Kuil Mesir

Yen sampeyan seneng sejarah, peradaban kuna lan misteri, Mesir kudu ana ing rute tujuan. Sawise urip sampeyan kudu lunga menyang Mesir lan bisa ndeleng keajaiban kasebut sadurunge.

ing candhi saka Mesir Dheweke apik banget lan sampeyan bisa ndeleng ing pirang-pirang foto lan televisi, nanging ndeleng langsung lan langsung minangka prekara sing ora bisa diregani. Apa sampeyan bakal kangen? Ing kene kita menehi dhaptar kuil paling apik ing Mesir, sing kudu sampeyan ndeleng ya utawa ya.

Kuil Mesir

Konstruksi kasebut umure wis ewonan taun lan tanpa mangu, dheweke minangka barang sing mulya. Plancongan kaping pisanan menyang Mesir ngujoake kabeh wong sing seneng lelungan, nanging yen sampeyan cukup bejo kaping pirang-pirang, kejutan ora bakal mandheg lan luwih becik.

Ora diraguhi, Mesir duwe kuil paling gedhe ing saindenging jagad lan umume, tanggal kasebut diwiwiti saka abad kaping papat SM. Sejatine akeh sing misuwur ing jagad iki, nanging uga ana wong liya sing ayu lan ora duwe pers.

Ing Mesir kabeh kuna, ing saben papan, ana reruntuhan utawa candhi kuno. Saka Kairo nganti Luxor, ngetutake Nil nganti Aswan, ora bisa ditemokake sawetara konstruksi sing apik banget.

Pisanan sampeyan kudu jeneng ing Candi Karnak sing dibangun antara 2055 SM lan 100 Masehi Iki khusus kanggo telung dewa, Amun-Ra, Mut lan Montu, lan kudu diarani candhi utama iki minangka situs agama paling gedhe sing wis dibangun.

Sudut sing nggumunake yaiku Hypostyle Hall, sawijining situs sing ditutupi pitulung saka colonnades sing umum ing Mesir nanging bisa ditliti kanthi apik ing situs iki. Ruangan iki rada gedhe, kanthi 134 kolom lan 16 baris. Ing kene, luwih gampang kanggo nindakake tur kanthi pandhuan lan ngrungokake kanthi tliti.

El Candi Abu Simbel Iki asline dibangun ing dataran rendah Nil, nanging Kanthi dibangun bendungan Aswan, mula kudu dipindhah dadi karya rekayasa modern. Kedadeyan kasebut ing taun 60-an lan papan konstruksi asline ditinggalake ing dhasar Danau Nassar.

Dina iki Kuil Abu Simbl aman: Ana 20 patung Ramses II lan dibangun udakara taun 1265 SM, nanging colossi kasebut kondhisi apik banget. Sing biasane ditindakake yaiku nyewa tur saka Luxor menyang Aswan lan luwih becik lelungan 280 kilometer ing antarane rong titik kasebut. Cara liya yaiku numpak kapal pesiar Nil menyang Aswan lan nginep pirang-pirang dina ing kana.

Kuil Medinet Habu khusus kanggo Ramses III lan sawetara kolom minangka lukisan. Ana ing sisih kulon Luxor lan Iki minangka candhi kuno paling tuwa nomer loro ing Mesir.

Candi sing mesthi gumun banget, amarga rekonstruksi kasebut ngidini mbukak jendela kanggo jaman biyen, yaiku Kuil Mortur Hatshepsut. Hatshepsut minangka ratu sing tilar donya ing 1458 SM lan makam sing elegan lan gedhe tenan cedhak karo Lembah Raja, ing sisih kulon Kali Nil. Ratu kasebut minangka wanita paling penting ing jamane lan dadi firaun sing paling sukses, mrentah suwene 21 taun.

