Kuil erotis Khajuraho, ing India

India Ana kabeh saka pantai gedhe, liwat kutha-kutha sing apik lan mujur nengen sing apik nganti candhi lan papan suci sing ora dipercaya. Mbok salah siji sing paling misuwur yaiku kompleks saka Candhi Khajuraho, striking kanggo sing pemandangan seks kabeh liwat.

Apa sampeyan krungu babagan candhi India iki? Bisa uga ya, bisa uga ora, nanging yen sampeyan menyang India lan sampeyan ngrancang plancongan plancongan lan plancongan, mula ngerti kanthi becik lan mesthi wae pengalaman sing ora bisa dilalekake.

Kuil erotis Khajuraho

India minangka negara sing religius banget lan kudu angel milih candhi lan kuil sing bakal dikunjungi, mula sampeyan kudu lungguh, maca, ndeleng gambar, peta sing apik ing negara kasebut banjur mutusake keputusan. Candhi-candhi kasebut khusus ana ing negara Madhya Pradesh, ing tengah-tengah negara India, nomer lima paling padhet lan nomer loro nomer loro ing mburi negara Rajasthan.

Negara iki duwe telung situs sing UNESCO padha wis disorot minangka Warisan Donya lan salah sawijine yaiku candhi Khajuraho sing ana ing kutha sing padha jeneng. Dheweke dilindhungi UNESCO wiwit taun 1986 lan dibangun antara taun 950 lan 1050 ing jembar papan tembok.

Ruang iki diubengi tembok wis wolung lawang akses lan saben lawang diubengi wit palem loro. Saiki kita ngerti manawa kabeh candhi-candhi Hindhu paling gedhe disimpen saka karusakane wong-wong Mongol amarga adoh saka Gangga, mula kita pahami.

Uga dingerteni manawa vegetasi ing India rame-rame lan yen manungsa ora njaga, dheweke liwat ndhuwur, mula pranyata kedadeyan nalika menit candhi-candhi kasebut ditinggal. Wana kasebut nguntal dheweke banjur ditemokake maneh wiwit taun 1838 dening anggota tentara Inggris sing banjur ngrebut negara kasebut. Aku bisa mbayangake apa sing dipikirake wong Inggris, warga Kekaisaran Inggris Victoria, nalika ndeleng adegan seks!

Kuil-kuil Khajuraho dununge udakara 50 kilometer saka kutha Chhatarpur. Dheweke dibangun dening panguwasa wangsa Chandela lan nggawe a asline kompleks 85 candhi Hindu lan Jain, sanajan saiki mung kari bangunan 25. Lan kudu dikandhani, ora kabeh dekorasi erotis, iki mung nggambarake 10% patung kasebut.

Arkeolog nganggep manawa candhi kasebut ora dibangun dening siji penguasa, nanging kanthi sawetara, lan nalika semana tradhisi kasebut digawe saben bangunan utawa nambah paling ora siji candhi sajrone pamaréntahane. Sing terus nganti tiba wangsa Chandela ing abad kaping XNUMX, invasi asing lan ditinggalake wilayah kasebut dening masarakat. Hutan kasebut nutupi kabeh antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX nganti insinyur Inggris TS Burt nemokake.

Dolan maring Khajuraho

Cara cepet yaiku lunga pesawat menyang bandara Khajuraho, mung limang kilometer saka candhi. Sampeyan uga bisa Mangkat numpak sepur, stasiun iki uga adohé 5 kilometer lan ana hubungane karo Delhi lan Bhopal lan kutha-kutha liyane. Ing negara kasebut uga ana stasiun sepur liyane, udakara 130 nganti 200 kilometer sakupenge. Tuladhane Jhansi, Katni utawa Satna.

Crita apa wae sing ana ing mburine candhi erotis Khajuraho? Inggih akeh crita. Salah sijine ujar manawa ana wanita ayu lan rambut peteng lagi adus ing wayah wengi nalika digodha Sang Bulan dhewe. Dheweke mlayu liwat alas kanggo golek perlindungan lan ing kana dheweke duwe lan ngunggahake putrane kanthi janji yen ing sawijining dina manungsa bakal dadi panguwasa kerajaan. Chandravarman, mula bocah kasebut ditelpon, diwasa lan pungkasane nggawe dinasti Chandala.

Crita kasebut uga nyritakake manawa raja iki, sing dipengaruhi karo crita ibune, wiwit nghias kuil sing nggambarake karep manungsa. Apa ana crita liyane? Ya, kapercayan nyebar manawa ukiran watu kasebut mung gampang simbol utawa representasi nasib mitos sing apik. Crita liyane ujar manawa candhi kalebu jinis pendhidhikan jinis, inggil nafsu sadurunge pengaruh tapa Buddha.

Patung erotis mung ana ing tembok njaba, ora ing njero candhi. Dheweke diarani mithunas lan ana pandhuan sing asring ujar manawa ana ing njaba amarga ana prekara supaya kepinginan lan hawa nepsu sadurunge mlebu. Pandhuan liyane ujar manawa minangka deskripsi kultus tantric lan kapercayane. Contone, Kuil Chausath Yogini paling tuwa ing Khajuraho kanthi 64 dewi tantri lan mithunas minangka metafora urip, persatuan antara Shiva lan Shakthi.

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, wiwitane ana 85 candhi sing dibangun dening wangsa Chandela sing dilalekake, nanging ing antarane ana udakara 22 sing didedikake kanggo agama Hindu lan Jainisme lan ora fokus ing adegan seksual. Candi lan patung kasebut dipérang dadi telung klompok gedhe, sing sisih kidul, wetan lan kulon. Ukiran erotis klempakan ing sisih kulon. Sabanjure, patung kasebut bisa dipérang dadi limang kategori:

Kategori kaping pisanan duwe patung sing ngetutake manual Shilpashastra lan akeh sing bisa dideleng ing Museum Jain. Kategori kapindho yaiku patung relief lan relung, wali para dewa, sampeyan menang shivas, gandharvas lan liya-liyane. Sing nomer telu yaiku apsaras, wanita ayu sing sibuk ing kegiatan sing beda-beda lan dipahat kanthi rinci, kanthi ekspresi manungsa, nari, nglukis, lan bayi. Uga ana adegan padinan utawa patung sekuler liyane karo musisi, penari, prajurit, punggawa, kewan mitos lan vegetasi sing beda-beda.

Lan ya, pungkasane ana uga patung erotis Khajuraho, para mithunas, kanthi adegan seksual alami lan ora wajar. karo kewan lan barang. Nanging sing kita ucapake yaiku ing kene ana luwih saka iku lan yen sampeyan nemoni masalah kanggo golek candhi sampeyan kudu ngurmati kabeh. Perjalanan sing apik!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*