Shell Grotto, guwa cangkang Inggris sing misterius

Shell Grotto, guwa cangkang Inggris sing misterius

Ing sekitar kutha Inggris ing Margate ing kabupaten Kent, sampeyan nemokake misterius guwa sing dihiasi luwih saka 4 yuta kerangs. Jenenge yaiku The Grotto Cangkang lan minangka obyek wisata sing ditutupi enigma: ora ana sing ngerti sapa sing nggawe, utawa kapan, utawa kanggo apa.

Shell Grotto ditemokake ing taun 1835 dening James anyar, sawijining warga desa sing lagi ndhudhuk lahane kanggo nggawe kolam bebek. Newlove langsung ndeleng potensi komersial sing ditemokake, mula dheweke dipasang lampu gas kanggo madhangi koridor lan telung taun sabanjure groto dibukak kanggo umum. Sanalika para pengunjung pisanan mbayar lawang kanggo ndeleng trowongan bawah tanah sing aneh ditutupi cangkang, debat babagan asal-usule diwiwiti.

Margate-Shell-Grotto2-550x412

Iki, diringkesake kanthi ringkes, sing dingerteni babagan papan iki: ing njero ana udakara 4,6 yuta cangkang saka macem-macem jinis moluska (utamane kokle, siput, kerang lan kerang), kabeh mau dipasang ing tembok lan plafon. Dheweke macet karo jinis lesung sing digawe saka sisa-sisa iwak.

Ana macem-macem teori kanggo nerangake asal. Sawetara sejarawan tanggal kuna nganti pirang-pirang ewu ewu taun, ana liyane sing nggandhengake gambar lan mozaik kanthi motif hias sing padha karo jinis Fenisia, dene sing liya ngandhakake manawa minangka papan perlindungan rahasia kanggo sawetara sekte kafir nalika abad pertengahan. Saiki cangkriman tetep ora bisa dirampungake.

Mozaik cangkang iki nutupi luas permukaan 2.000 meter persegi grotto lan dadi salah sawijining obyek wisata Kent sing paling penting.

Informasi luwih lengkap - Pluckley, Inggris: kutha memedi

Gambar: shellgrotto.co.uk

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*