Tutuk Bebener, klasik ing Roma

Roma Kutha iki apik banget. Aku seneng banget amarga sampeyan bisa mlaku sedina muput lan saben wayah gumun ing alun-alun, dalan sing apik, reruntuhan Romawi, bangunan abad pertengahan utawa gereja-gereja sing lawas lan ndhelik. Aku seneng Roma!

Klasik yaiku telpon Cangkeme bebener sing sabenere ana ing greja lawas, ing Greja Santa Maria ing Cosmedin. Bioskop kasebut nggawe klasik dadi ora akeh turis sing mlaku-mlaku mubeng ing kene kanthi tangan wedi….

Tutuk Sejatine

La Bocca della Verità iku ing prawan pasamuan. Nanging apa iku? Iku mung topeng marmer pavonazzetto sing dilebokake ing prona, yaiku, ing sisih ngarep candhi. Iki minangka ruang khas sing katon ing kuil Yunani lan Romawi lan bakal dadi lobi utawa lawang.

Tutuk Bebener Ana ing njero Basilika Santa Maria ing Cosmedin. Greja iki ana ing Ripa lan asale saka saiki Abad XV. Greja kasebut dibangun, kaya akeh liyane, ing sisa-sisa candhi Romawi, Templum Herculis Pompeiani, ing Forum Boario lan cedhak Stonaus annonae, papan sing disebarake panganan.

Ing abad kaping pitulas greja kasebut wis dikepung karo bangunan gaya Byzantine, mula bangunan kasebut diwiwiti Schola Graeca. Banjur, biksu Yunani sing mlayu nganiaya ikonoklastik dibangun maneh lan dekorasi ing pungkasan abad kaping-XNUMX. Nalika semana ganti wujud lan entuk portofolio lan telung sisi. A abad mengko oratory lan sakristy dibangun.

Greja iki nduweni sejarah ing sejarah wiwit saiki ing kene dipilih telu paus, menyang Gelasio II, menyang Celestine III lan menyang Benediktus XIII. Kalorone wis dadi kardinal ing greja sing padha. Mengko, sejarah nyritakake rampung pulih ing abad kaping-XNUMX, liwat tangan Benediktin lan dihiasi kanthi ringkes kanthi gaya Baroque. Kanthi tembung liya, gereja kasebut duwe sejarah lan kekayaan dhewe ngluwihi Boca de la Verdad sing misuwur.

Sampeyan bisa ndeleng panutupan paduan suara wiwit tanggal Abad Pertengahan, trotoar Cosmateque, gaya khas Italia ing Abad Pertengahan, utamane ing Roma, digawe saka marmer sing asring dijupuk saka reruntuhan Romawi lan dipasang kanthi bentuk geometri sing apik. Uga ana lukisan sing apik sadurunge lan sawise abad kaping-1123, ing misbyah kasebut ana potongan granit abang wiwit taun XNUMX lan ing bagian sakristus mozaik saka Basilika Santo Petrus sing lawas.

La Bocca della Verità, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, Iki minangka topeng marmer pavonazzetto. Marmer iki putih, kadang coklat kanthi nada emas, lan jenenge asale saka warna buntut merak. Iki dipikolehi saka tambang Phrygia, ing Turki, lan misuwur banget ing Roma kuno, apamaneh nalika nggawe ornamen utawa kolom.

Topeng iki minangka potongan bunder sing wis ana ing abad kaping-XNUMX. Diameter 1 meter lan wis ngukir a rai lanang jenggot. Bolongan ing irung, mripat lan cangkem ana bolongan. Bobot sakupenge 1300 kilo lan dipercaya manawa pasuryan sing diukir bisa uga dewa Samudra.

Bener durung dingerteni manawa fungsine asline, yen banyu metu saka orifices lan dadi bagean saka banyu mancur, yen nutupi saluran pembuangan, mula candhi Hercules Victori cedhak. Jeneng sing dingerteni wiwit nyebar ing taun 1485 lan wiwit iku kurang luwih bisa dilacak lan mula dingerteni Wiwitane aku ana ing njaba, ing teras greja, lan sing mengko dipindhah menyang pedalaman, udakara taun 1631.

Nanging saka endi watake nyelehake tangan sampeyan ing cangkem? Katon saka macem-macem teks Jerman. Salah sawijine, yaiku abad kaping rolas, ujar manawa ana ing mburi cangkem yaiku setan lan ing sawijining dina dheweke nyekel Julian, wong murtad, sing kita elinga wis cidra karo garwane lan wis sumpah ngresiki reputasi lan masrahake rejekine kanggo bali paganisme. Ing legenda liyane, pirang-pirang abad kepungkur, crita cangkem sing nyakot tangane wanita sing laku jina katon.

Siji perkara lan liyane lan ing kana kita duwe legenda. Kanggo ngganti, kayane iku cocog kanggo ndeteksi laku jina wanita… Oalah, Tutuk Bebener dadi misuwur ing antarane kabeh wong sing plancong ing Roma lan popularitas saya tambah karo bioskop.

Saka tangan saka Preinan ing Roma, lakon klasik ing taun 1953 Audrey Hepburn lan Gregory Peck, Bocca della Verità pancen ora dingerteni. Yen ora ndeleng film sampeyan bisa ndeleng sadurunge lelungan menyang Roma. Muga-muga, muga-muga ana wong sing jajar kanthi bener iku situs sing populer banget.

Tutuk Bebener iku cedhak karo Circo Massimo. Sampeyan mlaku ing dalan jeneng iki, sing ing wektu tartamtu dadi Via della Greca lan ing kana sampeyan wis bisa ndeleng greja lan wong-wong sing rame ngenteni tekan marmer sing lawas ngenteni giliran.

Jam wiwit jam 9 esuk nganti 6 sore lan diakoni gratis. Ing mangsa adhem, ana luwih sithik wong lan jam kasebut kapisah, wiwit jam 10 esuk nganti 12 sore lan saka 3 nganti 5 sore. Wayahe padha karo pasamuwan, mula aja lali mlaku-mlaku ngubengi greja kanggo ndeleng kabeh pesona sing dakcritakake sadurunge.

Apa sampeyan ora bakal menyang Italia? Banjur bisa uga sampeyan bisa ndeleng salah sawijining réplika: ana ing Taman Luxemburg, ing Paris, lan liyane ing Taman Alta Vista, ing California, lan yen sampeyan ngunjungi kasino sampeyan bisa nemokake ing mesin slot. Ya!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*