Candi dibangun ing sisih watu gedheIki nduweni telung level sing mlebu ing ara-ara samun lan para arkeolog ujar manawa ing jaman kasebut, laladan kasebut duwe tanduran sing gedhe, sanajan saiki dadi ara-ara samun sing apik. Tanduran bisa uga ilang, nanging isih dadi situs sing apik banget. Ana akeh wisata ing Lembah Raja ing umum.

El Candi Ramses II sampeyan uga kudu ngerti. Sawise kabeh, Ramses II minangka salah sawijining firaun paling misuwur lan populer. Wiwitane yaiku a candhi kamar mayit mirip banget karo Medinet Habu, kanggo patung gedhe sing didedikake kanggo raja.

El Candi Luxor Wis misuwur ing jagad iki. Candi kasebut ana ing kutha kasebut, ing sapinggire kali Nil lan iku pemandangan sing apik banget ing wayah wengi nalika lampune padhang lan sampeyan bisa motret. Kuil iki biyen diarani Thebes, lan kayane dibangun ing wangsa kaping XNUMX lan XNUMX. Ajeni dewa Amun-Ra lan duwe sudhut sing beda saka wektu sing beda.

Bangunan kasebut dijaga kanthi apik lan isih nduweni akeh struktur, utamane colonnade sing nyambungake rong halaman. Lan kuil ing papan Amon dihormati isih duwe sawetara kothak asline. Temenan, iku Warisan Donya.

El Candi Kom Ombo Ana ing Kali Nil lan khusus kanggo rong dewa sing beda-beda, Horus lan Sobek. Iki minangka candhi kembar kanthi rong bangunan sing dibangun ing pangilon. Ora sepuh kaya umume wong liya amarga dibangun ing ngisor wangsa ptolemaic (asale saka Yunani lan sawise Alexander Agung). Banjur, ing pamrentah Roma, sawetara ekstensi digawe. Ing kene dheweke ditemokake, kayata, 300 mumia baya lan saiki dheweke dipamerake ing Museum Buaya sing bisa dikunjungi.

El Candhi Edfu ana ing sisih kulon Kali Nil lan iku salah siji sing paling apik ing negara iki. Pembangunane diwiwiti ing taun 237 SM lan dipungkasi ing taun 57 Masehi, dening bapakne Cleopatra, Ptolemy XII. Isine isih payon, mula bisa uga dirasa luwih suwe.

El Candi Seti I ana ing Abydos lan ngemot prasasti Dinasti XNUMX sing dikenal minangka Dhaptar Raja Abydos, dhaptar kronologis kanthi kartrid para firaun saben dinasti Mesir wiwit Menes nganti bapakne Seti I, Ramses I. Kuil kasebut ana ing ndhuwur Kali Nil.

Kita uga bisa menehi jeneng kamar mayit ing Lembah Raja, sanajan ora pati apik utawa apik banget kaya liyane. Ing kene sampeyan bisa ngerti Kuil Ramses IV, candhi Merneptah lan Ramses VI. Dheweke duwe kamar lapang, lukisan warna-warni sing nggambarake pemandangan saka Book of the Dead ... Sejatine yaiku sawise ndeleng watu kosong, warna-warna sing padhang, papan lan rasa tentrem ing papan-papan kasebut kaget banget. Ora ana sarcophagi utawa liya-liyane, kabeh menyang museum utawa maling, nanging minangka situs sing bisa dikunjungi.

Pungkasan, Colossi saka Memnon, dibangun udakara taun 1350 SM Yaiku kaloro colossi makili Firaun Aminotep III ing posisi lungguh. asline dheweke njaga lawang mlebu candhi kamar mayate firaun kasebut. Kuil sing dadi bagean meh ilang lan colossi uga wis rusak, nanging sampeyan kudu ngunjungi.

Ing candhi kasebut, dheweke nambah wengi ing ara-ara samun, sore ing bazaar, liwat Kairo, kunjungan menyang Piramida lan mesthi tur ing Museum Arkeologi Kairo. Yaiku, sampeyan ora bakal bisa lali karo Mesir.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*