika mlebu ing Kuil Emas, kita nemokake manawa ing lantai ngisor ana tulisan suci Sikhisme, Guru Granth Sahib, ing sangisore kanopi luar biasa sing dihiasi permata lan watu permata. Liwat lantai loro, kita nemokake Hall of Mirrors utawa Shish Mahal, sing ana bukaan ing tengah sing sampeyan bisa ndeleng lantai dhasar. Temboke ruangan iki dihias nganggo desain tanduran sing apik lan fragmen pangilon ing plafon.

Pungkasan, ing sadhuwure Hall of Mirrors ana ruangan cilik sing dinobatake karo kubah sing sabanjure diiringi pirang-pirang chhatris, elemen arsitektur tradisional ing India sing digunakake kanggo dekorasi bangunan kayata istana, situs pemakaman lan benteng.

Yen sampeyan arep ngunjungi Kuil Emas Amritsar, sampeyan kudu netepi paugeran babagan tumindake para pengunjung, kayata nutupi sirahe, ora nganggo sepatu lan klamben kanthi andhap asor. Nanging, ngerti dheweke minangka pengalaman sing ora bakal dilalekake.

Gambar | Tripsavvy

Kepiye cara ngunjungi Kuil Emas?

Mlebu menyang Kuil Emas gratis amarga mbukak kanggo pengunjung saka kabeh penjuru jagad. Kaya ing candhi apa wae, kanggo mlebu sampeyan kudu ngetutake protokol tartamtu amarga papan kasebut suci.

  • Babagan busana, kaya ing kabeh agama, sandhangan ora kenceng banget lan nutupi pundhak lan sikil. Sampeyan uga kudu nyopot sepatune sadurunge mlebu candhi lan wong lanang lan wadon nutupi sirahe kanggo mlebu candhi kasebut.
  • Cuci sikil sadurunge mlebu. Sawetara meter sadurunge ngleboke candhi sampeyan kudu mbukak kolam cilik sing nutupi sikilmu.
  • Aja foto ing njero candhi.

Mangan lan turu ing Kuil Emas

Kuil Emas nawakake papan perlindungan lan panganan kanggo wong-wong sing butuh. Saben dina, pawon ing papan iki, sing dikenal minangka Guru-Ka-Langar, dipakani udakara udakara 60.000 nganti 80.000 wong kanthi gratis.

Panganan sing disedhiyakake minangka sajian khas India sing gampang banget sing diarani thali. Amarga panganan kasebut gratis amarga keramahan Sikh, wong-wong sing pengin bisa ninggalake sumbangan kanggo candhi utawa mbantu ngumbah nampan, sanajan kabeh opsional.

Sampeyan uga bisa turu ing njero Kuil Emas. Ana sawetara kamar sing kasedhiya kanggo wong asing sing pengin turu ing wayah wengi ing kasur.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*